Näytä vastaamattomat viestit | Näytä aktiiviset viestiketjut Tänään on 25 Maalis 2019 02:16Vastaa viestiin  [ 3 viestiä ] 
 Sattumalta löytynyt uusi primäärinen haploryhmä 
Kirjoittaja Viesti
SuuBaltti
SuuBaltti
Avatar

Liittynyt: 22 Helmi 2011 22:45
Viestit: 1069
Paikkakunta: Vandaalia
Viesti Sattumalta löytynyt uusi primäärinen haploryhmä
Human Y Chromosome Much Older Than Previously Thought
Afroamerikkalainen kaveri testauttaa Y-kromosominsa kaupallisessa palvelussa ja sepäs mokoma osoittautuu vanhemmaksi kuin mikään muu tähänastinen haploryhmä. Aika rariteettilöytö. 8-)

Tarkempien tutkimusten nojalla ko. ryhmä näköjään juontaa juurensa Kamerunin alueelle. Jännä sijainti, aikaisimmin eronneina ihmispopulaationahan on pidetty eteläisimmän afrikan saneja (ent. "bushmannit") ja Tansanian hadza-kansaa. Joskin bantuekspansion alle eittämättä on kai jäänyt aika laillakin aiempaa genodiversiteettiä.


09 Maalis 2013 01:03
Profiili
SuuBaltti
SuuBaltti

Liittynyt: 16 Helmi 2011 12:09
Viestit: 6534
Viesti 
Aikaisemmin eronneita ryhmiä tai sitten ei. Y-kromosomihan ei rekombinoi, joten yhtä hyvin voisi ajatella, että 100000-300000 vuotta sitten eli rinnakkaisia, jo aiemmin toisistaan erkaantuneita ihmissukupuun oksia, jotka olivat pitkään riittävän läheisiä saadaksen jälkeläisiä. Sitten tapahtui se mitä voi tapahtua, kaksi eri haaraa yhdistyi uudelleen yhteisten jälkeläisten kautta ja muodosti uuden elinvoimaisen autosomaalisekoituksen, jota tänään tutkitaan olettaen, että olisi olemassa suora linja yDna-ajoitukseen. En ole koskaan hyväksynyt tätä tilastollista harhaa ihmiskunnan polveutumisesta yhdestä parista. Ydna:n ja mtDna:n tutkiminen tuo tämän harhan. Autosomaaliperimä on kuitenkin todennäköisesti kulkenut em. monilokeroisten vaiheiden lävitse jossa yDna:n ja mtDna:n kantajat ovat voineet välittää hyvinkin vanhaa autosmaaliperimää toisistaan riippumatta.

Mutta milloin ihmisen linja muuttui ihmiseksi? Ehkä jotkin sattumamutaatiot evoluution pullonkauloissa olivat niin merkittäviä, että jokin aikajakso voidaan esittää.


09 Maalis 2013 13:17
Profiili
SuuBaltti
SuuBaltti
Avatar

Liittynyt: 22 Helmi 2011 22:45
Viestit: 1069
Paikkakunta: Vandaalia
Viesti 
Sigfrid kirjoitti:
Aikaisemmin eronneita ryhmiä tai sitten ei. Y-kromosomihan ei rekombinoi, joten yhtä hyvin voisi ajatella, että 100000-300000 vuotta sitten eli rinnakkaisia, jo aiemmin toisistaan erkaantuneita ihmissukupuun oksia, jotka olivat pitkään riittävän läheisiä saadaksen jälkeläisiä. Sitten tapahtui se mitä voi tapahtua, kaksi eri haaraa yhdistyi uudelleen yhteisten jälkeläisten kautta ja muodosti uuden elinvoimaisen autosomaalisekoituksen, jota tänään tutkitaan olettaen, että olisi olemassa suora linja yDna-ajoitukseen.

Joo, en tarkoitakaan että tämä todistaisi mistään varhaisimmasta ihmiskunnan ekspansiosta Benininlahden suuntaan. Levittäytymisen ja eriytyminen ovat eri ilmiöitä. Tämän kyseisen haploryhmän on täytynyt hengata pienellä frekvenssillä monessakin varhaisessa afrikkalaispopulaatiossa ja on sattumalta kuollut pois useimmista niistä. Ilmeisesti vastaavantapaisia reliktejä saattaisi olla löydettävissä yllättäväkin laajalta alueelta, ties vaikka Etelä-Intiasta tms.

Sigfrid kirjoitti:
En ole koskaan hyväksynyt tätä tilastollista harhaa ihmiskunnan polveutumisesta yhdestä parista.

On selvää, että ihmiskunnan koko perimän variaatio loppujenlopuksi palautuu johonkin yhteen ainoaan kantagenomiin, mutta luulisin, että tätä tai sitä edeltänyttä genomia kantanut yksittäinen kantaäiti hengasi aikaisintaan jossain dinosaurusten nurkissa. Jos retrovirusten vaikutukset lasketaan, niin sitten päästäänkin varmaan jo kolmen miljardin vuoden aikahaarukkaan.

Ns. identical ancestors point arvioidaan palautuvan alle 20000 vuoden taakse, mutta en muista nähneeni arvioita siitä, miten suuri populaatio (tai oikeastaan joukko maantieteellisiä alapopulaatioita) tämä olisi mahtanut olla. Jos asetetaan koolle tai levikille ylärajoja, niin ajoitus lähtee ilman muuta varhaistumaan ja vauhdilla. Samalla kyseiseen populaatioon kertyy tietysti myös nykyisin kokonaan kadonneita geenilinjoja.


11 Maalis 2013 23:31
Profiili
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Vastaa viestiin   [ 3 viestiä ] 

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy