"Pitkäaikainen altistuminen alluranpunaista sisältäville ruoille voi laukaista tulehduksellisen suolistosairauden, kuten Crohnin taudin tai haavaisen paksusuolentulehduksen, väittävät McMaster-yliopiston tutkijat.
Alluranpunainen on Euroopan alueellakin hyväksytty keinotekoisesti valmistettu elintarvikeväri, jota saattaa löytyä esimerkiksi juomista, jälkiruoista, makeisista ja leivonnaisista. Kyseisen atsovärin käytöstä kielii kirkkaanpunainen väri, mutta asian voi tarkistaa katsomalla, löytyykö tuotteen ainesosaluettelosta koodi E129.
Aiemmin atsovärit on yhdistetty tutkimuksissa lasten ylivilkkauteen ja keskittymisvaikeuksiin. Ruokaviraston asiantuntija kertoi MTV Uutisille vuonna 2020, että suomalaisten altistus alluranpunaiselle on kuitenkin turvallisella tasolla."
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/eli ... #gs.l79pwv