Sigfrid kirjoitti:
- laskiaisirieska, sodan jälkeen ämerikansilavalla. Pohjalainen pizza.
- rössöpotut, aivan tuntematon asiantuntijoille
- kuppiperunat, ei saa Välimäen raflasta
- uunijuusto
- leipäjuusto, se nariseva jota kainuulaiseksi nykyään sanotaan
Taavetti kirjoitti:Kompiainen nimenä on tuttu täälläkin, en tosin ole tiennyt mistä se on peräisin. Yleinen makeisten nimi se ei ole, mutta kun joku vanhempi henkilö on houkutellut lapsia juttusille, olen kuullut hänen sanovan, että tule niin saat kompiaisia. Itse en ole sanaa käyttänyt, mutta makeisiksi olen ymmärtänyt.
putkonen kirjoitti:Lapskoussi. Sitä syötiin mm. meidän häissämme. Se on kuulemma tullut alunperin merimiesten mukana Pohjois-Saksasta Raumalle.
.
Klimppisoppaa teki äitee hyvin usein. Samalta paikkakunnalta kotoisin oleva, mutta länsi-satakuntalaiset sukujuuret omaava isäni ei suostunut syömään "soppaa" yhdessä "puuron" kanssa.
putkonen kirjoitti:P.S. Lihapullat on muistaakseni alunperin turkkilainen ruoka
Sigfrid kirjoitti:Klimppisoppa on siis vanhempi ja laajemmin tunnettu herkku kuin ajattelin.
Sigfrid kirjoitti:Onko Ruotsi nyt turkkilainen?
Sigfrid kirjoitti:Onko Ruotsi nyt turkkilainen? Ehkä Ruotsin kansallinen TV-kanava jatkaa tästä.
Sigfrid kirjoitti:Onko Ruotsi nyt turkkilainen? Ehkä Ruotsin kansallinen TV-kanava jatkaa tästä.
Make kirjoitti:Minä pruukasin valkata pekät vehnäjauhoklimpit, joiden päälle ripottelin sokeria...
Pystynen kirjoitti:Suomalaisen ruokakulttuurin paikallisten innovaatioiden harvinaisuutta olen kuullut selitettävän ravintolakulttuurin puuttumisella. Siis ei yläluokan hienostoravintoloiden (joihin poimittiin suoraan keskieurooppalaisia ruokalajeja), vaan kansankulttuuristen tavernojen, pubien yms.
Paluu Kulttuurintutkimus ja folkloristiikka
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 31 vierailijaa