Näytä vastaamattomat viestit | Näytä aktiiviset viestiketjut Tänään on 04 Kesä 2020 23:35Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 
 Tarzanologia, ei epätiedettä vaan epähistoriaa. 
Kirjoittaja Viesti
Lipevä lappilainen
Lipevä lappilainen
Avatar

Liittynyt: 05 Maalis 2017 22:32
Viestit: 363
Vastaa lainaamalla
Viesti Tarzanologia, ei epätiedettä vaan epähistoriaa.
Harva on kuullut tarzanologiasta, vaikka se oli ilmeisesti Suomen historian parhaiten julkisrahoitettu "tieteen"haara, mitä koskaan on ollut. Tarzanologit eivät kärsineet rahoituksen ja tutkimustarpeen välisestä epäsuhdasta, kuten arkeologia, sillä ilmeisesti yksikään heidän budjettihakemuksistaan ei tullut bumerangina takaisin.

Tarzanologia kukoisti lyhyen aikaa 1960-luvulla, New Yorkin kaupungissa, missä joukko suomalaisia poliitikonalkuja vietti leppoisaa elämää YK-virkamiehinä. Tämän kauden jäljiltä jäi muuten sosialidemokraattiseen mytologiaan kummittelemaan taivaspaikka, nimeltään "YK-virka". Oliko se sittenkään taivaspaikka vai oliko se #PyhäSakramentti, en ota kantaaa sillä en tuo tähän keskusteluun sosialidemokratialogiaa.

Tarzanologian mahdollisti YK:n kaoottinen budjettimaailma, ja kikkailun osaajien huumorintaju. Myöskin #hallintomoraali oli keitoksessa mukana. Itse kuulin jostain syystä ilmiöstä reaaliajassa.

Koska tämä on Jaskan alusta, jätän faktat pois, sillä tarzanologiaa koskevat yksityiskohdat ovat samalla levellillä, kuin edesmenneessä Neuvostoliitossa nämä epäsuosioon joutuneiden bolsujohtajien hahmot vanhoissa (putsatuissa) valokuvissa. Muistutan, että YK-virkailija, jonka johtama virallinen tutkimus osoitti, että YK:ssa ei ollut korruptiota eikä löyhää budjettikuria, nousi myöhemmin Suomessa korkeaan virkaan, joten faktat po. ilmiöstä kuuluvat Aarno "Loka" Laitisen Iltalehden kolumniin tai kirjoihin, ei tälle palstalle.

Tarzanologit pitivät konferenssejaan hyvissä ravintoloissa, ainaa mielenkiinnon mukaan. He keskustelivat oikeastikin Tarzan-elokuvista, ja olivat keräilleet reliikkejä ja rariteetteja. Silloin tällöin joku heistä sujautti YK:n asiakirjavirtaan sekavan kirjainyhdistelmän nimissä rahoituspäätöspumaskan, jonka huolimaton ja välinpitämätön pikkuvirkailija jossakin hyväksyi, ja taas istuttiin katetun pöydän ääreen.

Ei nyt kaivella ilmiötä tämän enempää, sillä joku satunnainen lukija voi menettää poliittisen impeytensä suhteessa politiikkaan, poliitikkoihin, ja suomalaiseen hallintotapaan. Mitään ei ole oikeasti tapahtunut, enkä minkäkään ole kirjoittanut tätä.

Edelleenjakaminen ei ole tarpeellista, sillä tutkivia journalisteja aihe ei kiinnosta.

P.S.
Lainatessa lähdettä ei ole tarpeen mainita.


23 Maalis 2018 06:46
Profiili
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Vastaa viestiin   [ 1 viesti ] 

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy