Suomalainen ruokakulttuuri
Lähetetty: 03 Maalis 2013 20:17
Mikäli on mediaa uskominen, esimerkiksi tunnettua TV1:n Ruotsi on suomalainen -ohjelmaa, niin sellaista ei ole. Närkästyneenä tämä ohjelman monista asiattomuuksista avaan tämä ketjun. Suomalainen ruokakulttuuri kun on tuntematon suomalaisille suomalaisen ruoan tuntijoille, oli sitten ruokalaji alkuperältään suomalaista, venäläistä, ruotsalaista tai persialaista!
Aloitetaanpa asiantuntijoille tuntemattomista ja spesiaaleista syötävistä Pohjanmaalta.
- limppikeitto, joka on omana ilmentymänään pohjalainen, ei hämäläinen, kuten eräs kaapin päällä seisova kokki ohjelmassa väitti. On niin helppo paljastaa täydellisen tietämättömyytensä televisiossa.
- setsuuri, hapanimelä limppu, joka on ruotsista, mutta paikoin yleisin leipä rannikolla. Tuntematon suomalaisille asiantuntijoille
- laskiaisirieska, sodan jälkeen ämerikansilavalla. Pohjalainen pizza.
- rössöpotut, aivan tuntematon asiantuntijoille
- kuppiperunat, ei saa Välimäen raflasta
- uunijuusto
- leipäjuusto, se nariseva jota kainuulaiseksi nykyään sanotaan
- herakeitto
- tuppipotut
- kropsu
Aloitetaanpa asiantuntijoille tuntemattomista ja spesiaaleista syötävistä Pohjanmaalta.
- limppikeitto, joka on omana ilmentymänään pohjalainen, ei hämäläinen, kuten eräs kaapin päällä seisova kokki ohjelmassa väitti. On niin helppo paljastaa täydellisen tietämättömyytensä televisiossa.
- setsuuri, hapanimelä limppu, joka on ruotsista, mutta paikoin yleisin leipä rannikolla. Tuntematon suomalaisille asiantuntijoille
- laskiaisirieska, sodan jälkeen ämerikansilavalla. Pohjalainen pizza.
- rössöpotut, aivan tuntematon asiantuntijoille
- kuppiperunat, ei saa Välimäen raflasta
- uunijuusto
- leipäjuusto, se nariseva jota kainuulaiseksi nykyään sanotaan
- herakeitto
- tuppipotut
- kropsu