Pystynen kirjoitti:Jaska kirjoitti:Täytyy kuitenkin muistaa, että nykyiset styroksissa ja ravintoliuoksessa kasvatetut tai luonnottomilla rehuilla ruokitut elintarvikkeet sisältävät vähemmän hyödyllisiä vitaaliaineita ja enemmän haitallisia vierasaineita (hormonit, antibiootit, monenlaiset kemikaalit) kuin puoli vuosisataa sitten.
Lisäaineiden ja kemikaalijäämien lisääntyminen kyllä on selvää faktaa, mutta kyseenalaistan väitteesi "vitaaliaineiden" (mihin edes viittaat tällä? vitamiineihin? hivenaineisiin? antioksidantteihin? jonkin tyypin makroravinteisiin?) puutteesta nykyisissä elintarvikkeissa Kyllä kassilohen tai pensasvadelman perusravintosisältö on ihan villin tasolla, vaikka maku ei ehkä olisikaan.
Vitaaliaineet = vitamiinit sekä kivennäis- ja hivenaineet. Näkyy kirjallisuudessa, ihan kätevä kattonimitys.
Luultavasti tuloksia löytyy jostain, ainakin muistan uutisoidun ihan vakavasti otettavien ravitsemustutkijoiden suulla tällaisesta vitaaliköyhtymisestä.
Pystynen kirjoitti:Alkuperäisesti tutkimuksesta voi muuten mainita, että varusmiehet eivät enää pitkään aikaan ole olleet mikään satunnainen otos ikäluokasta. Heitän kilpailevan hypoteesin: suomalaiset eivät ole tyhmentyneet mihinkään, mutta fiksummat asevelvolliset nykyään tietävät, miten hommata C:n paperit vaikka täyttä syytä ei ehkä olisikaan.
Hehheh... Ihan mahdollista, mutta eikö tämän ilmiön pitäisi näkyä myös muissa asevelvollisuusmaissa?
Todellakin. Mutta paljon muuten sitä ei voi kvantitatiivisesti mitata ja vertailla. Mutta kun jo itse mittaaminen sisältää niin paljon epävarmuustekijöitä, saisi jättää vertaamatta kokonaan. Siinä helposti rakennetaan oletuksia oletusten päälle käymättä välillä lähtöruudun kautta, ja lopputuloksena oleva tulkinta, joka on yksi mahdollisuus sadan joukosta, esitetään muka tieteellisenä tutkimustuloksena. ÄO-vertailut ovat yhtä luotettavaa tiedettä kuin Suomen kesäsään ennustaminen: yleensä menee poskelleen.
Pystynen kirjoitti:Jaska kirjoitti:Tuo wejojan linkkaama autismi-dokumentti on ehdottomasti katsomisen arvoinen (ja tulee tänään ja vielä sunnuntaina uusintana): ongelma näyttää palautuvan siihen, että varhaislapsuuden antibiootit jättävät tappamatta suolistosta joukon "pahoja" bakteereja, jotka sitten pääsevät valtaan kun muut bakteerit kuolevat, ja niiden tuottamat hermomyrkyt (propionihappo) aiheuttavat keskushermostolle ongelmia. Rotille syötettiin tuota ainetta ja ne kehittivät heti autismin oireet.
Hm, pitänee katsoa, mutta kuulostaa alustavasti epäilyttävältä. Autismi ilmenee etupäässä "korkeamman tason" kognitiivisina ongelmina (vaikeudet kommunikaatiossa, sosiaalisessa vuorovaikutuksessa) tai oireina joiden kunnollinen toteaminen vaatii haastattelua tms (aistiherkkyydet), joten näitä voidaan siis todeta vain ihmisissä. Joitain yleispätevämpiäkin oireita on, jotka tosin voivat johtua kaikenlaisista muistakin syistä "Rottien autismi" kuulostaa karkeasti ottaen yhtä pätevältä väitteeltä kuin "rottien uskonnollinen heränneisyys" tai "rottien kokoomuslaisuus".
Ei autismi olekaan lähtökohtaisesti kognitiivinen vaan hermostollinen virhetila - kognitiiviset oireet ovat vain seurauksia. Propionihapolla saadaan rotille ihan samat oireet, jotka yhdistävät ihmisautisteja:
- maha sekaisin
- sosiaalisen kontaktin puute (terveet rotat nuuskivat toisiaan, "autistetut" eivät)
- ADHD-tyyppistä levotonta keskittymiskyvyttömyyttä
- toistavaa liikkumista ja liikehtimistä
- kävelevät usein varpaillaan ja selkä köyryssä tai mutkalla
Ja hyväksi lopuksi vielä ihmisautistien nämä kyseiset oireet helpottavat, kun ruokavaliosta karsitaan aineet, jotka ruokkivat niitä klostridibakteereja, jotka tuottavat propionihappoa. Saman suvun bakteerit tuottavat myös botuliini-hermomyrkkyä.
Kyllä tuossa aika kattavasti osoitettiin, että autismi on suolistoperäinen hermoston vikatila, joka aiheutuu liiasta antibioottien käytöstä: ne kun tappavat muut hyvät ja pahat bakteerit mutteivät pure klostrideihin - paitsi yksi ryhmä, jolla sitten saatiinkin autismin oireita lievenemään.