Näytä vastaamattomat viestit | Näytä aktiiviset viestiketjut Tänään on 30 Syys 2020 10:10Vastaa viestiin  [ 261 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Seuraava
 Koronavirus / Covid-19 
Kirjoittaja Viesti
Ylihärmiö
Ylihärmiö
Avatar

Liittynyt: 14 Helmi 2011 04:02
Viestit: 9226
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Koronavirus / Covid-19
Kristiina kirjoitti:
Suomi on aika pahassa raossa Ruotsin ja Venäjän välissä. Venäjällä epidemia etenee melkein 10 000 uuden tapauksen päivävauhtia todettujen tapausten mukaan. Venäjä on tunnetusti iso ja harvaan asuttu maa. Virus pyörii siellä varmaan vuosikausia. Jos Suomi ei avaa rajojaan länteen, eikä itään, leviäminen voi olla hidasta pitkäänkin, mutta luulen, että pitkällä aikavälillä suomalaisten säästäminen koronatartunnoilta on toivotonta. Ihmisetkin alkavat varmaan jossain vaiheessa väsyä tähän "tylsyyteen", kun ymmärtävät, ettei sille ole loppua.

Tylsyys on sitä, että ulkoistaa virikkeet oman päänsä ulkopuoliselle maailmalle. No, se filosofiasta. PDT_Armataz_01_14

Globaali pandemia tässä uhkatasossa on käytännössä kaikille uusi tilanne. Tällainen oireettomienkin levittämä virus kytee aina jollain alueella, eikä sen satunnaisia leviämisiä muille alueille ole mahdollista estää - maailman kaikkien ihmisten liikkumista ei ole mahdollista rajoittaa ikuisiksi ajoiksi. Siitä kaikki lienevät samaa mieltä.

Pitää kuitenkin olla valmius tilapäisiin ja paikallisiin hyvin jyrkkiinkin eristystoimiin, jottei epidemia leviäisi uudestaan laajemmalle. Uskon, että maailman maat (ehkä Valko-Venäjää, Pohjois-Koreaa ja Ruotsia lukuun ottamatta) ovat nyt oppineet eristystoimien tärkeyden.

Tiukimmat eristyskeinot, kuten ulkonaliikkumiskielto, tukahduttavat viruksen nopeimmin, mutta niitä voidaan jatkaa vain lyhyen aikaa. Tämä on tehokkainta leviämisen alkuvaiheessa, siksi nopeus on valttia.

Lievempiä eristyskeinoja käytetään siksi, ettei tehohoito ylikuormittuisi, koska se johtaa vain täysin turhiin kuolemiin (kuten Ruotsin tie). Tämä on ollut Suomen valitsema tie: tasata tautihuippu jakamalla se oletetusti pidemmälle ajalle. Todellisuudessa näyttää kuitenkin siltä, että tautihuipun madallus johtaa samalla tautihuipun lyhenemiseen.

Vaihtoehtoja on oikeastaan kaksi:

1. Vaikka oletettaisiin, että taudille voisi kehittää pysyvän immuniteetin (mikä toistaiseksi on täysin epävarmaa), jolloin Ruotsi kävisi läpi vähemmän tautiaaltoja kuin Suomi, niin silti Suomella olisi varaa käydä läpi 10 kertaa enemmän tautiaaltoja ennen kuin kuolleisuus saavuttaisi Ruotsin lukemat. Ja jos immuniteetti on mahdollista synnyttää, silloin myös rokote toimii, jolloin Suomi ei ehdi käydä läpi kymmenen kertaa enemmän tautiaaltoja kuin Ruotsi. Tässä vaihtoehdossa Suomen malli tuottaa vähemmän kuolleita.

2. Jos taas taudille ei synny pysyvää immuniteettia eikä rokote suojaa pitkään, niin silloin Ruotsi käy läpi aivan yhtä monta tautiaaltoa kuin Suomikin. Ja strategioiden jatkuessa nykyisenlaisina jokaisessa tautiaallossa Ruotsi tappaa kymmenen kertaa enemmän ihmisiä kuin Suomessa kuolee. Tässäkin vaihtoehdossa Suomen malli tuottaa vähemmän kuolleita.


Kinaporin kalifi kirjoitti:
Jaska kirjoitti:
Talousmurheet ja valtion velan harmittelu päättyy kyllä sinullakin puupalttoossa... PDT_Armataz_01_18

Sitä en epäile. Mutta, muistathan sitten syksyllä leikkausten edetessä kantaa huolta vanhusten elämänlaadusta. Muistelen että juuri heiltä leikataan, kun leikattava on.

Kaikilta leikataan aina vain lisää, eikä kukaan saa pitää saavutettuja etuja. Hyvinvointivaltion alasajo on aloitettu jo kauan sitten haittamaahanmuuton avulla, ja koronarajoitukset vauhdittavat tätä kehitystä edelleen. Rikkailla on varaa maksaa hyvästä hoidosta, köyhillä ei ole. Kehitys vie vääjäämättä Yhdysvaltain tyyppisen "liberaalikapitalismin" suuntaan, koska rahaa ei vain ole, eikä sitä tule lisää. Jännää sikäli, että rahaa saa rahapajasta, mutta sitä ei saa tämän pelin säännöissä käyttää...

Kasvottoman kansantalouden kannalta toki olisi positiivista, että vanhat, sairaat ja köyhät kuolisivat pois. Mutta harvapa meistä haluaisi elää laskimien orjuudessa, koska seuraava mielivaltainen apuharvennus voisi helposti osua meihin itseemme. Sellainen olisi dystopiaa, scifi-romaanien ainesta.

_________________
~ "Per aspera ad hominem - vaikeuksien kautta henkilökohtaisuuksiin" ~

Y-DNA: N1c1-YP1143 (Olavi Häkkinen 1620 Kuhmo? >> Juhani Häkkinen 1816 Eno)
mtDNA: H5a1e (Elina Mäkilä 1757 Kittilä >> Riitta Sassali 1843 Sodankylä)


03 Touko 2020 00:18
Profiili WWW
Ylihärmiö
Ylihärmiö
Avatar

Liittynyt: 14 Helmi 2011 04:02
Viestit: 9226
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Koronavirus / Covid-19
Epidemia jatkuisi ennusteen mukaan Ruotsissa 2 kk pidempään kuin Suomessa. Laajempi epidemia = sammuminen kestää kauemmin.

Lainaa:
SINGAPOREN yliopisto loi huhtikuussa mallinnuksen, joka kuvaa koronapandemian päättymisajankohtaa eri maissa. Mallinnuksen mukaan Suomen osalta pandemia olisi ohi 26. elokuuta.

Mallinnuksen mukaan koronaepidemia olisi ohi Ruotsissa 26. lokakuuta, Norjassa 20. heinäkuuta ja Tanskassa 30. kesäkuuta.

Saksassa epidemia päättyisi elokuun ensimmäisenä päivänä ja Italiassa saman kuun 25. päivänä. Artikkelissa kuitenkin muistutetaan, että koronan muuttuvan luonteen vuoksi maakohtaisia päättymispäiviä tulee arvioida jatkuvasti uudelleen uusinta tietoa hyödyntäen.

https://www.is.fi/kotimaa/art-200000649 ... eDerupP1f8

Uudelleen sairastuminen olikin väärä diagnoosi:

Lainaa:
Lääketieteellisten kokeiden pieleen menemisestä ei aina oikein voi iloita. Nyt mahdollisesti voi. Etelä-Korea on ilmoittanut, että maan uusien tutkimustulosten mukaan ihminen ei voikaan sairastua koronaviruksen aiheuttamaan COVID-19-tautiin kahdesti.

Etelä-Koreassa oli raportoitu 277 potilasta, joiden uskottiin sairastuneen tautiin uudestaan sen jälkeen, kun he olivat ensin viruksesta toipuneet. Tieteilijät kertovat, että testit olivatkin epäonnistuneet. Tulokset olivat virheellisiä positiivisia, eivätkä testit pystyneet erottamaan aktiivisia eläviä viruksia harmittomista kuolleista viruksista.

Etelä-Korean tartuntatautien hallinnasta ja ennaltaehkäisystä vastaava keskus CDC pitää suorastaan mahdottomana, että virus aktivoituisi ihmiskehossa toisen kerran. Asiasta uutisoi muun muassa Sky News.

CDC pitää kuitenkin mahdollisena, että koronavirus muuntautuu joskus tulevaisuudessa toisenlaiseksi virukseksi. Silloin se voisi tartuttaa ihmisiä uudelleen vähän samaan tapaan kuin tavallinen influenssa.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/647 ... 4c55dca4a0

_________________
~ "Per aspera ad hominem - vaikeuksien kautta henkilökohtaisuuksiin" ~

Y-DNA: N1c1-YP1143 (Olavi Häkkinen 1620 Kuhmo? >> Juhani Häkkinen 1816 Eno)
mtDNA: H5a1e (Elina Mäkilä 1757 Kittilä >> Riitta Sassali 1843 Sodankylä)


03 Touko 2020 15:10
Profiili WWW
SuuBaltti
SuuBaltti

Liittynyt: 22 Huhti 2012 00:25
Viestit: 2768
Paikkakunta: Lappi
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Koronavirus / Covid-19
Elittikkä ruotsalainen
onnistui?


03 Touko 2020 23:48
Profiili
Ylihärmiö
Ylihärmiö
Avatar

Liittynyt: 14 Helmi 2011 04:02
Viestit: 9226
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Koronavirus / Covid-19
Lainaa:
Pohjoismainen viestintäkonserni Nordic Morning Group ja ruotsalainen ohjelmistoyhtiö My Telescope kertovat kehittäneensä tekoälyä ja koneoppimista hyödyntävän, taloudellisia trendejä mallintavan reaaliaikaisen indeksin, jonka avulla käynnissä olevia talouden kehityskulkuja voidaan tulkita.

Erityisen mielenkiintoiseksi asian tekee se, että heidän analyysinsä mukaan Suomi toipuu koronaviruksen aiheuttamasta taloudellisesta kriisistä Ruotsia nopeammin ja että toipuminen on jo alkanut.

Indeksin kehittämisestä vastanneen My Telescopen toimitusjohtaja Rodrigo Graviz kertoo, että indeksi kasataan kolmesta päälähteestä saatavasta datasta.

Ensimmäinen lähde ovat esimerkiksi Eurostatin ja Maailmanpankin tuottamat viralliset tilastot työttömyydestä ja kulutuksesta.

Toisena lähteenä käytetään tekoälyn internetistä keräämää aineistoa, muun muassa uutisia, sosiaalisen median kirjoituksia ja ihmisten tekemiä verkkohakuja.

Kolmantena lähteenä toimii erityisesti tätä tarkoitusta varten luotu paneelikysely.

Hänen mukaansa tuloksena on indeksi, joka mittaa reaaliajassa Ruotsin, Suomen ja Britannian markkinoiden – kuluttajien, yritysten, instituutioiden – luottamusta ja odotuksia talouden kehittymisestä ja lisäksi ennustaa kehitystä yhdeksän kuukauden aikajänteellä.

Indeksin mukaan Suomessa markkinoiden luottamus on nyt selvästi Ruotsia vahvempaa ja tilanne jatkuu sellaisena vielä pitkälle joulukuuhun. Nouseva luottamuskäyrä kertoo myös siitä, että kriisistä toipuminen on jo alkanut tai ainakin markkinat uskovat näin.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006493108.html

_________________
~ "Per aspera ad hominem - vaikeuksien kautta henkilökohtaisuuksiin" ~

Y-DNA: N1c1-YP1143 (Olavi Häkkinen 1620 Kuhmo? >> Juhani Häkkinen 1816 Eno)
mtDNA: H5a1e (Elina Mäkilä 1757 Kittilä >> Riitta Sassali 1843 Sodankylä)


04 Touko 2020 07:54
Profiili WWW
Ylihärmiö
Ylihärmiö
Avatar

Liittynyt: 14 Helmi 2011 04:02
Viestit: 9226
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Koronavirus / Covid-19
Hallitus avaa rajoitustoimia hiljalleen. Olipa siitä mitä mieltä tahansa, niin fakta on, että perustelut toimille ovat hatarat.


Lainaa:
Lehtosesta raportissa esitettävät päätelmät epidemiasta ovat näytöltään heikkoja.

– Näytön asteeltaan se, mitä Hetemäen raportissa esitetään epidemiasta, on hyvin heikkoa eli lääketieteellisesti D-luokan näyttöä. Siellä ei ollut referenssejä eikä tutkimustuloksia, Lehtonen kummastelee.
- -
Lehtosesta esitetyn strategian olettamukset ovat kevyellä pohjalla. Lehtosesta epäselväksi jäi se, mikä on tavoiteltava määrä tartuntoja.

– Ei suoraan sanota, että epidemian halutaan sammuvan. Kuinka suuren osan väestöstä annetaan sitten korona sairastaa ja kuinka monen kuolla? Minkä takia korona eroaa muista yleisvaarallisista tartuntataudeista, kuten lavantaudista, kolerasta ja paiserutosta, minkä takia niiden ei annettaisi riehua?

Lehtonen huomauttaa, että raportissa koronasta tehdään lainsäädännöllisesti erilainen kuin muista yleisvaarallisiksi luokitelluista tartuntataudeista.

– Kaikkia muita yleisvaarallisia tauteja yhteiskuntaa on velvoitettu estämään. Emme me täällä koleraa sairasta, vaikka koleraa maailmalla liikkuu. Kyllä vähän hämmästelen tätä ajattelutapaa.

Lehtonen katsoo, että paras turva väestölle ja riskiryhmille on se, että tautia esiintyy mahdollisimman vähän. Tähän pyrkiikin hallituksen valitsema ”testaa, jäljitä, eristä ja hoida” -linja.

Lehtosesta Hetemäen raportti johtaa loogisiin ristiriitoihin tavoitteiden ja toiminnan välillä.

– Tässä on hiukan raportin teksti ja ideologia ristiriidassa sen kanssa, mitä oikeasti tehdään. Mitä järkeä on testata ja jäljittää potilaita, jos ei ole tarkoituksena estää sitä, että tauti leviäsi? professori kysyy.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/2 ... 6f230d25e2

_________________
~ "Per aspera ad hominem - vaikeuksien kautta henkilökohtaisuuksiin" ~

Y-DNA: N1c1-YP1143 (Olavi Häkkinen 1620 Kuhmo? >> Juhani Häkkinen 1816 Eno)
mtDNA: H5a1e (Elina Mäkilä 1757 Kittilä >> Riitta Sassali 1843 Sodankylä)


05 Touko 2020 23:04
Profiili WWW
Ylihärmiö
Ylihärmiö
Avatar

Liittynyt: 14 Helmi 2011 04:02
Viestit: 9226
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Koronavirus / Covid-19
Lainaa:
Uuden amerikkalaistutkimuksen mukaan Euroopassa leviää tällä hetkellä rajusti koronaviruksen mutaatio, joka on tutkijoiden mukaan tarttuvampi kuin Wuhanissa todettu alkuperäinen koronavirustyyppi. Asiasta kertoo esimerkiksi Sky News.

Tutkijoiden mukaan myös henkilöt, jotka olisivat kehittäneet vastustuskyvyn alkuperäiselle koronavirukselle, voisivat näin olleen saada tartunnan uudesta tyypistä.

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/ ... telkku.com

Omituinen Ruotsi-kiima vallitsee tietyissä piireissä.

Lainaa:
Ruotsissa on kuollut lähes 2 900 ihmistä COVID-19-tautiin, kun Tanskassa, Norjassa ja Suomessa ei yhteenlaskullakaan päästä edes tuhanteen.

Kukaan ei silti halua sanoa, että Ruotsi olisi valinnut jotenkin väärän tien – etenkin kun hetken hapuilun jälkeen myös sen naapurit tuntuvat siirtyvän samoille linjoille.

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/ ... e29b192944

PDT_Armataz_01_32
Olennaista on tajuta, että Ruotsi ei tehnyt eristystoimia, joten siellä kuoli paljon väkeä ja siellä epidemian ennustetaan jatkuvan myös pidempään. Nyt niissä maissa, joissa epidemia on saatu hyvin kuriin, voidaan löysentää eristystoimia. Kyse on pelkästään siitä - ei siitä, että mentäisiin Ruotsin linjalle (joka on piittaamaton oman väestön turha tappaminen). Linja on pelkästään paluu kohti normaalia elämää viruksen laantuessa.

_________________
~ "Per aspera ad hominem - vaikeuksien kautta henkilökohtaisuuksiin" ~

Y-DNA: N1c1-YP1143 (Olavi Häkkinen 1620 Kuhmo? >> Juhani Häkkinen 1816 Eno)
mtDNA: H5a1e (Elina Mäkilä 1757 Kittilä >> Riitta Sassali 1843 Sodankylä)


06 Touko 2020 20:38
Profiili WWW
Ylihärmiö
Ylihärmiö
Avatar

Liittynyt: 14 Helmi 2011 04:02
Viestit: 9226
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Koronavirus / Covid-19
Lainaa:
Ruotsin valtionepidemiologi Anders Tegnell sanoo talouslehti Financial Timesin haastattelussa, että Suomi tullee kärsimään koronaviruksen toisesta aallosta huomattavasti Ruotsia enemmän.

Tegnell arvioi, että toinen aalto nähdään Pohjoismaissa tulevana syksynä. Hänen mukaansa esimerkiksi tukholmalaisista jopa 40 prosenttia tulee olemaan koronavirukselle immuuneja jo toukokuun loppuun mennessä.

Vaikka arvio olisikin totta, tuokaan luku kuvitellusti immuuneja ei riitä hidastamaan viruksen leviämistä. Ilman eristämistoimia toinen aalto tappaa Ruotsissa jälleen tuhansia ihmisiä.

Lainaa:
Tegnell puolustaa lehden haastattelussa Ruotsin puhuttanutta koronastrategiaa, jonka ”arkkitehdiksi” Financial Times häntä kuvailee. Hänen mukaansa vasta kahden vuoden kuluttua voidaan arvioida erilaisten strategioiden todellisia onnistumisia ja kuluja.

– En usko, että me tai mikään muukaan maa saavuttaa laumaimmuniteettia siinä mielessä, että tauti katoaisi, koska tämä tauti ei nähdäkseni ole katoamassa, Tegnell myöntää.

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/ ... d1849c3f38

Tämä vesittää hänen aiemman kommenttinsa. Vajakki puhuu itsensä kanssa ristiin eikä edes tajua sitä.

Kaikissa tulevissakin aalloissa Ruotsissa kuolee sitä enemmän porukkaa, mitä vähemmän eristystoimia tehdään. Suomi ja Norja eivät koskaan tule saavuttamaan Ruotsin kuolinlukuja, jos niissä aina reagoidaan aaltoon väliaikaisilla eristämistoimenpiteillä.

_________________
~ "Per aspera ad hominem - vaikeuksien kautta henkilökohtaisuuksiin" ~

Y-DNA: N1c1-YP1143 (Olavi Häkkinen 1620 Kuhmo? >> Juhani Häkkinen 1816 Eno)
mtDNA: H5a1e (Elina Mäkilä 1757 Kittilä >> Riitta Sassali 1843 Sodankylä)


08 Touko 2020 18:08
Profiili WWW
Ylihärmiö
Ylihärmiö
Avatar

Liittynyt: 14 Helmi 2011 04:02
Viestit: 9226
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Koronavirus / Covid-19
Lainaa:
Jo nyt on selvää, ettei Trumpin korjattu arvio noin 100 000 kuolonuhrista tule riittämään, koska ainakin 42 muuta osavaltiota on seuraamassa Nebraskan esimerkkiä. Se tarkoittaa, että kesän lopulla Yhdysvaltojen COVID-19-saldo saattaa näyttää jo 200 000 kuollutta.

Mikäli rokotetta ei ilmene, voi Trumpin uhkapeli kostautua koko maan historian suurimmalla katastrofilla. Toinen maailmansota riisti aikoinaan noin 407 000 yhdysvaltalaissotilaan hengen.

Koronavirus uhkaa tuota lukemaa jo ennen marraskuussa järjestettäviä presidentinvaaleja.

– Meidän on pakko saada tämä maa auki. Emme voi pitää sitä suljettuna enää, Trump vahvisti taannoisella Arizona-vierailullaan.

Presidentti ei käyttänyt hengityssuojaa, eikä vaikuttanut olevan kovinkaan kiinnostunut kansalaistensa hädästä.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e02 ... telkku.com

Yhdysvalloissa koronakuolleisuus on tällä hetkellä 239 per miljoona asukasta, Ruotsissa peräti 319 per miljoona asukasta. Silti media ei taivastele Ruotsin pääepidemiologi Anders Tegnellin kylmyyttä kansalaistensa hätää kohtaan. Jännä kaksoisstandardi...

_________________
~ "Per aspera ad hominem - vaikeuksien kautta henkilökohtaisuuksiin" ~

Y-DNA: N1c1-YP1143 (Olavi Häkkinen 1620 Kuhmo? >> Juhani Häkkinen 1816 Eno)
mtDNA: H5a1e (Elina Mäkilä 1757 Kittilä >> Riitta Sassali 1843 Sodankylä)


09 Touko 2020 20:56
Profiili WWW
Hiljainen hämäläinen
Hiljainen hämäläinen

Liittynyt: 09 Maalis 2019 15:01
Viestit: 53
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Koronavirus / Covid-19
Tällä foorumilla on kuitenkin vaan simmosia ketkä lukee ennemmin jotain Ilta-Sanomia, mutta tossa on vielä enemmän COVIDia ja siihen liittyviä tapahtumia koskevia videoita. En viitsi kirjoittaa kuvauksia niiden sisällöstä. Niitten pituus on yhteensä noin 11 tuntia, mutta niiden kuuntelemiseen menee puolet siitä ajasta kaksinkertaisella nopeudella. Ne on listattu aikajärjestyksessä.

https://www.youtube.com/watch?v=PDar_CtOzWM - 2020-05-09 - 57:49 - Whitney Webb - Bioterror War Games, DARPA, Technocracy & COVID-1984
https://www.youtube.com/watch?v=8WJCbCWFBMQ - 2020-05-08 - 24:19 - Mercola - COVID-19 And Vaccines - Interview with Robert F. Kennedy Jr.
https://www.youtube.com/watch?v=4lBNUAx9ILU - 2020-05-07 - 52:14 - Ice Age Farmer - The Technocratic, Transhumanist Total Takeover of Food
https://www.youtube.com/watch?v=wJzGqVyAtlg - 2020-05-06 - 46:05 - Peak Prosperity - More Evidence Covid-19 May *NOT* Be Natural
https://www.youtube.com/watch?v=5jmxuS4NcjY - 2020-05-04 - 14:51 - George Webb - Moderna, DARPA, And, You. Where Fauci's Fast Track Drugs Are Going To Lead
https://www.youtube.com/watch?v=eSgN8ONNKVs - 2020-05-04 - 1:32:43 - Mercola - SARS-CoV-2 - Interview with Judy Mikovits
https://www.youtube.com/watch?v=6vJFOQLOwQo - 2020-05-03 - 18:42 - Adapt 2030 - Dislodging China from North Africa: Confrontation Drums Beat
https://www.youtube.com/watch?v=qe437NGeBWA - 2020-04-29 - 45:12 - Daniel Estulin - part 1 (Zoom recording)
https://www.youtube.com/watch?v=vRORl81DCO0 - 2020-04-26 - 1:53:00 - Paul Cottrell - Coronavirus War Room Ep#1 by Dr. Paul Cottrell (with George Webb and Kevin McCairn)
https://www.youtube.com/watch?v=mMzL227rbiE - 2020-04-24 - 1:04:20 - Mercola - Coronavirus (COVID-19) - Interview with Dr. Francis A. Boyle
https://www.youtube.com/watch?v=47DKjXpzaPs - 2020-04-16 - 1:01:07 - Klinghardt Institute - Dr Klinghardt latest COVID19 15th April 2020
https://www.youtube.com/watch?v=Nfp4X4O87DQ - 2020-04-14 - 1:14:24 - FoundMyFitness - COVID-19 Q&A #1 with Rhonda Patrick, Ph.D.
https://www.youtube.com/watch?v=Ihp7JNx_rPc - 2020-04-04 - 22:12 - Ice Age Farmer - FEMA/DHS Food Shortages Timeline Leaked / China Panic Buying Food / Have Hope


09 Touko 2020 22:18
Profiili
Kielevä karjalainen
Kielevä karjalainen

Liittynyt: 08 Tammi 2012 22:13
Viestit: 815
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Koronavirus / Covid-19
Lri kirjoitti:
Tällä foorumilla on kuitenkin vaan simmosia ketkä lukee ennemmin jotain Ilta-Sanomia...


PDT_Armataz_01_37


10 Touko 2020 17:11
Profiili
Ylihärmiö
Ylihärmiö
Avatar

Liittynyt: 14 Helmi 2011 04:02
Viestit: 9226
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Koronavirus / Covid-19
Tuohikirje kirjoitti:
Lri kirjoitti:
Tällä foorumilla on kuitenkin vaan simmosia ketkä lukee ennemmin jotain Ilta-Sanomia...


PDT_Armataz_01_37

Derek Zoolanderin Koulu Kersoille Ketä Ei Osaa Lukee Hyvin?

_________________
~ "Per aspera ad hominem - vaikeuksien kautta henkilökohtaisuuksiin" ~

Y-DNA: N1c1-YP1143 (Olavi Häkkinen 1620 Kuhmo? >> Juhani Häkkinen 1816 Eno)
mtDNA: H5a1e (Elina Mäkilä 1757 Kittilä >> Riitta Sassali 1843 Sodankylä)


10 Touko 2020 19:46
Profiili WWW
Ylihärmiö
Ylihärmiö
Avatar

Liittynyt: 14 Helmi 2011 04:02
Viestit: 9226
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Koronavirus / Covid-19
Lainaa:
Ruotsissa on väkilukuun suhteutettuna maailman korkein koronaviruksen kuolleisuus, kun katsotaan yhden viikon lukuja, kertoo Telegraph.

Ruotsissa oli 13. toukokuuta - 20. toukokuuta 6,08 koronakuolemaa jokaista miljoonaa asukasta kohti. Tämä nostaa sen maailman kärkeen.

Lisäksi vasta-aineiden kehittymisen suhteen on kuulunut huonoja uutisia. Ruotsin kansanterveyslaitoksen tuoreen vasta-ainetutkimuksen mukaan vain 7,3 prosenttia tukholmalaisista on kehittänyt vasta-aineet koronalle. Tukholma on alueita, joissa epidemia on ollut pahimmillaan.

On selvää, että näiden lukujen valossa Ruotsilla on vielä paljon matkaa laumaimmuniteetin saavuttamiseen.

Lehdistötilaisuudessa keskiviikkona Ruotsin valtionepidemiologi Anders Tegnell sanoi, että kokonaisvaltaisen laumaimmuniteetin saavuttaminen pelkkien tartuntojen kautta on ”myytti”. Tartunnan kautta saatu immuniteetti voi hänen mukaansa kuitenkin vähentää tartuntoja.

– Ei tule koskaan olemaan niin, että tartunnat häviävät kokonaan, sen tyyppinen laumaimmuniteetti voidaan saavuttaa oikeastaan vain, jos se yhdistetään rokotteeseen.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/a1d ... 965311d89f

_________________
~ "Per aspera ad hominem - vaikeuksien kautta henkilökohtaisuuksiin" ~

Y-DNA: N1c1-YP1143 (Olavi Häkkinen 1620 Kuhmo? >> Juhani Häkkinen 1816 Eno)
mtDNA: H5a1e (Elina Mäkilä 1757 Kittilä >> Riitta Sassali 1843 Sodankylä)


22 Touko 2020 01:46
Profiili WWW
Ylihärmiö
Ylihärmiö
Avatar

Liittynyt: 14 Helmi 2011 04:02
Viestit: 9226
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Koronavirus / Covid-19
Jopa Anders Tegnellin paksuun kalloon alkaa upota järjen valo:

Lainaa:
Ruotsin valtionepidemiologi Anders Tegnell myöntää Ruotsin radion haastattelussa, että epidemian alkuvaiheessa Ruotsin olisi pitänyt toimia toisin.

Syynä mielipiteen muutokselle ovat radiokanavan mukaan korkeat kuolinluvut. Ruotsissa yli 4 400 ihmistä on kuollut koronapandemian takia.

– Jos meidän kohdallemme tulisi uudelleen sama sairaus, ja tietäisimme sen, minkä tiedämme tänään, mitä meidän olisi pitänyt tehdä silloin? Mielestämme toimien pitäisi olla jossakin välimaastossa sen suhteen, mitä Ruotsi on tehnyt ja mitä muu maailma on tehnyt.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/917 ... a899078022

Toisaalta Ruotsi jatkaa yhä väestönsä tappamista:
Lainaa:
Tartuntatautilääkärien etujärjestön tiedotteen mukaan koronatartunnan saanut voi mennä Tukholmassa töihin, vaikka hänellä olisi vielä lieviä oireita, kertoo Ruotsin radio. Tämä siitä huolimatta, että hänelle on todettu koronatartunta testissä.

Kriteerinä on, että sairaus on jatkunut yli seitsemän päivän ajan, että ennen töihin paluuta on kaksi kuumeetonta päivää ja että voi huomattavasti paremmin.

– Jos on ollut kotona karanteenissa ja huomaa, että asiat menevät hyvään suuntaan. Jos kuume on kadonnut, ja kuiva yskä on vielä tallella, katsotaan, että henkilö ei enää tartuta, Tukholman alueen tartuntatautilääkäri Per Follin sanoo Ruotsin radion haastattelussa.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/4cf ... 3d881cb289

Sekin on jo tullut selväksi, ettei Ruotsin talous siltikään selvinnyt kriisistä sen paremmin kuin muiden maiden taloudet.

Lainaa:
Åkesson suuntaa ammuksensa suoraan valtionepidemiologi Anders Tegnelliä kohden. Juuri Tegnelliin henkilöityy Ruotsin kamikaze-henkinen koronahoito.

– Ajatus, että olisimme oikeassa aina riippumatta siitä, mitä tapahtuu, on vaarallinen ohjenuora.

Äkessonin kritiikki osuu samaan aikaan, kun ruotsalaisille on paljastunut, ettei ravintoloiden ja laskettelukeskusten pitäminen auki säätänyt maata tulevalta talouslamalta. Virallinen Ruotsi korosti koko ajan, että se teki päätöksiä vain kansakunnan terveyttä ajatellen, mutta monet halusivat uskoa, että yhteiskunnan toimintojen säilyttäminen lieventäisi myös taloudellista iskua.

– Kuten kaikkialla muuallakin maailmassa Ruotsin talous tulee kutistumaan ennätyksellisen paljon vuoden toisella neljänneksellä, SEB-pankin ekonomisti Olle Holmgren sanoi uutistoimisto AFP:lle.

– Kestää pitkään ennen kuin tilanne normalisoituu.

Kansankodissakin pitää valmistautua työttömyyden kasvuun ja pienentyvään talouteen. Kun vielä vuoden alussa sen kuviteltiin paisuvan 1,1 prosentin verran, korjasivat talousviisaat huhtikuussa ennusteen jo neljä prosenttia pakkaselle.

Nyt sekään ei riitä. Ruotsin keskuspankin tuoreen laskelman mukaan bruttokansantuote supistuisi tämän vuoden aikana peräti kymmenen prosenttia. Peräti puolet BKT:sta tulee vientiyrityksiltä, jotka luonnollisesti kärsivät maailmanlaajuisesta pandemiasta.

Esimerkiksi Volvo ja Scania joutuivat keväällä sulkemaan tehtaansa, koska globaalit alihankintaketjut eivät enää tuottaneet tarvittavia palikoita.

Kun samaan aikaan kansalaiset vetivät kulutuksen hätäjarrusta, näkyy lopputulos nyt viivan alla.

– Ruotsi maksaa saman hinnan koronaviruksesta kuin Tanska, ekonomisti Niels Johannesen sanoi Helgsingbors Dagblad -lehdelle.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/4db ... 063f6c15fd

_________________
~ "Per aspera ad hominem - vaikeuksien kautta henkilökohtaisuuksiin" ~

Y-DNA: N1c1-YP1143 (Olavi Häkkinen 1620 Kuhmo? >> Juhani Häkkinen 1816 Eno)
mtDNA: H5a1e (Elina Mäkilä 1757 Kittilä >> Riitta Sassali 1843 Sodankylä)


17 Kesä 2020 07:39
Profiili WWW
Ylihärmiö
Ylihärmiö
Avatar

Liittynyt: 14 Helmi 2011 04:02
Viestit: 9226
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Koronavirus / Covid-19
Lainaa:
Uusi tutkimus paljastaa, että sairaalahoitoa vaatineille COVID-19-potilaille saattaa myöhemmin tulla vakavia jälkitauteja. SARS-CoV-2-viruksen aiheuttama tauti nimittäin jättää jälkensä aivoihin, ja voi olla myöhemmin aiheuttamassa jopa aivoinfarktin, psykoosin, aivokuumeen tai dementian kaltaisia oireita.

Kaikkein yleisin komplikaatio oli juuri aivoinfarkti, jonka sai peräti 77 potilasta 125:stä. Näistä suurin osa oli yli 60-vuotiaita.
39 potilaalla sairaus aiheutti muutoksia käytöksessä tai mielialassa.

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/ ... c53045ca74

_________________
~ "Per aspera ad hominem - vaikeuksien kautta henkilökohtaisuuksiin" ~

Y-DNA: N1c1-YP1143 (Olavi Häkkinen 1620 Kuhmo? >> Juhani Häkkinen 1816 Eno)
mtDNA: H5a1e (Elina Mäkilä 1757 Kittilä >> Riitta Sassali 1843 Sodankylä)


28 Kesä 2020 16:57
Profiili WWW
Kielevä karjalainen
Kielevä karjalainen

Liittynyt: 08 Tammi 2012 22:13
Viestit: 815
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Koronavirus / Covid-19
Huomasin myös vakavien jälkitautien korkean esiintyvyyden mikä on huolestuttavaa. Esim. tukostaipumukseen ilmeisesti lääkitään ennaltaehkäisevästi vakavasti sairastuneita. Lisäksi pitkittyneiden koronaoireiden osuus, joilla mahdollisesti negatiivinen (tai ei todettu) korona sekä viruksen sairastuttamien keski-iän lasku (joka osin selittyy myös testaamisen lisäyksellä) tai viruksen muuntuminen on tarkkailussa huoli. Ongelma on diagnoosin puuttuessa, että ei saa hoitoa, sairauspäivärahaa tai vakuutuskorvausta.Tämä on täysin mahdollista sairausten kuin koronan osalta.


29 Kesä 2020 08:28
Profiili
Ylihärmiö
Ylihärmiö
Avatar

Liittynyt: 14 Helmi 2011 04:02
Viestit: 9226
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Koronavirus / Covid-19
Ruotsissa kuolleiden käyrä madaltuu hitaammin kuin kukaan taisi osata odottaakaan. Maan koronatilanne on aivan eri tasolla kuin naapurimaissa. Jos kaaren muodosta yrittäisi ennustaa, niin joskus marraskuussa ehkä kuolleiden määrä lakkaisi kasvamasta. Mutta ennustaminen on tietysti mahdotonta, koska yksittäisten kaupunkien tilanne voi milloin tahansa taas räjähtää käsiin.

Kuva
http://www.elisanet.fi/alkupera/Koronakuolleet2020


https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/00f ... d6fd519061
Lainaa:
Aspisen mukaan iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on Ruotsin hoivakodeissa käytännössä joudutettu sen sijaan, että ihmishenkiä olisi yritetty pelastaa. Lääkärit ovat määränneet morfiinia koronapotilaille, vaikka sen tiedetään lamaannuttavan hengitystä.

– Koen, että kuolemaa on joudutettu näillä palliatiivisilla lääkemääräyksillä. Sillä nimellä ei hoitoa tietenkään anneta, Aspinen sanoo Iltalehdelle.

Aspinen ei ole ainoa, joka on arvostellut morfiinin käyttöä. Terveyspalveluita valvovan viranomaisen IVO:n heinäkuussa julkaistun selvityksen mukaan lääkärien rutiinimääräykset yksilökohtaisten arviointien sijaan ovat voineet johtaa siihen, että iäkkäämmät ihmiset ovat saaneet saattohoitoa ja morfiinia sen sijaan, että heille olisi annettu hengitystä helpottavaa ja elämää ylläpitävää happea. Asiasta kertoo SVT.

_________________
~ "Per aspera ad hominem - vaikeuksien kautta henkilökohtaisuuksiin" ~

Y-DNA: N1c1-YP1143 (Olavi Häkkinen 1620 Kuhmo? >> Juhani Häkkinen 1816 Eno)
mtDNA: H5a1e (Elina Mäkilä 1757 Kittilä >> Riitta Sassali 1843 Sodankylä)


18 Heinä 2020 13:43
Profiili WWW
Hiljainen hämäläinen
Hiljainen hämäläinen

Liittynyt: 09 Maalis 2019 15:01
Viestit: 53
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Koronavirus / Covid-19
Joku Saksassa asuva postasi nämä viestit Ice Age Farmer YouTube-kanavan Discord-serverille (vaatii kutsun):

Kuva

Suomessa on muuten tartuntatautilain mukaan valtiolla oikeus järjestää pakollinen rokotusohjelma (https://finlex.fi/fi/laki/alkup/2016/20161227):

> 47 §
>
> Pakollinen rokotus
>
> Valtioneuvoston asetuksella voidaan säätää järjestettäväksi pakollinen rokotus, jos kattava rokottaminen on välttämätöntä väestön tai sen osan hengelle ja terveydelle vakavaa vahinkoa aiheuttavan yleisvaarallisen tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi. Pakollinen rokotus voidaan rajoittaa myös tiettyyn väestön osaan, ryhmään tai ikäluokkaan.
>
> Kunnan on järjestettävä 1 momentissa tarkoitettu pakollinen rokotus.

En ole seurannut Suomen tapahtumia, joten en tiedä, ollaanko pakolliset rokotukset ottamassa nyt käyttöön.


11 Elo 2020 20:05
Profiili
Hiljainen hämäläinen
Hiljainen hämäläinen

Liittynyt: 09 Maalis 2019 15:01
Viestit: 53
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Koronavirus / Covid-19
Latasin WHO:n COVID-tilastot päivältä 2020-08-10 (https://covid19.who.int) ja YK:n julkaiseman vuoden 2019 väkilukudatan (https://population.un.org/wpp/Download/Standard/CSV/).

Valitsin sitten maat joiden WHO-alue oli Eurooppa ja joiden väkiluku oli vähintään miljoona, ja järjestin ne jakamalla väkiluvun WHO:n ilmoittamien COVID-kuolemien kanssa:

$ c2t(){ ruby -rcsv -e'puts CSV.parse($<).map{|x|x*"\t"}';}
$ curl 'https://population.un.org/wpp/Download/Files/1_Indicators%20(Standard)/CSV_FILES/WPP2019_TotalPopulationBySex.csv'|c2t>/tmp/pop
$ curl https://covid19.who.int/WHO-COVID-19-global-data.csv|c2t>/tmp/who
$ sed 1d /tmp/who|grep ^2020-08-10|grep EURO|cut -f3,6,8|sed 's/The United Kingdom/United Kingdom/;s/’/'\''/'|awk -F\\t 'NR==FNR{a[$1]=$2;next}$1 in a&&a[$1]>=1e6{printf"%s;%.0f;%s;%s;%i;%s\n",$3?sprintf("%.0f",a[$1]/$3):"N/A",a[$1]/$2,$3,$2,a[$1],$1}' <(sed 1d /tmp/pop|awk -F\\t '$5==2019{print$2"\t"$9*1000}') -|sort -n
1169;156;9872;74059;11539326;Belgium
1450;217;46574;310829;67530161;United Kingdom
1640;149;28503;314362;46736782;Spain
1720;242;35205;250566;60550092;Italy
1742;122;5763;82323;10036391;Sweden
2157;351;30201;185353;65129731;France
2755;183;1772;26712;4882498;Ireland
2777;292;6157;58564;17097123;Netherlands
3716;73;796;40433;2957728;Armenia
3953;176;527;11856;2083458;North Macedonia
4353;160;1474;40177;6415851;Kyrgyzstan
4785;146;845;27660;4043258;Republic of Moldova
5021;235;1711;36514;8591361;Switzerland
5824;194;1756;52668;10226178;Portugal
7172;314;2700;61768;19364558;Romania
8211;230;402;14325;3300998;Bosnia and Herzegovina
9081;386;9197;216327;83517046;Germany
9355;400;617;14442;5771877;Denmark
9724;163;15001;892654;145872260;Russian Federation
12420;407;721;22011;8955108;Austria
13685;312;641;28099;8772228;Serbia
14246;103;598;82416;8519373;Israel
14276;346;5844;240804;83429607;Turkey
14477;449;199;6411;2880913;Albania
15660;523;447;13396;7000117;Bulgaria
16088;2062;602;4696;9684680;Hungary
16103;137;587;68850;9452409;Belarus
16713;729;331;7584;5532159;Finland
16728;166;1109;111822;18551428;Kazakhstan
17322;924;120;2249;2078654;Slovenia
20506;299;490;33568;10047719;Azerbaijan
20967;732;1807;51791;37887771;Poland
21011;568;256;9468;5378859;Norway
21042;616;63;2152;1325649;Estonia
22890;537;1922;81957;43993643;Ukraine
26308;737;157;5604;4130299;Croatia
27408;582;390;18355;10689213;Czechia
34070;1225;81;2252;2759631;Lithuania
49403;1863;212;5623;10473452;Greece
59586;1478;32;1290;1906740;Latvia
63083;972;19;1233;1198574;Cyprus
150339;1197;62;7785;9321023;Tajikistan
168274;1070;196;30820;32981700;Uzbekistan
176033;2102;31;2596;5457012;Slovakia
235104;3197;17;1250;3996762;Georgia

Sarakkeet yllä: väkiluku per kuolemat, väkiluku per tapaukset, kuolemat, tapaukset, väkiluku, maa.

Ruotsissa on WHO:n tilastojen mukaan ollut väkilukuun nähden noin 9.6 kertaa enemmän COVID-kuolemia kuin Suomessa.

Tässä on kaikki länsieurooppalaiset maat ja alueet WHO:n tilastoissa (en laskenut mukaan Suomea, Kreikkaa, Kyprosta tai Grönlantia):

(väkiluku/kuolemat;väkiluku/tapaukset;kuolemat;tapaukset;väkiluku;maa tai alue)
806;47;42;717;33864;San Marino
1169;156;9872;74059;11539326;Belgium
1450;217;46574;310829;67530161;United Kingdom
1484;81;52;956;77146;Andorra
1640;149;28503;314362;46736782;Spain
1720;242;35205;250566;60550092;Italy
1742;122;5763;82323;10036391;Sweden
2156;351;30201;185353;65129731;France
2755;183;1772;26712;4882498;Ireland
2777;292;6157;58564;17097123;Netherlands
3524;252;24;336;84589;Isle of Man
5021;235;1711;36514;8591361;Switzerland
5174;87;119;7113;615730;Luxembourg
5824;194;1756;52668;10226178;Portugal
9081;386;9197;216327;83517046;Germany
9355;400;617;14442;5771877;Denmark
12420;407;721;22011;8955108;Austria
21011;568;256;9468;5378859;Norway
33904;173;10;1958;339037;Iceland
38967;394;1;99;38967;Monaco
48931;445;9;989;440377;Malta
N/A;167;0;291;48677;Faroe Islands
N/A;171;0;197;33706;Gibraltar
N/A;68;0;12;815;Holy See

Ylläolevien maiden ja alueiden väkiluku oli yhteensä 407655441, ja niiden WHO:n ilmoittamien COVID-kuolemien määrä oli 178562. 407655441/178562 on noin 2300, joka on aika lähellä Ruotsin suhdetta 1742. Ruotsissa on siis muihin länsieurooppalaisiin maihin nähden tavallinen määrä COVID-kuolemia, mutta muut pohjoismaat ovat poikkeuksellisia.


11 Elo 2020 20:16
Profiili
Ylihärmiö
Ylihärmiö
Avatar

Liittynyt: 14 Helmi 2011 04:02
Viestit: 9226
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Koronavirus / Covid-19
"Koronavirus on painanut Euroopassa erityisesti juuri toisen vuosineljänneksen kasvua. EU-tasolla laskua kertyi -11,9 prosenttia.
Ruotsissa talous putosi 8,6 prosenttia vastaavalla neljänneksellä ja Suomessa 3,2 prosenttia."
https://www.talouselama.fi/uutiset/tans ... 90ed7a909c

_________________
~ "Per aspera ad hominem - vaikeuksien kautta henkilökohtaisuuksiin" ~

Y-DNA: N1c1-YP1143 (Olavi Häkkinen 1620 Kuhmo? >> Juhani Häkkinen 1816 Eno)
mtDNA: H5a1e (Elina Mäkilä 1757 Kittilä >> Riitta Sassali 1843 Sodankylä)


14 Elo 2020 17:27
Profiili WWW
SuuBaltti
SuuBaltti
Avatar

Liittynyt: 14 Helmi 2011 19:18
Viestit: 6199
Vastaa lainaamalla
Viesti Re: Koronavirus / Covid-19
Jaska kirjoitti:
"Koronavirus on painanut Euroopassa erityisesti juuri toisen vuosineljänneksen kasvua. EU-tasolla laskua kertyi -11,9 prosenttia.
Ruotsissa talous putosi 8,6 prosenttia vastaavalla neljänneksellä ja Suomessa 3,2 prosenttia."
https://www.talouselama.fi/uutiset/tans ... 90ed7a909c

Saapa nähdä miten osuva tuo Suomen BKT-arvio lopulta on, mutta talouden osalta en itse vielä julistaisi Ruotsia lyödyksi:

"Statsskulden beräknas öka från 1 113 miljarder kronor i slutet av 2019 till 1 556 miljarder kronor i slutet av 2021. Som andel av BNP ökar statsskulden från 22 procent till 31 procent."

https://www.riksgalden.se/sv/press-och- ... -budgeten/


14 Elo 2020 19:03
Profiili
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Vastaa viestiin   [ 261 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Seuraava

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware.
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy