54-VUOTIAS yhdysvaltalaismies kuoli syötyään liikaa lakritsia. Asiasta uutisoi muun muassa Washington Post.
Rakennusmies oli mutustellut puolitoista pussia lakritsia muutaman viikon ajan, kunnes hänen sydämensä yllättäen pysähtyi kesken lounashetken.
Ensihoitajat elvyttivät miestä, mutta tämä menehtyi seuraavana päivänä.
– Pienikin määrä lakritsia saattaa nostaa verenpainetta jonkin verran, Neel Butala, Massachuttesin sairaalan lääkäri selitti lakritsista johtuvaa kuolemaa Washington Postin mukaan.
Ongelmana on glykyrritsiinihappo, joka on lakritsijuuresta johdettu makeutusaine. Glykyrritsiini voi aiheuttaa kehon kaliumpitoisuuden laskua, mikä puolestaan saattaa johtaa sydämen rytmihäiriöihin, korkeaan verenpaineeseen, turvotukseen ja sydämen vajaatoimintaan.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006647242.html
Oletan, että jutussa tarkoitetaan:
"Rakennusmies oli mutustellut puolitoista pussia lakritsia päivässä muutaman viikon ajan" - muutenhan tässä kaikki leikittäisiin hengillämme...