Lähetetty: 05 Maalis 2013 10:28
Satakuntalaistaustaisena tein radikaalin modernin suomalaisen ratkaisun, ja tein laskiaisena rasvarieskoja ensimmäistä kertaa. Hyvänmakuisia niistä tuli, mutta koostumuksesta en vieläkään tiedä. Eihän sen pidä tuntua hampaissa samalta kuin ruisleivän, eihän?
Lisäisin tälle listalle vielä yhden tietämäni perinneruoan, jota tykkään kysyä esimerkkinä ihmisiltä, kun kartutan heidän perinnetietämystään (tietenkään paljastamatta, etten itsekään tiedä tämän enempää):
Rättänä. Ruisjauhoista tehty itäsuomalainen marjapiiras. Piiraaseen laitetaan mustikoita ja ruisjauhopalloja (voi kuvioidakin?). Teimme ohjeen mukaan tämmöisiä lukion kotitalouskurssilla, ja myönteinen kokemus iskostui mieleeni.
Lisäisin tälle listalle vielä yhden tietämäni perinneruoan, jota tykkään kysyä esimerkkinä ihmisiltä, kun kartutan heidän perinnetietämystään (tietenkään paljastamatta, etten itsekään tiedä tämän enempää):
Rättänä. Ruisjauhoista tehty itäsuomalainen marjapiiras. Piiraaseen laitetaan mustikoita ja ruisjauhopalloja (voi kuvioidakin?). Teimme ohjeen mukaan tämmöisiä lukion kotitalouskurssilla, ja myönteinen kokemus iskostui mieleeni.