Näytä vastaamattomat viestit | Näytä aktiiviset viestiketjut Tänään on 20 Maalis 2019 00:09Vastaa viestiin  [ 3 viestiä ] 
 DNA Tribesin analyysi intiaaneista: Baltic-Urals vaikutteita 
Kirjoittaja Viesti
Lipevä lappilainen
Lipevä lappilainen

Liittynyt: 20 Helmi 2011 15:16
Viestit: 442
Viesti DNA Tribesin analyysi intiaaneista: Baltic-Urals vaikutteita
DNA Tribes on joulukuun Digestissä esittänyt tarkasteluja intiaaniväestöistä.
Mukana on myös tarkastelu alueen ulkopuolisista vaikutteista. On havaittu mm. Baltic-Urals ja Indus Valley- vaikutteita Mayoilla ja Aymaroilla . Aymarat olivat keskeinen inkavaltion väestö.

http://www.dnatribes.com/dnatribes-dige ... -12-01.pdf

Baltic-Urals esiiintyy myös Totonac-väestöllä, jolla oli noin 100 000 asukkaan kaupunkeja nyk. Meksikon itärannikolla. Totonacit olivat Hernan Cortesin ensimmäisiä liittolaisia azteekkeja vastaan.

http://en.wikipedia.org/wiki/Totonac_people

Tällä palstalla vaikutti joskus Väli-Amerikkaan asettunut ja intiaaninaisen kanssa avioitunut kirjoittaja, joka oli näkevinään yhteyksiä suomalaisilla ja aymaroilla niin kielessä kuin perinteissäkin.

DNA Tribes on ehkä ensimmäisenä havainnut ja kvantifioinut Amerind-nimityksellä kuvaamaansa komponenttia Euraasiassa ja katsonut sen ulottuvan mm. Fennoskandiaan ja Keski-Aasian kautta Palestiinaan ja Lähi-Itään asti. Toiset ovat tulleet perässä, mm. Dienekes.
Baltic-Urals, Indus Valley ja kaakkoisen Aasian komponentit esiintyisivät siis joissain Väli-ja Etelä-Amerikan väestöissä, mutta eivät Pohjois-Amerikassa.
Tämä ei vastaisi kovin hyvin sitä käsitystä, että Amerikat asutti Beringian kautta tullut väestö yhdessä aallossa, jossa olisi alunperin ollut vain noin 20-70 henkilöä. Voisi epäillä useampaa muuttoa, ehkä myös meritse suoraan Väli-Amerikkaan.
Kun intiaanien esivanhemmat muuttivat Etelä-Siperian kautta itään ja N1c-väestöt liki samaa reittiä länteen, olisi osittainen sekoittuminen ollut
odotettavissa esim. Altain pohjoispuolella. Uralin ympäristössä sitä on voinut tapahtua jatkuvastikin täkäläisten väestöjen kannalta.
Väli- ja Etelä-Amerikan sekoitus lienee tuhansien vuosien takainen, joskin espanjalaiset tulivat varhain noille seuduille , ja heillä oli hieman N1c-komponenttia.


09 Joulu 2012 00:48
Profiili
Lipevä lappilainen
Lipevä lappilainen

Liittynyt: 20 Helmi 2011 15:16
Viestit: 442
Viesti 
TV1:n Ikiroudan geeniaarre-ohjelmassa 23.12 14.30 esiteltiin Länsi-Grönlannin ikiroudasta löytyneestä hiustukosta saatuja tuloksia.
Tutkijat pitivät selvänä, että Saqqaq-väestöön kuulunut henkilö ei ollut sukua muille Amerikan asukkaille kuten Inuiteille. Sukulaisia olisivat Koillis-Siperian tsuktsit ja koryakit.
Saqqaqit olivat ilmeisesti oma vaelluksensa. Väestö oli elänyt noin 1500 vuotta Länsi-Grönlannissa mutta nähtävästi kuollut sukupuuttoon, ehkä ilmastonmuutoksen vuoksi.
Saqqaqit olivat saapuneet ajankohtana, jolloin Beringin salmi oli jo merta- siis meritse tai talvikautena jään yli ja sitten Kanadan pohjoispuolitse.
Jos DNA Tribesin havaintojen Väli- ja Etelä-Amerikasta katsotaan edellyttävän omaa vaellustaan, olisi saapumisaaltoja jo ainakin neljä.
Tanskalaiset tutkijat esittivätkin TV-ohjelmassa. että ihmisillä on ollut yrittämistä ja erehtymistä enemmän kuin lopputuloksista näkyy.

http://news.nationalgeographic.com/news ... qqaq-inuk/


27 Joulu 2012 00:19
Profiili
Ylihärmiö
Ylihärmiö
Avatar

Liittynyt: 14 Helmi 2011 04:02
Viestit: 8212
Viesti 
Kiitos! Ohjelma on täällä katsottavissa vielä 23 vuorokautta:
http://yle.fi/ohjelmat/1324775

Ties kuinka monta asutusaaltoa pohjoisessa on kadonnut jälkiä jättämättä... Sikäli tuo löytö on todella onnellinen sattuma. Vähän kuin Lapista löydettäisiin jukagiirin hiustuppo. :)

Etelämpänäkin asutusaallot ovat voineet teoriassa tulla syrjäytetyksi olemattomiin, mutta yleensä varmaan kuitenkin ihmiset ovat aina jossain määrin sekoittuneet - jopa neanderthalinihmisen kanssa. Autosomaalisen datan osalta satojen sukupolvien laimeneminen tietysti johtaa siihen, ettei vähäinen sekoitus enää erotu, ellei ole mihin verrata.

_________________
~ "Per aspera ad hominem - vaikeuksien kautta henkilökohtaisuuksiin" ~

Y-DNA: N1c1-YP1143 (Olavi Häkkinen 1620 Kuhmo? >> Juhani Häkkinen 1816 Eno)
mtDNA: H5a1e (Elina Mäkilä 1757 Kittilä >> Riitta Sassali 1843 Sodankylä)


27 Joulu 2012 00:44
Profiili WWW
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Vastaa viestiin   [ 3 viestiä ] 

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Muuta yksityisyysasetuksia