Switch to full style
Tänne kaikki mikä ei muualle sovi.
Lähetä vastaus

Saamelaisten kuivahauki, koškepuško

06 Helmi 2019 21:57

Ei ilmeisesti suomusteta, avataan selän puolelta. Mitä muuta pitää tietää? Maistuuko hyvältä? Venäläisethän syövät voblaa eli kuivakalaa tekosyynä päästäkseen juomaan olutta. Kai tämä ajaisi saman asian?

http://www.kuati.fi/fi/elinkeinot/ruoka ... al_id=1427

Re: Saamelaisten kuivahauki, koškepuško

07 Helmi 2019 12:37

Kuvittelisin, että vastaisi ilmakuivattua turskaa, joten ihan syötävää esim. voin kera kuivana.
Voblaa en ole maistanut, mutta Peipsjärven "tinttejä" kylläkin, eli kylläiseksi tönkkösuolattua pikkukalaa,
jonka jälkeen olut maistui kyläkaupalla. Killer osastoa verenpaineesta kärsiville.

Re: Saamelaisten kuivahauki, koškepuško

07 Helmi 2019 15:12

En ole koskaan maistanut kuivattua haukea, mutta se ei ole suolattua.

Re: Saamelaisten kuivahauki, koškepuško

07 Helmi 2019 17:37

Anskuq kirjoitti:En ole koskaan maistanut kuivattua haukea, mutta se ei ole suolattua.

Kuvissa haukea kuitenkin suolataan? Löytyisikö jostain ohjetta?

Re: Saamelaisten kuivahauki, koškepuško

07 Helmi 2019 20:13

Kinaporin kalifi kirjoitti:
Anskuq kirjoitti:En ole koskaan maistanut kuivattua haukea, mutta se ei ole suolattua.

Kuvissa haukea kuitenkin suolataan? Löytyisikö jostain ohjetta?

No niinpä näkyy. Eli suolataan ennenkuin kuivataan. Tehdäänköhän turskallekin näin, että suolataan ennen kuivatusta?
Edit: Löytyi tälläinen ohje: http://www.kalamies.com/kalastus-keskus ... kala-24113
Norjassa myydään marketeissa sipsien tapaan kuivattua turskaa.

Re: Saamelaisten kuivahauki, koškepuško

07 Helmi 2019 23:36

Anskuq kirjoitti:
Kinaporin kalifi kirjoitti:
Anskuq kirjoitti:En ole koskaan maistanut kuivattua haukea, mutta se ei ole suolattua.

Kuvissa haukea kuitenkin suolataan? Löytyisikö jostain ohjetta?

No niinpä näkyy. Eli suolataan ennenkuin kuivataan. Tehdäänköhän turskallekin näin, että suolataan ennen kuivatusta?
Edit: Löytyi tälläinen ohje: http://www.kalamies.com/kalastus-keskus ... kala-24113
Norjassa myydään marketeissa sipsien tapaan kuivattua turskaa.

Tönkkösuolaus lienee eri juttu, ehkä koškepuško vain pintasuolataan? Jos joku tuntee metodin, kertoilkaapa.
Lähetä vastaus