Switch to full style
Todennäköisin alue joutua jäähylle! Sana on vapaa... toistaiseksi.
Lähetä vastaus

Suomalaisen älymystön alemmuudentunne (mm. Jungner)

05 Marras 2016 13:54

Viime viikolla kävin syömässä lounaan eräässä sushiravintolassa. Viereisessä pöydässä istui seurue johon kuului kolme keski-ikäistä, melko hyvin toimeentulevan näköistä miestä. Puheena oli ensiksi kohta loppuva kesäaika: "Koko kesäaika pitäisi lopettaa. Ja Suomen pitäisi siirtyä Keski-Euroopan aikaan. Ei ole järkeä että Suomi on eri ajassa kuin muu länsi-Eurooppa." Tälle nyökyteltiin. Jatkoa: "Ja kouluissa pitäisi myös lopettaa suomen käyttö. Kaikki opetus vaan englanniksi alusta alkaen." Muut kaksi ilmaisivat hyväksyntänsä tällekin idealle.

Vuosi sitten pahoitin mieleni kun Helsingin yliopiston professori Teivainen harmitteli miten "Suomea brändätään suomalais-ugrilaiseksi junttikansaksi". Tämä kommentti ei ollut ainutlaatuinen ja mielestäni hyvin kuvaava. 1800-luvulla suomalainen intelligentsia oli nostamassa esiin suomalaista kulttuuria, kieltä ja omaa identiteettiä. Nyt on menty toiseen äärilaitaan, eli nimenomaan se paremmin koulutettu kansanosa näkee suomen kielen ja suomalaisen kulttuurin negatiivisina asioina ja maa pitäisi väkisin sulattaa kaikin tavoin isompaan kulttuuripiiriin. Pidän tätä erittäin kummallisena ja valitettavana kehityskulkuna. Itse olen mieluummin aito ykkösluokan uralilainen kuin feikki kakkosluokan angloamerikkalainen.
Mutta tutkainta vastaanko tässä sitten taistelen? Olenko tässä asiassa viimeinen mohikaani, dinosaurus ja muinaisjäänne joka ei kuulu nykyaikaiseen yhteiskuntaan vaan fossiiliksi Volgan mutkaan?

Re: Suomalaisen älymystön alemmuudentunne

05 Marras 2016 14:48

Jos puhutaan itsetunnosta niin kansallisen brändäyksen pitäisi korostaa suomalaisuutta erityisesti ja "suomalais-ugrilaisuus" ja "uralilaisuus" heittää romukoppaan. Eivät englantilaiset kuvaa itseään ensisijaisesti "indoeurooppalaisina" tai edes "germaaneina". Ruotsalaisilla aivan sama juttu, ja mitä eteläisempiin kansoihin kuten ranskalaisiin tai italialaisiin tai kreikkalaisiin tulee...

Jopa entisen kommunistiblokin panslavismit sun muut ovat lähinnä verrattavissa "pan-itämerensuomalaisuuteen". Pan-indoeurooppalaisuutta löytynee lähinnä erikoisemmista pikkupiireistä akselilla Kurdistan-Intia. Kuten turkkilainen ja unkarilainen turanismi se ei edusta niinkään voimakasta kuin heikkoa kansallista itsetuntoa ja kaipuuta mielikuvituksellisiin kulta-aikoihin ja "menneeseen ykseyteen". Ei suomalaisten tarvitse tällaista harjoittaa.

Re: Suomalaisen älymystön alemmuudentunne

05 Marras 2016 14:55

TTJ kirjoitti:Mutta tutkainta vastaanko tässä sitten taistelen?

Näin saattaa hyvinkin olla. Guggenheim-kähmintä, kärjistynyt Nato-Venäjä-keskustelu jne. liittyvät hämärän mielikuvan tasolla mielestäni hieman samaan teemaan. Osa, ehkä suurikin osa ns. eliitistä (hyvä koulutus, siihen liittyen kielitaitoa jne.) haluavat ilmeisesti nyt nykyistä selvemmin amerikkalaistaa suomalaisen yhteiskunnan. Nimenomaan amerikkalaistaa, EU ja siihen liittyvät keskieurooppalaiset sosialistis-byrokraattiset perinteet lienee lähinnä taktinen väline, ei tavoite. Kun tämä vaikutusvaltainen vähemmistö lopulta ohjaa pitkälti kehitystä, en oikeastaan epäile heidän onnistumistaan, vaikka mittakaava on tietysti arvoitus.

Olen itse päätynyt epäilemään, että pienten kulttuurialueiden (esim. Suomi) eliitti määritelmänomaisesti vain päätyy tavoittelemaan ns. suurempia ympyröitä, luoden kaihoisan katseen tilanteesta riippuen esim. Tukholmaan, Berliiniin, Moskovaan, Brysseliin tai Washingtoniin. Pyrkimys pysyy, vaikka suunta muuttuu. Ankea lisähuomio on tietysti se, että kieltämällä tavoite sulkee itsensä eliitistä ja altistaa itsensä mm. taistelevan median kostolle. Onko muuten ollut aikaa, jolloin media ei olisi tukenut tätä kehitystä, enemmän tai vähemmän?

Re: Suomalaisen älymystön alemmuudentunne

05 Marras 2016 17:46

Rekonpoika kirjoitti:Jos puhutaan itsetunnosta niin kansallisen brändäyksen pitäisi korostaa suomalaisuutta erityisesti ja "suomalais-ugrilaisuus" ja "uralilaisuus" heittää romukoppaan. Eivät englantilaiset kuvaa itseään ensisijaisesti "indoeurooppalaisina" tai edes "germaaneina". Ruotsalaisilla aivan sama juttu, ja mitä eteläisempiin kansoihin kuten ranskalaisiin tai italialaisiin tai kreikkalaisiin tulee...


'Uralilaisuudesta' puhuminen tässä yhteydessä oli kielikuva, en tietenkään erityisemmin haaveile mistään panuralilaisesta kulttuuripiiristä. Jo silloin 1800-luvulla suomalaisilla oli kulttuurillisesti enemmän yhteistä englantilaisten kuin vaikka nenetsien kanssa, kielisukulaisuudesta huolimatta. Olennaista on lähinnä alentuva asenne omaan kulttuuriin, joka muistuttaa vaikka saamelaisten tai aboriginaalien tilannetta 1800/1900-lukujen taitteessa.

Re: Suomalaisen älymystön alemmuudentunne

05 Marras 2016 18:09

TTJ kirjoitti:Olennaista on lähinnä alentuva asenne omaan kulttuuriin, joka muistuttaa vaikka saamelaisten tai aboriginaalien tilannetta 1800/1900-lukujen taitteessa.

Epäilen että kyse ei ole niinkään oman kulttuurin halveksumisesta, vaan ns. vieraan kulttuuripiirin välinearvosta innostumisesta.

Re: Suomalaisen älymystön alemmuudentunne

05 Marras 2016 18:56

Mitkä asiat ovat niitä suomalaisen kulttuurin osia joita halveksitaan? Onko se jotain epämääräistä kuten "metsäläisyys" vai jotain konkreettista kuten "terva ja sauna"? Viinaa en maininnut koska sitä on kaikkialla. Terva ja sauna löytyvät toki Venäjältä ja Ruotsista, mutta ehkä eivät niin usein yhdessä. PDT_Armataz_01_01

Metsäläisyyden kaltaiset käsitteet ovat epämääräisiä leimoja joiden olemassaolo tai katoaminen ei hetkauta suuntaan tai toiseen.

Re: Suomalaisen älymystön alemmuudentunne

06 Marras 2016 06:55

Onko Suomessa älymystökin?Toki täälläkin on eri eliittejä niin taloudella kuin kultuurillakin,talouden elitillä voi hyvinkin olla omat intressinsä kaikenlaisen glopalisaation edistämisessä harmi jos kultuuripiirit unohtaa omat juurensa ja suuntavat tarmonsa muualle (kuten guggenheim) museoitten määrärahat ovat jokatapauksessa rajalliset .No oma lukunsa on nämä hihhulit jotka raiskasivat kansalliset synbolit ...No joka tapauksessa kansalliselle yhtenäisyydelle olisi juuri nyt suuri tarve ,mutta taitaapa tuota olla turha toivoa.

Re: Suomalaisen älymystön alemmuudentunne

06 Marras 2016 09:37

sumu kirjoitti:Toki täälläkin on eri eliittejä niin taloudella kuin kultuurillakin,talouden elitillä voi hyvinkin olla omat intressinsä kaikenlaisen glopalisaation edistämisessä harmi jos kultuuripiirit unohtaa omat juurensa ja suuntavat tarmonsa muualle (kuten guggenheim) museoitten määrärahat ovat jokatapauksessa rajalliset.

Millä perusteella Guggenheim-hanke olisi erityisesti kulttuuri- ja taidehanke? Alaa sivuavia museoitahan Helsingissä on jo nyt, Amos on lisäksi rakenteilla, eikä näitä muita tukemaan ole tiettävästi mitään tungosta ollut. Liittyen rahoitukseen, jo Guggenheim-brändin käyttöhän ilmeisesti maksaa, tämäkin raha on oletettavasti pois muilta, kun en jaksa uskoa että museon omat tulot kattaisivat oikeasti sen menoja. Esim. Alvar Aallon halvempaa mutta todellista brändiarvoa hyödyntävä yhdistetty arkkitehtuuri- ja muotoilumuseo olisi todennäköisesti parempi suomalainen ratkaisu, myös musiikkitaloon olisi muuten pitänyt kytkeä Sibelius vahvasti mukaan. Tältä pohjalta, Guggenheim lienee siis talouden ja politiikan pohjalta ponnistava hanke, yhden lajin manifesti siis. Tässä ilmeisesti viedään taas Lepikon torpan multaa Moskovaan. Time is a flat circle.

Re: Suomalaisen älymystön alemmuudentunne

06 Marras 2016 17:27

Mikäpä minä olen vastaamaan guggenheimin puolesta.

Re: Suomalaisen älymystön alemmuudentunne

06 Marras 2016 18:12

sumu kirjoitti:Mikäpä minä olen vastaamaan guggenheimin puolesta.


Guggenheimin puolustajat ovat lähteneet viisaasti taistoon talous edellä,
koska sillä perusteella hanke yritetään myös tyrmätä.

Kansallisten arvojen puolustajat voivat ryhtyä hankkimaan rahoitusta vaikka sotamuseolle Kaartin Maneesiin

http://urbanex.ninja/kohde/guggenheimista-kaartin-maneesiin/
http://docplayer.fi/467007-Myytavana-kehityskiinteisto-kaartin-maneesi-kasarmikatu-15-00130-helsinki.html

vaikka yhdistettyinä lähimuseohin
http://4.bp.blogspot.com/-OmppP9DenuA/UrFmny7M6VI/AAAAAAAAFCg/ew4ircMx6l0/s1600/SEVERIN.png
https://asiakas.kotisivukone.com/files/dmy.tiedottaa.net/tiedostot/vetoomus_vrit0012.pdf

Re: Suomalaisen älymystön alemmuudentunne

07 Marras 2016 12:06

sumu kirjoitti:Mikäpä minä olen vastaamaan guggenheimin puolesta.

En oikeastaan kohdistanut retorista kysymystäni juuri sinulle, anteeksi epäselvä muotoiluni. Tässä on muuten hyvä kannanotto asiaan:

http://hankamaki.puheenvuoro.uusisuomi. ... =karuselli

Re: Suomalaisen älymystön alemmuudentunne

11 Marras 2016 00:54

Guggenheim on aika hyvä esimerkki. Kulttuuriväen reaktioita: "Yksikään kaupunki maailmassa ei kieltäytyisi Guggenheimistä" ja "Tietysti mahdollisimman näyttävä kieltäytyminen vahvistaisi suomalaisten brändiä omalaatuisena metsäläiskansana." Kuvaavaa on että kyse ei ole siis siitä että Helsinki kieltäytyisi tekemästä museota, vaan siitä että se kieltäytyisi tekemästä juuri kuuluisaa amerikkalaista brändimuseota. Suomalaisten omalla kulttuurilla siihen ei ilmeisesti päästä. Itse pidän näkemystä omituisena. Jos Mona Lisa tuotaisiin Louvresta Kiasmaan niin ei Suomi siitä muutu yhtään sen kulttuurillisemmaksi.

Sinänsä en pidä Guggenheim-Helsinkiä välttämättä huonona ajatuksena. Helsinki tarvitsee uuden maamerkin ja Itämeren piirissä oleva merkittävä, tunnettu museo voisi olla hyvä turistirysä. Lähellä on Pietari ja venäläiset ovat kulttuurikansaa. Guggenheim-säätiöstäkin voisi olla juuri Suomen kokoiselle maalle hyötyä kokoelman hankkimisessa ja täydentämisessä. Alkuperäinen "artisti maksaa" tarjous oli vaan kelvoton, uudempi on edes vähän realistisempi. Rakennuksen suunnittelukisan voittaja oli myös ilmiselvästi valittu sitä silmälläpitäen että se voisi ehkä jopa pysyä budjetissa, toisin kuin jotkut muut tarjokkaat.

Oulussa on muuten vähän samantapainen ikuisuusprojekti, eli keskustan Hilton-hotelli. Oulun Torinrantaan on kaavoitettu tornihotelli, joka toteutuessaan melkolailla pilaisi torinrannan maisemat. Päättäjät ovat katsoneet tämän hyväksyttäväksi - mutta vain jos hotelli on Hilton. Muut ketjut ovat tarjoutuneet käyttämään tontin mutta kaavoitus on vain Hiltonille. Itse ketju ei ole kiinnostunut Oulusta, mutta lupasi nimensä hotellille jos kaupunki maksaa rakennuksen ja kaiken muunkin. Tällainen "jalomielinen" tarjous oli kuitenkin vähän liian paksua jopa Oulun kaupungille eikä hotelli taida toteutua.

Re: Suomalaisen älymystön alemmuudentunne

11 Marras 2016 10:01

TTJ kirjoitti:Tällainen "jalomielinen" tarjous oli kuitenkin vähän liian paksua jopa Oulun kaupungille eikä hotelli taida toteutua.

Voisimme ehkä kysyä venäläisiltä, haluaisivatko he maksaa siitä että Eremitaasille perustettaisiin sivutoimipiste Helsinkiin. Pietariin matkustaminen on kiinalaiselle ehkä hankalaa ja jonot museoon joka tapauksessa pitkiä. "Ermitas Gelsinki" voisi toimia samalla myös vaikka bensa-asemana, niin saisimme myös esim. Lukoilin mukaan maksamaan kuluja.

Re: Suomalaisen älymystön alemmuudentunne

20 Marras 2016 23:13

TTJ kirjoitti:Sinänsä en pidä Guggenheim-Helsinkiä välttämättä huonona ajatuksena. Helsinki tarvitsee uuden maamerkin ja Itämeren piirissä oleva merkittävä, tunnettu museo voisi olla hyvä turistirysä. Lähellä on Pietari ja venäläiset ovat kulttuurikansaa. Guggenheim-säätiöstäkin voisi olla juuri Suomen kokoiselle maalle hyötyä kokoelman hankkimisessa ja täydentämisessä. Alkuperäinen "artisti maksaa" tarjous oli vaan kelvoton, uudempi on edes vähän realistisempi. Rakennuksen suunnittelukisan voittaja oli myös ilmiselvästi valittu sitä silmälläpitäen että se voisi ehkä jopa pysyä budjetissa, toisin kuin jotkut muut tarjokkaat.Ehdotus Vrouw Maria museosta kuulostaa hyvältä

http://johannavendelin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226493-guggenheimin-maagiset-mustat-kuutiot#comment-3417911

Re: Suomalaisen älymystön alemmuudentunne

20 Marras 2016 23:35

Arxhgos kirjoitti:
TTJ kirjoitti:Sinänsä en pidä Guggenheim-Helsinkiä välttämättä huonona ajatuksena. Helsinki tarvitsee uuden maamerkin ja Itämeren piirissä oleva merkittävä, tunnettu museo voisi olla hyvä turistirysä. Lähellä on Pietari ja venäläiset ovat kulttuurikansaa. Guggenheim-säätiöstäkin voisi olla juuri Suomen kokoiselle maalle hyötyä kokoelman hankkimisessa ja täydentämisessä. Alkuperäinen "artisti maksaa" tarjous oli vaan kelvoton, uudempi on edes vähän realistisempi. Rakennuksen suunnittelukisan voittaja oli myös ilmiselvästi valittu sitä silmälläpitäen että se voisi ehkä jopa pysyä budjetissa, toisin kuin jotkut muut tarjokkaat.Ehdotus Vrouw Maria museosta kuulostaa hyvältä

http://johannavendelin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226493-guggenheimin-maagiset-mustat-kuutiot#comment-3417911

Blogi oli hyvin kirjoitettu ja Henriksonin ehdotus aivan erinomainen. Engelin piirtämä empire-Helsinki toimii täydellisenä kehyksenä tälle tsaarin hoviin Pietariin loistoesineitä vieneelle laivalle. Suomalainen maailmanluokan veneen- ja laivanrakennusosaaminen nostetaan tietysti siinä sivussa esille, ilman estoja.

Re: Suomalaisen älymystön alemmuudentunne

29 Marras 2016 14:50

Vilkuilin vaihteen vuoksi Helsingin Sanomia ja huomasin että Paavo Lipponen asettui kirjoituksessaan tukemaan suomalaista arkkitehtuuri- ja muotoilumuseota vaihtoehtona Guggenheimille. Tämä on erinomainen idea, kuten jo aiemminkin totesin ja siihen voidaan ja pitää liittää myös teollinen muotoilu, liittyen aiempaan laivateemaan.

Re: Suomalaisen älymystön alemmuudentunne

29 Marras 2016 22:07

TTJ kirjoitti:Viime viikolla kävin syömässä lounaan eräässä sushiravintolassa. Viereisessä pöydässä istui seurue johon kuului kolme keski-ikäistä, melko hyvin toimeentulevan näköistä miestä. Puheena oli ensiksi kohta loppuva kesäaika: "Koko kesäaika pitäisi lopettaa. Ja Suomen pitäisi siirtyä Keski-Euroopan aikaan. Ei ole järkeä että Suomi on eri ajassa kuin muu länsi-Eurooppa." Tälle nyökyteltiin. Jatkoa: "Ja kouluissa pitäisi myös lopettaa suomen käyttö. Kaikki opetus vaan englanniksi alusta alkaen." Muut kaksi ilmaisivat hyväksyntänsä tällekin idealle.

Suomihan on Länsi-Eurooppaa vain jonkun identiteetissä. Idässähän tämä oikeasti sijaitsee, ja kulttuurisestikin.

TTJ kirjoitti:Vuosi sitten pahoitin mieleni kun Helsingin yliopiston professori Teivainen harmitteli miten "Suomea brändätään suomalais-ugrilaiseksi junttikansaksi". Tämä kommentti ei ollut ainutlaatuinen ja mielestäni hyvin kuvaava. 1800-luvulla suomalainen intelligentsia oli nostamassa esiin suomalaista kulttuuria, kieltä ja omaa identiteettiä. Nyt on menty toiseen äärilaitaan, eli nimenomaan se paremmin koulutettu kansanosa näkee suomen kielen ja suomalaisen kulttuurin negatiivisina asioina ja maa pitäisi väkisin sulattaa kaikin tavoin isompaan kulttuuripiiriin. Pidän tätä erittäin kummallisena ja valitettavana kehityskulkuna. Itse olen mieluummin aito ykkösluokan uralilainen kuin feikki kakkosluokan angloamerikkalainen.
Mutta tutkainta vastaanko tässä sitten taistelen? Olenko tässä asiassa viimeinen mohikaani, dinosaurus ja muinaisjäänne joka ei kuulu nykyaikaiseen yhteiskuntaan vaan fossiiliksi Volgan mutkaan?

Pitääpä tutustua...
http://yle.fi/uutiset/3-8336258

Rekonpoika kirjoitti:Jos puhutaan itsetunnosta niin kansallisen brändäyksen pitäisi korostaa suomalaisuutta erityisesti ja "suomalais-ugrilaisuus" ja "uralilaisuus" heittää romukoppaan. Eivät englantilaiset kuvaa itseään ensisijaisesti "indoeurooppalaisina" tai edes "germaaneina". Ruotsalaisilla aivan sama juttu, ja mitä eteläisempiin kansoihin kuten ranskalaisiin tai italialaisiin tai kreikkalaisiin tulee...

Angloamerikkalaisuudella on kiistaton prestiisiasema Euroopassa ja Suomessa aivan kuten venäjän kielellä on Venäjän uralilaisten kansojen parissa. Sukukansamme venäläistyvät hirvittävällä vauhdilla. Tuollaisen prestiisin vastustamisessa laajempi yhteys kuten uralilaisuus puolustaa paikkaansa: pienille ja etenkin valtiottomille kansoille on tärkeää tuntea, että "me emme ole yksin".

Yhteinen uralilainen identiteetti voi olla se tekijä, joka mahdollistaa pienten kielten säilymisen.

Re: Suomalaisen älymystön alemmuudentunne

30 Marras 2016 00:45

Jaska kirjoitti:
Rekonpoika kirjoitti:Jos puhutaan itsetunnosta niin kansallisen brändäyksen pitäisi korostaa suomalaisuutta erityisesti ja "suomalais-ugrilaisuus" ja "uralilaisuus" heittää romukoppaan. Eivät englantilaiset kuvaa itseään ensisijaisesti "indoeurooppalaisina" tai edes "germaaneina". Ruotsalaisilla aivan sama juttu, ja mitä eteläisempiin kansoihin kuten ranskalaisiin tai italialaisiin tai kreikkalaisiin tulee...

Angloamerikkalaisuudella on kiistaton prestiisiasema Euroopassa ja Suomessa aivan kuten venäjän kielellä on Venäjän uralilaisten kansojen parissa. Sukukansamme venäläistyvät hirvittävällä vauhdilla. Tuollaisen prestiisin vastustamisessa laajempi yhteys kuten uralilaisuus puolustaa paikkaansa: pienille ja etenkin valtiottomille kansoille on tärkeää tuntea, että "me emme ole yksin".

Yhteinen uralilainen identiteetti voi olla se tekijä, joka mahdollistaa pienten kielten säilymisen.Jos nostetaan kissa pöydälle niin Suomi on käytännön elämässä täysin merkityksetön noille uralilaisille, kuten joku Saksa on Pakistanin häviäville indoiranilaisille pakanakansoille. Niiden kanssa hengatessa on venäläiset vahtimiehet kokouksessa ja "suomalais-ugrilaisesta nationalismista" saavat tekosyyn mielivaltaisille toimille jos tarvitaan.
Vain yksi syy poliittisiin peleihin, hajota ja hallitse-politiikkaan länsinaapureita kohtaan.
http://www.baltictimes.com/news/articles/18299/


Jos uralilaiset pikkukansat olisivat ryhtyneet muslimeiksi (hajurako ortodokseihin pitää tataarit sun muut hengissä, ei turkkilainen veljeily) niin ehkä olisi auttanut. Suomesta ei heille allahiksi tai joulupukiksi ole.

Re: Suomalaisen älymystön alemmuudentunne

30 Marras 2016 01:04

Rekonpoika kirjoitti:
Jaska kirjoitti:
Rekonpoika kirjoitti:Jos puhutaan itsetunnosta niin kansallisen brändäyksen pitäisi korostaa suomalaisuutta erityisesti ja "suomalais-ugrilaisuus" ja "uralilaisuus" heittää romukoppaan. Eivät englantilaiset kuvaa itseään ensisijaisesti "indoeurooppalaisina" tai edes "germaaneina". Ruotsalaisilla aivan sama juttu, ja mitä eteläisempiin kansoihin kuten ranskalaisiin tai italialaisiin tai kreikkalaisiin tulee...

Angloamerikkalaisuudella on kiistaton prestiisiasema Euroopassa ja Suomessa aivan kuten venäjän kielellä on Venäjän uralilaisten kansojen parissa. Sukukansamme venäläistyvät hirvittävällä vauhdilla. Tuollaisen prestiisin vastustamisessa laajempi yhteys kuten uralilaisuus puolustaa paikkaansa: pienille ja etenkin valtiottomille kansoille on tärkeää tuntea, että "me emme ole yksin".

Yhteinen uralilainen identiteetti voi olla se tekijä, joka mahdollistaa pienten kielten säilymisen.Jos nostetaan kissa pöydälle niin Suomi on käytännön elämässä täysin merkityksetön noille uralilaisille, kuten joku Saksa on Pakistanin häviäville indoiranilaisille pakanakansoille. Niiden kanssa hengatessa on venäläiset vahtimiehet kokouksessa ja "suomalais-ugrilaisesta nationalismista" saavat tekosyyn mielivaltaisille toimille jos tarvitaan.
Vain yksi syy poliittisiin peleihin, hajota ja hallitse-politiikkaan länsinaapureita kohtaan.
http://www.baltictimes.com/news/articles/18299/

Nyt olet erehtynyt. Venäläistämispaineessa eläville Venäjän pienille kansoille valtiota muodostavat sukukansat Unkari, Suomi ja Viro ovat identiteetin kannalta usein tärkeitä esimerkkejä ja yhteyksiä.

Re: Suomalaisen älymystön alemmuudentunne

30 Marras 2016 01:31

Jaska kirjoitti:Nyt olet erehtynyt. Venäläistämispaineessa eläville Venäjän pienille kansoille valtiota muodostavat sukukansat Unkari, Suomi ja Viro ovat identiteetin kannalta usein tärkeitä esimerkkejä ja yhteyksiä.


Ei ole käytännön merkitystä. Nuo alueet venäläistyvät edelleen, tietysti tästä voi olla jollekin pikkuporukalle joka vääntää sanakirjoja ja käy noissa kokoontumisissa iloa mutta kalashojen tavoin tulevaisuus on näiden osalta kehno. Venäjä tietysti ottaa ilon irti näistä kekkereistä kun pääsee juoksuttamaan naapureitaan ja luomaan kotiyleisön tarpeisiin uhkakuvia suomalais-ugrilaisesta nationalismista. Näitä juttuja on Venäjän mediassa alettu suoltaa noin kymmenen vuotta sitten ja loppua ei näy.

Joillain tshetseeneillä ei ole itsenäisiä sukulaisia mutta kulttuurinen ja etninen identiteetti on vahva vaikka turvana ei ole korkeakulttuuria kuten armenialaisilla. Tämä johtuu islamista ja vahvasta endogaamisesta heimoajattelusta.
Lähetä vastaus