Ior Bockin suvun aarre

Tänne kaikki mikä ei muualle sovi.

Ior Bockin suvun aarre

ViestiKirjoittaja Jaska » 06 Marras 2021 00:53

Hörhöt yrittävät uskotella, että Ior Bockilla olisi ollut oikeaa tietoa valtavasta aarteesta ja että sen löytyminen olisi lähellä. PDT_Armataz_01_12

Vuonna 1984 muuan Ior Bock (synt. Holger Svedlin) kertoi Suomalaisen kirjallisuuden seuran kansanrunousarkiston virkailijoille ja sittemmin myös laajemmalle yleisölle fantastisen tarinan: Sipoossa, Odinin mailla, sijaitsee Lemminkäisen temppeli, jonka hänen esi-isänsä sulkivat tuhanneksi vuodeksi, etteivät ristiretkeläiset pääsisi käsiksi satumaiseen aarteeseen.

Vuonna 1987 Bockin määrittelemällä paikalla alkoivat vakavat kaivaukset, joiden muskeleina toimivat Sipoon Säästöpankki ja rakennusyhtiö Lemminkäinen Oy. Tuona vuonna tuli sattumoisin kuluneeksi tasan tuhat vuotta siitä, kun temppelin sisäänkäynti sinetöitiin vuonna 987, jolloin haluttiin estää aarteiden päätyminen valloittajien käsiin.

– Olen käsittänyt, että temppelillä on saavutettu merkittävää edistystä ja ryhmä on erittäin innoissaan erityisesti tulevista kuukausista, Borgen kommentoi brittilehti Mirrorin mukaan.
– Leirissä puhutaan, että he ovat merkittävän läpimurron kynnyksellä, joka suoraan sanottuna voi olla maailman suurin ja arvokkain aarrelöytö.

Aarteen uskotaan koostuvan kymmenistä tuhansista jalokivistä, täyskultaisista patsaista ja historiallisista esineistä. On epäselvää, mistä arvio on peräisin, mutta kansainvälinen lehdistö puhuu 20 miljardin dollarin saaliista.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cd0 ... 06OUnfxjSA
~ "Per aspera ad hominem - vaikeuksien kautta henkilökohtaisuuksiin" ~

Y-DNA: N1c1-YP1143 (Olavi Häkkinen 1620 Kuhmo? >> Juhani Häkkinen 1816 Eno)
mtDNA: H5a1e (Elina Mäkilä 1757 Kittilä >> Riitta Sassali 1843 Sodankylä)
Avatar
Jaska
Ylihärmiö
Ylihärmiö
 
Viestit: 10932
Liittynyt: 14 Helmi 2011 04:02

Re: Ior Bockin suvun aarre

ViestiKirjoittaja Lri » 06 Marras 2021 01:03

Jossain Lauri Simonsuuren kirjassa (joko Myytillisiä tarinoita tai Kotiseudun tarinoita) kerrottiin jostain aarteesta, joka oli Isonvihan aikana kätketty jonkun kartanon maille, jotta siinä olevia esineitä ei olisi varastettu. Mää sanoin jollain meijän naapurin mummolle, että pitäis mennä metallinpaljastimen kanssa tutkimaan kaikkien kartanojen ympäristöjä.
Lri
Mettänpeikko
Mettänpeikko
 
Viestit: 323
Liittynyt: 09 Maalis 2019 15:01


Paluu Sekalainen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa