putkonen kirjoitti:Eilen paahdettiin itse tuoreita maapähkinöitä ja suolakin jätettiin niistä pois.
putkonen kirjoitti:Ilmeisesti perunansyöntiäkin pitäisi hillitä ja yletön riisillä ja spagetilla mässäily jättää pois.
putkonen kirjoitti:Lisäaineettomien jauhojen löytäminen täällä on todella hankalaa ja olen jo jonkin aikaa tilannut spelttivehnäjauhoja amazonilta. Ruisleipää löydettiin jo kaupasta, vähän pumpernikkelin tapaista haperaa leipää ja sitä täällä syövät pääasiassa juutalaiset ja juutalaisleiväksi ruisleipää täällä nimitetäänkin. Se kun on ainut "kosher" leipälaji näillä kulmilla.
putkonen kirjoitti:Valitettavasti "cookies" maistuvat isännälle kovasti ja niissä on kaikki paleovalion synnit: sokeria, hiilihydraatteja ja lisäineita. Korvapuustien kimppuun se käy kuin sika limppuun...
Pahis kirjoitti:Esimerkiksi itse onnistun silloin tällöin tekemään ihan törkeän hyvää lihasoppaa, mutta se on enemmänkin sellaista "erittäin miellyttävää ja nautinnollista syödä", kun taas vaikkapa perunalastut ovat selkeästi "pakko saada lisää ja lisää" -kamaa.
TTJ kirjoitti:-kivikauden ihmiset käyttivät viljoja, villi-sellaisia, paikoin luultavasti myös tehtiin leipää.
TTJ kirjoitti:-nykyaikaiset "luomu"juureksetkin eroavat niin paljon villimuodoistaan ettei kivikauden ihminen varmaan sellaisia uskaltaisi edes maistaa. Kivikaudella syötiin tällaisia porkkanoita. Nam nam!
TTJ kirjoitti:-todennäköisesti maanviljelysvallankumous on myös näkynyt ihmisen evoluutiossa. Karjatalouskin johti aika lyhyessä ajassa merkittävän mutaation leviämiseen (laktoositoleranssi), vastaavaa on hyvin voinut käydä viljojen suhteen. Tässä mielessä neoliittisen tai vaikka rautakautisen ruokavalion jäljitteleminen tuntuisi paljon mielekkäämmältä kuin paleoliittisen.
putkonen kirjoitti:Kalorien laskemista en ole vielä koskaan -onneksi- yrittänyt
Pahis kirjoitti:Laktoosin suhteen mutaatio ei ole mikään kovin iso juttu. Lapsethan pystyvät käyttämään sitä ravintona, jolloin kyse on vain siitä, että tämä kyky säilyy myös aikuisena. Sen sijaan esimerkiksi kyky käyttää viljojen ongelmallisia ravinteita ei ilmesty ihan niin helposti. Varmasti jotain evoluutiota on tapahtunut, mutta se on ollut enemmänkin sitä, että ihmiset eivät kuole ihan niin helposti viljojen aiheuttamiin ongelmiin. Tästä on vielä pitkä matka siihen, että ihmiset voisivat käyttää viljoja optimaalisena ravintona.
TTJ kirjoitti:-viljatuotteiden kulutus henkeä kohden on pudonnut kolmannekseen vuoden 1900 tasosta.
sumu kirjoitti:Mielen kiintoinen tilasto,muutos joka on sadassa vuodessa tapahtunut taitaa ollla siinä että täysviljat ja maito ovat muuttuneet kuorituksi vaihtoehdoiksi.Oleellisin muutos ravinnon saanissa on varmaanki sokerin osuuden kasvaminen räjähdysmäisesti sotien jälkeen.
sumu kirjoitti:Tämmöisiä kermaperseitä meistä suomalaisitakin on tullut,eipä siis ihme jos meidän autoimmuuni puolustus on ihmeissään missä ne tuhottavat pöpöt luuraa,tehtävähän johon evoluutio on ne virittänyt sukupolvien kuluessa
Jaska kirjoitti:Pahis kirjoitti:Laktoosin suhteen mutaatio ei ole mikään kovin iso juttu. Lapsethan pystyvät käyttämään sitä ravintona, jolloin kyse on vain siitä, että tämä kyky säilyy myös aikuisena. Sen sijaan esimerkiksi kyky käyttää viljojen ongelmallisia ravinteita ei ilmesty ihan niin helposti. Varmasti jotain evoluutiota on tapahtunut, mutta se on ollut enemmänkin sitä, että ihmiset eivät kuole ihan niin helposti viljojen aiheuttamiin ongelmiin. Tästä on vielä pitkä matka siihen, että ihmiset voisivat käyttää viljoja optimaalisena ravintona.
Aivan erinomainen pointti!
Jaska kirjoitti:TTJ kirjoitti:-viljatuotteiden kulutus henkeä kohden on pudonnut kolmannekseen vuoden 1900 tasosta.
Kolmanneksen/kolmanneksella, ei kolmannekseen. Muut menivät oikein.
Jaska kirjoitti:Aivan, ravinnon ravinteet ovat vähentyneet ja tilalle on tullut haitallisia aineita: sokeria, maissitärkkelystä ja muita täyteaineita sekä lisäaineita. Viimeksi äsken sokeri yhdistettiin sperman laadun huonontumiseen, ja aikaisemmin rasvattomat maitotuotteet on jo yhdistetty hedelmättömyyteen.
Taavetti kirjoitti:Mahdollinen tilastoharha tosiaan, eli onko piilosokeri mukana kokonaiskulutuksessa? Sokeriahan on hedelmissä ja monissa luonnon tuotteissa, ja sen kuuluisi olla osana kokonaisuutta.
TTJ kirjoitti:Jaska kirjoitti:Pahis kirjoitti:Laktoosin suhteen mutaatio ei ole mikään kovin iso juttu. Lapsethan pystyvät käyttämään sitä ravintona, jolloin kyse on vain siitä, että tämä kyky säilyy myös aikuisena. Sen sijaan esimerkiksi kyky käyttää viljojen ongelmallisia ravinteita ei ilmesty ihan niin helposti. Varmasti jotain evoluutiota on tapahtunut, mutta se on ollut enemmänkin sitä, että ihmiset eivät kuole ihan niin helposti viljojen aiheuttamiin ongelmiin. Tästä on vielä pitkä matka siihen, että ihmiset voisivat käyttää viljoja optimaalisena ravintona.
Aivan erinomainen pointti!
Epäilen että genetiikan kannalta ero ei ole iso. Ihan samalla tavalla siitä pitää syntyä mutaatio joka sitten selektion myötä lähtee leviämään. Laktoositoleranssi ei muodostu yhdestä mutaatiosta vaan se on useamman mutaation yhdistelmä. Mutaation levinnäisyyden perusteella sen ilmaantuminen populaatioon ei ole täysin triviaali tapahtuma.
TTJ kirjoitti:Jaska kirjoitti:TTJ kirjoitti:-viljatuotteiden kulutus henkeä kohden on pudonnut kolmannekseen vuoden 1900 tasosta.
Kolmanneksen/kolmanneksella, ei kolmannekseen. Muut menivät oikein.
KolmanneksEEN, lausuntonihan koski 1900-luvun alkua, jolloin viljatuotteita kulutettiin noin 210-220kg henkeä kohden. (laittamani graafi ulottui vain vuoteen 1950).
TTJ kirjoitti:Jaska kirjoitti:Aivan, ravinnon ravinteet ovat vähentyneet ja tilalle on tullut haitallisia aineita: sokeria, maissitärkkelystä ja muita täyteaineita sekä lisäaineita. Viimeksi äsken sokeri yhdistettiin sperman laadun huonontumiseen, ja aikaisemmin rasvattomat maitotuotteet on jo yhdistetty hedelmättömyyteen.
Sokerin kulutus on Suomessa laskenut:
Tosin epäilen kyseessä olevan osin tilastoharhan.
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa