Muinainen Suomi
http://muinainensuomi.foorumi.eu/

Saamelaisten kuivahauki, koškepuško
http://muinainensuomi.foorumi.eu/viewtopic.php?f=15&t=2736
Sivu 1/1

Kirjoittaja:  Kinaporin kalifi [ 06 Helmi 2019 21:57 ]
Viestin otsikko:  Saamelaisten kuivahauki, koškepuško

Ei ilmeisesti suomusteta, avataan selän puolelta. Mitä muuta pitää tietää? Maistuuko hyvältä? Venäläisethän syövät voblaa eli kuivakalaa tekosyynä päästäkseen juomaan olutta. Kai tämä ajaisi saman asian?

http://www.kuati.fi/fi/elinkeinot/ruoka ... al_id=1427

Kirjoittaja:  wejoja [ 07 Helmi 2019 12:37 ]
Viestin otsikko:  Re: Saamelaisten kuivahauki, koškepuško

Kuvittelisin, että vastaisi ilmakuivattua turskaa, joten ihan syötävää esim. voin kera kuivana.
Voblaa en ole maistanut, mutta Peipsjärven "tinttejä" kylläkin, eli kylläiseksi tönkkösuolattua pikkukalaa,
jonka jälkeen olut maistui kyläkaupalla. Killer osastoa verenpaineesta kärsiville.

Kirjoittaja:  Anskuq [ 07 Helmi 2019 15:12 ]
Viestin otsikko:  Re: Saamelaisten kuivahauki, koškepuško

En ole koskaan maistanut kuivattua haukea, mutta se ei ole suolattua.

Kirjoittaja:  Kinaporin kalifi [ 07 Helmi 2019 17:37 ]
Viestin otsikko:  Re: Saamelaisten kuivahauki, koškepuško

Anskuq kirjoitti:
En ole koskaan maistanut kuivattua haukea, mutta se ei ole suolattua.

Kuvissa haukea kuitenkin suolataan? Löytyisikö jostain ohjetta?

Kirjoittaja:  Anskuq [ 07 Helmi 2019 20:13 ]
Viestin otsikko:  Re: Saamelaisten kuivahauki, koškepuško

Kinaporin kalifi kirjoitti:
Anskuq kirjoitti:
En ole koskaan maistanut kuivattua haukea, mutta se ei ole suolattua.

Kuvissa haukea kuitenkin suolataan? Löytyisikö jostain ohjetta?

No niinpä näkyy. Eli suolataan ennenkuin kuivataan. Tehdäänköhän turskallekin näin, että suolataan ennen kuivatusta?
Edit: Löytyi tälläinen ohje: http://www.kalamies.com/kalastus-keskus ... kala-24113
Norjassa myydään marketeissa sipsien tapaan kuivattua turskaa.

Kirjoittaja:  Kinaporin kalifi [ 07 Helmi 2019 23:36 ]
Viestin otsikko:  Re: Saamelaisten kuivahauki, koškepuško

Anskuq kirjoitti:
Kinaporin kalifi kirjoitti:
Anskuq kirjoitti:
En ole koskaan maistanut kuivattua haukea, mutta se ei ole suolattua.

Kuvissa haukea kuitenkin suolataan? Löytyisikö jostain ohjetta?

No niinpä näkyy. Eli suolataan ennenkuin kuivataan. Tehdäänköhän turskallekin näin, että suolataan ennen kuivatusta?
Edit: Löytyi tälläinen ohje: http://www.kalamies.com/kalastus-keskus ... kala-24113
Norjassa myydään marketeissa sipsien tapaan kuivattua turskaa.

Tönkkösuolaus lienee eri juttu, ehkä koškepuško vain pintasuolataan? Jos joku tuntee metodin, kertoilkaapa.

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/