ittellismies kirjoitti:
Kannibaali? Pohojalaaset viruttaa astiakki veres
Pistäppä savolainen viruttamaan astioita
ittellismies kirjoitti:
Kannibaali? Pohojalaaset viruttaa astiakki veres
sumu kirjoitti:Särki ansaitsisi korkeamman arvostuksen silakan ja muikun rinnalla elintarvikeena joka on pelastanut monet nälkäkuolemalta.Kesääntynyt särki on tosin sellainen ruoka joka voisi itseltäni jäädä maistamatta,muita perinne ruokia olen maistanut jos siihen on tullut tilaisuus ja hyviä ovat olleet.
Kannattaa huomioida kuinka täydellisesti ennen käytettiin kaikki ravinnoksi kelpaava,tässä olisi opitavaa nykypäivän sihtiturville
Pyh. Hauki on mainio joskin kalaksikin hyvin miedonmakuinen raaka-aine, jos osaa edes alkeet sen perkaamisessa: älä puhko sappirakkoa äläkä levittele kitkeränmakuista nahan limaa lihaan. Turhaa väheksymistä muuten.Parooni kirjoitti:Kyllä. Jo periaatteessa kläppinä opittu nautinto, vastaongittua särkeä nuotiolla loimotettuna, täräyttää makunystyrät pystyyn. Sären lisäksi muuten pakko myöntää, että kala, johon ei Lapissa perinteisesti nykyään (hauska ilmaisu) kosketa edes tikulla, eli hauki eli jänkäkoira, on mitä ilmeisimmin ollut se varsinainen talvikauden pääsärvin ja henkipolosen turva Ounasjokilaaksossakin, kun lohi ei ole kestänyt säilömistä. Silti, pthyi ja korkea lento lepikkoon.
Sigfrid kirjoitti:ittellismies kirjoitti:
Kannibaali? Pohojalaaset viruttaa astiakki veres
Pistäppä savolainen viruttamaan astioita
ittellismies kirjoitti:Sigfrid kirjoitti:ittellismies kirjoitti:
Kannibaali? Pohojalaaset viruttaa astiakki veres
Pistäppä savolainen viruttamaan astioita
En tohdi ajatella savolaisia minkään työn parissa, koska heissä kuulemani mukaan jokaisessa asuu pieni piällysmies.
Jaska kirjoitti:Heimosodat III - ensi-ilta lähiaikoina Muinane Suam -foorumilla!
Jusarius kirjoitti:Pyh. Hauki on mainio joskin kalaksikin hyvin miedonmakuinen raaka-aine, jos osaa edes alkeet sen perkaamisessa: älä puhko sappirakkoa äläkä levittele kitkeränmakuista nahan limaa lihaan. Turhaa väheksymistä muuten.
ittellismies kirjoitti:
Avioeroni alkoi naposta...
Parooni kirjoitti:Jusarius kirjoitti:Pyh. Hauki on mainio joskin kalaksikin hyvin miedonmakuinen raaka-aine, jos osaa edes alkeet sen perkaamisessa: älä puhko sappirakkoa äläkä levittele kitkeränmakuista nahan limaa lihaan. Turhaa väheksymistä muuten.
Voi olla. Kuitenkin kun ruisleivän päälle asettelee ensin lohiviipaleen, sen päälle taiteilee rautuviipaleen ja päällimmäiseksi tipauttaa hennon harriviipaleen, se tikkuinen hauen kappale saattaa juuttua jo pureskeluvaiheeseen. Syövät sitten siellä missä ei ole parempaa tarjolla...
jussipussi kirjoitti:Pakko kommentoida, olen Jusariuksen linjoilla hauki on mainio kala, ne ruodotkin saa pois jos osaa. Talven ja alkukesän kylmien vesien hauki on mainio.
Sigfrid kirjoitti:Kuka tietää mikä on kihveli?
Jaska kirjoitti:Sigfrid kirjoitti:Kuka tietää mikä on kihveli?
Piäppä se kihveli vaan housuissas...
sumu kirjoitti:Sigfrid kirjoitti:Väärinymmärrettyjä sanoja lisää: huima, hauska. Näissä, ja useissa muissakin vastaavissa sanoissa on se erikoisuus, että niiden erilaisesta merkityksestä huolimatta ne ovat aivan ilmeisesti samasta alkukielestä lähtöisin ja merkitys on joko idässä tai lännessä muuttunut.
Kuka tietää mikä on kihveli?
tuttu juttu,entä tunteeko kukaan ranstakkaa.
sumu kirjoitti:Rikkalapio merkityksessä itse sen tunnen,kahveli taasen on haarukka,olkoon tuo ranstakka vielä odottamassa jos joku tunnistaa.
Sigfrid kirjoitti:Jaska kirjoitti:Sigfrid kirjoitti:Kuka tietää mikä on kihveli?
Piäppä se kihveli vaan housuissas...
Oops, mistäs päin olitkaan
Paluu Kulttuurintutkimus ja folkloristiikka
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 25 vierailijaa