Foorumin säännöt

LUE ENSIN TÄÄLTÄ SAMANNIMINEN VIESTI!

Foorumin säännöt

ViestiKirjoittaja Jaska » 14 Helmi 2011 05:52

Tervetuloa Muinainen Suomi -foorumille!
(Avattu ystävänpäivänä 14.2.2011)

Foorumi on tarkoitettu kaikille Suomen ja suomalaisten menneisyydestä kiinnostuneille. Pääjako aikakausiin ja tieteenaloihin on lainattu lupaavasti alkaneelta mutta yllättäen kadonneelta Suomen muinaisuus -foorumilta (kunnia sille kelle kunnia kuuluu).

Vain rekisteröityneet jäsenet voivat kirjoittaa foorumille, mutta voit rekisteröityä myös nimimerkillä - oman nimen käyttö ei ole pakollista, vaikka toki se saattaa antaa kanssakeskustelijoille positiivisen ja luotettavan mielleyhtymän. Moderointipolitiikka on tiukahko muttei mielivaltainen. Tärkeintä on säilyttää keskusteluissa asiallinen ja rakentava sävy, ja toistuvista pelihousujen nenään vetämisistä tahi muista tunnetilanyrjähdyksistä seuraa kurinpidollisia toimenpiteitä.

Sisällön osalta en ole niin tiukka kuin sävyn osalta. Keskustelut saavat rönsytä, mutta pahimmat rönsyt kuitenkin siirretään omiksi viestiketjuikseen, jotta lukija voi luottaa siihen, että viestiketjussa käsitellään pääasiassa otsikon kuvaamia asioita. Spekulointi ja jossittelu on sallittua, mutta mikäli se pohjautuu pelkästään tietämättömyyteen aihetta käsitelleestä tieteellisestä tutkimuksesta, kannattaa varautua nihkeään vastaanottoon. Sen sijaan spekulointi siitä kohdasta eteenpäin, missä tieto loppuu, on erittäin kannatettavaa ja toivottavasti hedelmällistä.

Toivon kaikkien opettelevan lainausten sujuvan käytön, äläkä lainaa kokonaisia pitkiä viestejä vaan vain se kohta, johon kulloinkin vastaat. Jos viestisi oli lyhyt ja mieleesi tulee jotain lisättävää, paina "muokkaa" ja kirjoita asiasi edellisen viestisi loppuun sen sijaan että kirjoittaisit uuden lyhyen viestin.

Tarkoituksena olisi, että ajan mittaan tämä foorumi voisi toimia aihetta käsittelevän tiedon ja näkemysten arkistona, josta olisi helppo penkoa esille kulloinkin omaa kiinnostusta sivuavaa aineistoa.


Jaska

(Jaakko Häkkinen)
Avatar
Jaska
Ylihärmiö
Ylihärmiö
 
Viestit: 10320
Liittynyt: 14 Helmi 2011 04:02

Paluu Foorumin säännöt

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa