Palokärki kirjoitti:BioArxiv -sivustoa koskeva kysymys. Luin sieltä pari artikkelia viime viikolla ja jäin niitä sulattelemaan. Kun sitten tänään päätin syventyä perusteellisemmin erääseen artikkeliin, en päässyt sivulle enää ollenkaan. Onko sivustolla joku rajoitus, että saat lukea x -artikkelia tietyssä ajassa vai mikähän aiheutti blokkauksen? En ole ladannut sieltä mitään tai edes yrittänyt ladata enkä kopioida itselleni osia sivustosta tms. Pelkästään lukenut. Onko sivusto tarkoitettu ainoastaan ammattilaisille, jotka esimerkiksi rekisteröityvät jonnekin tai paremminkin rekisteröivät IP -osoitteensa, osaako joku valistaa minua asiassa?
Jaska kirjoitti:En minäkään näköjään nyt pääse sinne, eikä siellä tähän saakka mitään rajoituksia ole ollut: olen säännöllisesti kahlannut sitä hyvinkin perusteellisesti. Eli heidän omissa asetuksissaan vain kusee nyt jokin. Toivottavasti ihmiset raportoivat sinne ongelmasta, että he tajuaisivat korjata sen.
Palokärki kirjoitti:Jaska kirjoitti:En minäkään näköjään nyt pääse sinne, eikä siellä tähän saakka mitään rajoituksia ole ollut: olen säännöllisesti kahlannut sitä hyvinkin perusteellisesti. Eli heidän omissa asetuksissaan vain kusee nyt jokin. Toivottavasti ihmiset raportoivat sinne ongelmasta, että he tajuaisivat korjata sen.
Siellä päässä se ongelma sitten on. Nyt sitten odotellaan.
Jaska kirjoitti:Tässä tutkimuksessa on mielenkiintoista tietoa myös Seima-Turbino-esineistä (täydennystiedoston alussa). Osa esinetyypeistä on päälevinneisyydeltään eurooppalaisia, osa aasialaisia ja osa laajalle levinneitä. Tinapitoisuus on selvästi korkeampi aasialaisissa esineissä, mikä kertonee siitä, että Euroopan puolella, missä etäisyydet tinalähteisiin olivat paljon suuremmat, jouduttiin tulemaan toimeen vähemmällä tinapitoisuudella. Euroopan puolella on näin mitä ilmeisimmin ollut myös omat metallurginsa, luultavasti jossain suurimpien löytöpaikkojen lähellä (Turbino Kamajoella tai Seima Okajoella).
Esinetyypit eivät näytä suoraan jakautuvan hautoihin sen mukaan, mitä geneettistä alkuperää vainajat edustivat, vaan esineitä on yleisesti aika kirjavasti eri vainajilla.
Kinaporin kalifi kirjoitti:Voisiko joku ystävällisesti selventää miksi ja miten kuvassa Fig 2 Baikal_LNBA vaihtaa paikkaa suhteessa Jakutia_LNBA-ryhmään. Jos esim. kuvassa b on mukana arktiset ryhmät, eskimot ja inkkarit, niin eikö Jakutia-LNBA-ryhmän sisältämä Jakutia_MN pitäisi vaikuttaa juuri päinvastoin, nostaen Jakutia_LNBA-ryhmää PCA-pohjoiseen, Baikal_LNBA-ryhmän jäädessä PCA-etelään? Nyt näyttäisi siltä, että kuva a rakentuu vain nganasaneissa tiivistyvän ajautuman pohjalta ja muistelen että vanha Wang et al taas rakensi Forest Tundra-jatkumon WSHG-perimään perustuen.
Jaska kirjoitti:PCA-menetelmä käsittääkseni hakee niihin ensimmäisiin komponentteihin ne eniten variaatiota selittävät tekijät. Kuvassa b on komponentit 1 ja 2, ja kuvassa a on komponentit 1 ja 3. Eli komponentti 1 erottaa maajussiperimän ja itäsiperialaisen perimän kummassakin kuvassa, sitten sen peruslinjasta lähtien:
- oikealla b-kuvassa komponentti 2 nostaa siitä esiin Tarim/Botai/WSHG-perimän;
- vasemmalla a-kuvassa komponentti 3 puolestaan nostaa (tai tässä tapauksessa laskee) esiin Baikal/Okunevo-perimän.
Sinänsähän kuvissa Baikal-ryhmä ei paljonkaan vaihda paikkaa: se on vasemmalla kolmoskomponentissa vähän erillään peruslinjasta ja sitten oikealla kakkoskomponentissa vähän vähemmän erillään peruslinjasta eli ykköskomponentista.
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 1 vierailijaa