Sivu 1/1

Saamelaisten kuivahauki, koškepuško

ViestiLähetetty: 06 Helmi 2019 21:57
Kirjoittaja Kinaporin kalifi
Ei ilmeisesti suomusteta, avataan selän puolelta. Mitä muuta pitää tietää? Maistuuko hyvältä? Venäläisethän syövät voblaa eli kuivakalaa tekosyynä päästäkseen juomaan olutta. Kai tämä ajaisi saman asian?

http://www.kuati.fi/fi/elinkeinot/ruoka ... al_id=1427

Re: Saamelaisten kuivahauki, koškepuško

ViestiLähetetty: 07 Helmi 2019 12:37
Kirjoittaja wejoja
Kuvittelisin, että vastaisi ilmakuivattua turskaa, joten ihan syötävää esim. voin kera kuivana.
Voblaa en ole maistanut, mutta Peipsjärven "tinttejä" kylläkin, eli kylläiseksi tönkkösuolattua pikkukalaa,
jonka jälkeen olut maistui kyläkaupalla. Killer osastoa verenpaineesta kärsiville.

Re: Saamelaisten kuivahauki, koškepuško

ViestiLähetetty: 07 Helmi 2019 15:12
Kirjoittaja Anskuq
En ole koskaan maistanut kuivattua haukea, mutta se ei ole suolattua.

Re: Saamelaisten kuivahauki, koškepuško

ViestiLähetetty: 07 Helmi 2019 17:37
Kirjoittaja Kinaporin kalifi
Anskuq kirjoitti:En ole koskaan maistanut kuivattua haukea, mutta se ei ole suolattua.

Kuvissa haukea kuitenkin suolataan? Löytyisikö jostain ohjetta?

Re: Saamelaisten kuivahauki, koškepuško

ViestiLähetetty: 07 Helmi 2019 20:13
Kirjoittaja Anskuq
Kinaporin kalifi kirjoitti:
Anskuq kirjoitti:En ole koskaan maistanut kuivattua haukea, mutta se ei ole suolattua.

Kuvissa haukea kuitenkin suolataan? Löytyisikö jostain ohjetta?

No niinpä näkyy. Eli suolataan ennenkuin kuivataan. Tehdäänköhän turskallekin näin, että suolataan ennen kuivatusta?
Edit: Löytyi tälläinen ohje: http://www.kalamies.com/kalastus-keskus ... kala-24113
Norjassa myydään marketeissa sipsien tapaan kuivattua turskaa.

Re: Saamelaisten kuivahauki, koškepuško

ViestiLähetetty: 07 Helmi 2019 23:36
Kirjoittaja Kinaporin kalifi
Anskuq kirjoitti:
Kinaporin kalifi kirjoitti:
Anskuq kirjoitti:En ole koskaan maistanut kuivattua haukea, mutta se ei ole suolattua.

Kuvissa haukea kuitenkin suolataan? Löytyisikö jostain ohjetta?

No niinpä näkyy. Eli suolataan ennenkuin kuivataan. Tehdäänköhän turskallekin näin, että suolataan ennen kuivatusta?
Edit: Löytyi tälläinen ohje: http://www.kalamies.com/kalastus-keskus ... kala-24113
Norjassa myydään marketeissa sipsien tapaan kuivattua turskaa.

Tönkkösuolaus lienee eri juttu, ehkä koškepuško vain pintasuolataan? Jos joku tuntee metodin, kertoilkaapa.