Nimimerkit ja sukupuoli (PUTKOSKAN PLOK!)

Tänne kaikki mikä ei muualle sovi.

ViestiKirjoittaja Jaska » 29 Helmi 2012 02:44

Kiitos tästä! :lol:
~ "Per aspera ad hominem - vaikeuksien kautta henkilökohtaisuuksiin" ~

Y-DNA: N1c1-YP1143 (Olavi Häkkinen 1620 Kuhmo? >> Juhani Häkkinen 1816 Eno)
mtDNA: H5a1e (Elina Mäkilä 1757 Kittilä >> Riitta Sassali 1843 Sodankylä)
Avatar
Jaska
Ylihärmiö
Ylihärmiö
 
Viestit: 10969
Liittynyt: 14 Helmi 2011 04:02

ViestiKirjoittaja putkonen » 29 Helmi 2012 11:50

Ei kestä kiittää. Minun kuuluu kiittää, kun viitsitte lukea jaarituksiani: kiitokset murren ystäville!
Avatar
putkonen
SuuBaltti
SuuBaltti
 
Viestit: 1764
Liittynyt: 06 Heinä 2011 17:46

ViestiKirjoittaja putkonen » 06 Maalis 2012 10:24

JUHLIMISEST

Tääl katolises Keskieuroopas on enemän juhlapäivi ja yleensäkki juhlimist kon luterilaises Pohjoseuroopas. Pääsiäisen, mikä muuten aika pian tuleeki, on tääl kova touhotus. Pääsiäiskoristeit riippu kaik huusholli täyn. Suuris vaaseis on pitki oksanpätki, mist roikku pääsiäisaiheissi koristei: pääsiäispupui, muni, linnui pesines ja muut krääsä. See on mun miälestän vähä niinkon joulukuus pianoiskoos, mut oksa vaan ova lehtipuust, ussein pajust kissoines. Mukulil piilotetan pihal lahjoi ja ne hakeva niit innoisas. Niil on sitä ennen uskoteltu, et pääsiäispupu on ne sin kätkenny.

Kinkku on pääsiäisen kauhian tärkkiä ruaka, vähän niinkon meil joulukinkku. Sitä kylmä kinkku syädän koko päivä ja sinapin sijast täkäläise tökkävä kinkunpala ain raastettun piparjuurehe. Siin touhus tule kyl tippa linssihi, mut hyvä puali on se, et nok pysy auk ja kellän ei ol pääsiäisen nuha! Se kinkku on tiätyst raahat ennen syämist kirkonmenoihin, misä pap siuna sen. Se kinkku köllöttä kauniis koris ja siäl koris on muitakin elintarvikkei, esimerkiks viinapot. Tääl moni maanviljelijä tekee omenist, luumuist ja päärynöist viina. Nee on saanu valtiolt siihe hommahan lisenssin. Siin se pap sit viuhto korilt koril ja ruiskutta pyhää vet viinapullojen ja kinkkujen pääl. Siin koris on viäl piän tupsale ikivihreit oksi, ussein puksipuut. Olisiks se sit symboli niil raamatunkertomukse palmunoksil.

Kirkonmenojen jälkken on ain kirkon pihas juhla. Paikaline torvisoittokunt marssi kauhial ryminäl paikal, rumpui hakatan nii, et luule olevans jossan Afrikan savannil. Nämä katolisen kirkon juhla ei tosin ol yht kuivi, kon vois savannin kuvitel olevan. Jos tee olet luken mun aikasemppi juttujan, nii te voit jo kuvitel, mitä mää tarkotan. Kurkku on päässy kirkos kuivuman ja kirkon pihas ei ol varjo, mihin vois paet kevätaurinkon porotust. Onneks kirkol on tähänki asiaha ratkasu: nee myyvä Vaisriislinkki (Weißriesling), punaviini, vissyl plantattun taik paljanas, kalja ja snapsii. Myytävän on myäskin paperilautasel pakattui kakunpalassi, sianihravoileippi ja tiätyst sitä siunattu kinkku. Sit kon niit sualassi sianihra- ja kinkkuvoileippi on syäny kauhian määrän, ruppee tiätyst kovasten janottaman, mut katolinen kirkko auttaa jälleen lamppaitas Vaisriislinkkil, punaviinil, vissyl plantattun taik paljanas, kaljal ja snapsil.

Hyvin samankaltase juhla ova sadonkorjuujuhla lokakuus. Sinnekki tuadaan nätis koris omii tuattei taik jos niit ei ol, nii ostettui ruakatavaroi. Syksyl ova kurpitsa ja hedelmä todel tärkkiöi kapistuksi. Pappi kulkee väen joukos ja ruiskuttaa taas pyhää vet elintarvikkeiden pääl. Siin voi kyl ol jottan muutakin, mink näkee hyväks siunattavaks. Eron on vaan se, et täl kertta ei porot se kevätaurinko, vaan ussen on just lokakuus intiaanikesä lyäny pääl ja lämppö voi ol kolmekymmentäki astet. No siin tulee tiätysten jano, mut taas katolinen kirkko auttaa janossi lamppaitas. Edel mainittujen juamien lisäks on tarjol Sturmi. Sturm on iha uut samansyksyst viini, joka on ihan hiukan ehtin käyd. Se on sen taki viä samia ja tosi makkia, ihan ko rypälemehu. Sturm on näist juamist se kaikken vaarallisin. Siin nimittäin unhottu alkoholi pilkkovan entsyymin puuttumine ja valitettavast myäs se, et siin mehus on ylipäätäns alkoholi. Mää voin vaan kuvitel, millal tääl perheenemännä luavii sunnuntaiaamupäiväste kottin ja soittaa ovel ovikello. Miäs avaa oven. Emänt pitää molemin käsin ovenkarmist kii. Isänt sano: Jaaha, sitä on taas oltu kirkos!
Avatar
putkonen
SuuBaltti
SuuBaltti
 
Viestit: 1764
Liittynyt: 06 Heinä 2011 17:46

ViestiKirjoittaja putkonen » 20 Maalis 2012 20:29

Tämän jaarituksen kuuluis kyl oikkiastas ol huumori-osaston alaosastol, jonk nimeks vois laitta vaik epäsuara huumori. Täsä nimittän ei ol kysymys hauskast jutust, vaan tämä on juttu hauskast jutust ja nimeltäs



PIIP


Varoitus!

Tämä jaaritus voi sisällttä viäl rippei räävittömyyksist, vaik niit on hualellisest koetet poista ja korvat-PIIP-il. Niiten, kenel on taipumuksi allergissi reaktioihi, niinkon ihon punotuksehe, tarttis ny sit poistu tält osastolt ja men plarama muil rupriikeil.

Onk kaik allergise jo poistunnu?

Voink mää jo jatkaa?

Täst lähtien kaik on teijä omal vastuul.


Mee istuttin taas kerran Keski-Aasialaisen kans olohuaneen soffal, kattelttin telkkari ja roskutettin maapähkinänaksuje sijast sipsei, ett tulis elämähä näi paastonajan kunniaks vähä vauhti ja vaihtelu. Telkkaris touhas täkäläinen hupiveikko ja sit se sanos, et tämä seuraava asi koske ny sit -PIIP-. Mää kauhistusin, kon meijä viäres rouskut sipsei lauma keskenkasvussi. Mää puristin kaukosäädint rystyse valkosenas ja olin valmiin muuttama kanavaa heti, kon tilanne menee liian vallattomaks. Tämä juttu nimittän koske karvaa, joka on jääny miähel kurkkuhu kiin ja millal sen saa siält pois, etei tilantteest menis hohdokkus ja -PIIP-. Siin kerrottin, et ei kannat men kylppärihi ja koetta kauhial kakistelul ja rykimisel saad sitä karva pois. See nimittän vaikutta väkistenki naurettavalt ja naiste miälest naurettava miäs siin tilanttes ei ol -PIIP-. Arabian kiälen puhuminenkaan kauhial faartil ja paatoksel ei aut. Arabias on semmossi suamalaisen korvahan kovasten viaraalt kuulostavi krohinaääntei, mink vois kyl ajatel jelppavan karvan irrotukses, mut ne voiva kuulostaa hullunkuriselt. Sit siin kerrottin, et millal se irrotus tarttis tehd. Sillal, et koetta ol kauhia lunkin ja kuulin (cool) olone: toist kulmakarva täyty hiukan korotta, ylähuulen toist pualisko vähä krympät ja päät heittä taappäin. Sillal tosi lunkiste. Ja sit päästä ihan kauhioit eläimellissi ja miähekkäi murinoi. Sillal se karva sit irtto. Hiuka se o sääli, et tee et voi nähd sitä telkkaris. Mää nimittäin nauroin niin pali, et mää tipahdin soffan reunalt lattial.
Avatar
putkonen
SuuBaltti
SuuBaltti
 
Viestit: 1764
Liittynyt: 06 Heinä 2011 17:46

ViestiKirjoittaja Jaska » 21 Maalis 2012 17:06

Hiuka se o sääli, et tee et voi nähd sitä telkkaris. Mää nimittäin nauroin niin pali, et mää tipahdin soffan reunalt lattial.

Sääli on, jos tosiaan joku tuota demonstroi. :)
~ "Per aspera ad hominem - vaikeuksien kautta henkilökohtaisuuksiin" ~

Y-DNA: N1c1-YP1143 (Olavi Häkkinen 1620 Kuhmo? >> Juhani Häkkinen 1816 Eno)
mtDNA: H5a1e (Elina Mäkilä 1757 Kittilä >> Riitta Sassali 1843 Sodankylä)
Avatar
Jaska
Ylihärmiö
Ylihärmiö
 
Viestit: 10969
Liittynyt: 14 Helmi 2011 04:02

ViestiKirjoittaja putkonen » 07 Huhti 2012 11:37

GUMOVITSCH


Suamalaise ova hyvin käytännöllisest ajatteleva kansa. Meijän on ollu Suamen ilmastos ollu ain pakko ol järkevi vaatteitten suhten, muuten me ei oltais tälläkän foorumil lukemas ja kirjottelemas. Kaik me oltais jo aja sit jäädyt kualiaiks taik ainakin kastut ja saat vähinttäski keukokuume. Kon Suames on kylmä, pistetän paljon pääl ja vanttut kätten. Sit kon sata, meil on jalas kumisaappa. Tätä eivä Keski-Eurooppalaise ole viäl hoksannu. Koskan mää en ol viäl kaupunkil vanttuit taik kumisaappai nähny, vaik tääl on kuukauskaupal kamala floskakeli ja nahkase talvisaappa ova heti ensmäsel paseerauksel likomärjä ja valkosenas sualast. Sorme ova kylmäs ja sumuses ilmas ain ihan koppuras. Tääl harrastetan vallan hansikkai ja jokanen suamalainen tiätä, et ei hanska käsi lämpimän pidä. Vanttuut ne ol pittä. Kon mää tulin tän, nii mun kapsäkis ol tiätysten vanttut ja kumisaappa ja kon mää huamasin, mimmose keli tääl ova, nii mää pistin ne kumisaappa jalkkan ja vanttut kätten. Se ol jotenki nii luannolline asi, vähä niinkon joku refleksi, enkä mää ajatellu sitä sen enemppä. Sit vähä myähemmin mää havahtusin siihe, et mää olin saanu lempinimen. See ol Gumovitsch. Ensin mää en sitä käsittänny, mut sit mää vast huamasin, et mää olin aino koko kaupunkis, ketä käyttä kumisaappai. Ja vanttui. Ja toppatakki. Joku kysyi mult, et olenk mää Pualast. Mut hei, sitä mää en käsit viäl tänäkän päivän, et kui pualalainen! Onk täl foorumil jottan etnoloogi, joka tiätäis eurooppalaisten kansallispuvuist? Kuuluuk Pualan kansallispukuhun vanttuut ja kumisaappa?

Oikken luanikast pääsiäist kaikil foorumilaisil
toivotta

teijän Gumovitsch
Viimeksi muokannut putkonen päivämäärä 18 Marras 2012 17:37, muokattu yhteensä 1 kerran
Avatar
putkonen
SuuBaltti
SuuBaltti
 
Viestit: 1764
Liittynyt: 06 Heinä 2011 17:46

ViestiKirjoittaja Jaska » 08 Huhti 2012 15:20

Veikkaanpa, että siellä on jo kehittynyt oma alalajinsa, Homo sapiens centraleuropaensis. Muutaman sadan sukupolven kuluttua risteytyminen Homo sapiens kumijalkaensiksen kanssa ei ehkä enää onnistu...
~ "Per aspera ad hominem - vaikeuksien kautta henkilökohtaisuuksiin" ~

Y-DNA: N1c1-YP1143 (Olavi Häkkinen 1620 Kuhmo? >> Juhani Häkkinen 1816 Eno)
mtDNA: H5a1e (Elina Mäkilä 1757 Kittilä >> Riitta Sassali 1843 Sodankylä)
Avatar
Jaska
Ylihärmiö
Ylihärmiö
 
Viestit: 10969
Liittynyt: 14 Helmi 2011 04:02

ViestiKirjoittaja putkonen » 24 Huhti 2012 20:33

Lastentarhan kevätjuhla

Huhtikuun alus tääl päästetän vasika jo laitumel, mut ihmisten penika pääsevä vast heinäkuun pualesvälis kesälaitumel kirmaman. Lehmil pannan iso kello kaulahan kilisemän, kon niit viädän laakson navetoist vuaril laitumil. Suuremma juhla pidetän sillon, kon lehmä ja vasika tuadan syksyl vuaren päält takasin laaksohon. Sillon niitten kaulaan pannan viäläki suuremp kello ja ne koristellan kukkasil ja niitten päähän kiinnitetän suur koriste. Ihmiste mukulil ei pistet kello kaulahan, kon ne pääse kesäl vapautte koulust ja lastentarhast, mut juhla niillekki järjestetän.

Parha kevätjuhla, misä mää koskan olen ollu, ol sinä vuan kon meijän nuarin poik ol viimäst vuat lastentarhas. Sillon ol tosi kuuma heinäkuinen päev ja ilma ol ko lehmä henkke. Lastentarhan pihal ol ajet brankkoorilt lainat hiano vanha paloauto. Ny joku vois kuvitel, et se piili olis tuatu lasten iloks juhlihi. Ei. Me ollan Keski-Euroopas ja täsä on kyl lasten vanhempien huvitus kysymykses. Paloauton vesisäiliöst sai nimittän kaljaa, kon vääns sen kyljes olevast kraanast ja se ei ollu mittän kotikalja, vaan oikken vahvaa keskieurooppalaist ööli. Yks lastentarhalaisten vanhemmist ol tuanu mukanas suuren grillin ja pian tarhan pihal jo leijui sininen kyljykselt ja braatvurstilt haiseva savu. Suuren koivun al ol orkester jo hyväs faartis ja ensmäse vanhemma tanssiva vauhdil. Mää ja Keski-Aasialainen ol kommennet drinkkipualel. Mää olin baarimikko ja Keski-Aasialainen rahast. Meijän piän kistu, mihin me sitä rahaa viininmyynnist kerättin, ol jo ehtopäiväl ihan täyn ja me änkettin hätäpäis seteleit housun plakkarihi. Joku huamas meijän hädän ja tul jelppaman. Siin me sit neljästän häärättin hikipäis, avattin viini- ja proseccopullo toises jälkken ja plantattin sitä vissyl, jos joku tilas laimennettu.

Mitä myähäsemmäks ilta kului, sitä korkkemmal nous tunnelma. Pualenyän aikkan koivun al ol jo tunkost ja lastentarhan johtajatar ajattel, et mitä hän sin änkke tanssaman. Täti päät kiivet penkil ja siit pöydäl tanssiman. Valitettavast ne penki ja pöydä oliva semmossi kokoontaitettavi viinitarhan mööpelei ja tosi kikkerii. Juur kon johtajatar ol vetämäs hiano piruetti, tulikin pöydän reuna vastahan ja pöytä notkaht. Täti lens suaran nokallens maahan ja sillal siin sit valitettavast kävei, et klyyvar murrui. Sillal ne ol viäreisel tontil oleval poliklinikal sanonu, kon lastentarhan hoitaja haalasiva johtajattaren sin paikattavaks. Ilman tätä nenäjupakka juhli ei olis millällail kommentoitu enää jälkkenpäin, mut ny joku tiukkapiponen ol nipottannu siit, et aikuse oliva nii juavuksis. Ei ne sen enemppä hönös ollu kon muutenkan, kunhan tanssasiva kovasten ja oliva hiukan kovaäänissi. Mut sillal tääl ai pruukatan juhli. Pariin vuatten ei lastentarhas juhlit lasten kesälaitumel pääsy, mut kuulemma sit juhla taas jatkuiva. Yleisön ja henkilökunnan pyynnöst. Toivottavast kaikil, ketä tulevaisuudesaki änkke pöydäl tanssaman, ripustettais kello kaulahan: vahinko ei nimittän tul kello kaulas!
Viimeksi muokannut putkonen päivämäärä 25 Huhti 2012 08:53, muokattu yhteensä 1 kerran
Avatar
putkonen
SuuBaltti
SuuBaltti
 
Viestit: 1764
Liittynyt: 06 Heinä 2011 17:46

ViestiKirjoittaja Jaska » 25 Huhti 2012 02:01

Kiitos, Murre! Siinä tarinassa olikin hyvä opetus...

"Mukulil", hekotihek...
~ "Per aspera ad hominem - vaikeuksien kautta henkilökohtaisuuksiin" ~

Y-DNA: N1c1-YP1143 (Olavi Häkkinen 1620 Kuhmo? >> Juhani Häkkinen 1816 Eno)
mtDNA: H5a1e (Elina Mäkilä 1757 Kittilä >> Riitta Sassali 1843 Sodankylä)
Avatar
Jaska
Ylihärmiö
Ylihärmiö
 
Viestit: 10969
Liittynyt: 14 Helmi 2011 04:02

ViestiKirjoittaja putkonen » 25 Huhti 2012 10:17

Jaska kirjoitti:"Mukulil", hekotihek...



Tämä on ehtaa 70-luvun-kieltä! Neljänkymmenen seuraavan vuoden vaikutus puuttuu kokonaan.
Avatar
putkonen
SuuBaltti
SuuBaltti
 
Viestit: 1764
Liittynyt: 06 Heinä 2011 17:46

ViestiKirjoittaja Jaska » 25 Huhti 2012 16:58

putkonen kirjoitti:
Jaska kirjoitti:"Mukulil", hekotihek...



Tämä on ehtaa 70-luvun-kieltä! Neljänkymmenen seuraavan vuoden vaikutus puuttuu kokonaan.

Tuo Mukulil voisi hyvin olla heettiläinen - sopisi sarjaan Mursilis, Muattallis, Halpasulpis, Suppiluliumas, Hattusilis. Mukulilis.

Ohisektori.
~ "Per aspera ad hominem - vaikeuksien kautta henkilökohtaisuuksiin" ~

Y-DNA: N1c1-YP1143 (Olavi Häkkinen 1620 Kuhmo? >> Juhani Häkkinen 1816 Eno)
mtDNA: H5a1e (Elina Mäkilä 1757 Kittilä >> Riitta Sassali 1843 Sodankylä)
Avatar
Jaska
Ylihärmiö
Ylihärmiö
 
Viestit: 10969
Liittynyt: 14 Helmi 2011 04:02

ViestiKirjoittaja Pystynen » 25 Huhti 2012 18:17

Jaska kirjoitti:
putkonen kirjoitti:
Jaska kirjoitti:"Mukulil", hekotihek...



Tämä on ehtaa 70-luvun-kieltä! Neljänkymmenen seuraavan vuoden vaikutus puuttuu kokonaan.

Tuo Mukulil voisi hyvin olla heettiläinen - sopisi sarjaan Mursilis, Muattallis, Halpasulpis, Suppiluliumas, Hattusilis. Mukulilis.

Ohisektori.


Eikös Hattusilis ollut se yksi jolla oli veljet Tukkalakos ja Huppuoikes? :P
Avatar
Pystynen
SuuBaltti
SuuBaltti
 
Viestit: 1302
Liittynyt: 22 Helmi 2011 22:45
Paikkakunta: Vandaalia

ViestiKirjoittaja putkonen » 25 Huhti 2012 21:11

Entäs Kikkuli Mitannialainen, hevosten asiantuntija? Hänen hevosia koskeva kirjoituksensa on löytynyt Hattusasta.
Avatar
putkonen
SuuBaltti
SuuBaltti
 
Viestit: 1764
Liittynyt: 06 Heinä 2011 17:46

ViestiKirjoittaja Jaska » 26 Huhti 2012 00:18

Pystynen kirjoitti:
Jaska kirjoitti:Tuo Mukulil voisi hyvin olla heettiläinen - sopisi sarjaan Mursilis, Muattallis, Halpasulpis, Suppiluliumas, Hattusilis. Mukulilis.

Ohisektori.


Eikös Hattusilis ollut se yksi jolla oli veljet Tukkalakos ja Huppuoikes? :P

Sama jätkä, ja sillä oli myös pissis-siskot Halpasukkis ja Muoviturkis! :jamma:

Putkonen kirjoitti:Entäs Kikkuli Mitannialainen, hevosten asiantuntija?

Noh noh, täällä voi olla alaikäisiä... :hori:

P.S. Hymiövalikoima on nyt laajentunut.
~ "Per aspera ad hominem - vaikeuksien kautta henkilökohtaisuuksiin" ~

Y-DNA: N1c1-YP1143 (Olavi Häkkinen 1620 Kuhmo? >> Juhani Häkkinen 1816 Eno)
mtDNA: H5a1e (Elina Mäkilä 1757 Kittilä >> Riitta Sassali 1843 Sodankylä)
Avatar
Jaska
Ylihärmiö
Ylihärmiö
 
Viestit: 10969
Liittynyt: 14 Helmi 2011 04:02

ViestiKirjoittaja putkonen » 26 Huhti 2012 12:55

Hjuustoni on oikeassa: hyi teitä hevosia! Housut jalkaan! :eiiii:
Avatar
putkonen
SuuBaltti
SuuBaltti
 
Viestit: 1764
Liittynyt: 06 Heinä 2011 17:46

ViestiKirjoittaja Jaska » 26 Huhti 2012 14:56

putkonen kirjoitti:Hjuustoni on oikeassa: hyi teitä hevosia! Housut jalkaan! :eiiii:

Iii-ha-ha-ha-na foorumi jo vuodesta 2011. :titityy:
Sitä paitsi eikö teille opetettu, että pitää olla lähdekriittinen jos eteen tulee hattusesta reväistyjä tekstejä? :leiju:
~ "Per aspera ad hominem - vaikeuksien kautta henkilökohtaisuuksiin" ~

Y-DNA: N1c1-YP1143 (Olavi Häkkinen 1620 Kuhmo? >> Juhani Häkkinen 1816 Eno)
mtDNA: H5a1e (Elina Mäkilä 1757 Kittilä >> Riitta Sassali 1843 Sodankylä)
Avatar
Jaska
Ylihärmiö
Ylihärmiö
 
Viestit: 10969
Liittynyt: 14 Helmi 2011 04:02

ViestiKirjoittaja putkonen » 28 Huhti 2012 10:04

Osataan täällä Keski-Euroopassa ruokaakin laittaa:

http://www.youtube.com/watch?v=wGPGSyCreJA
Avatar
putkonen
SuuBaltti
SuuBaltti
 
Viestit: 1764
Liittynyt: 06 Heinä 2011 17:46

ViestiKirjoittaja Jaska » 28 Huhti 2012 15:52

putkonen kirjoitti:Osataan täällä Keski-Euroopassa ruokaakin laittaa:

http://www.youtube.com/watch?v=wGPGSyCreJA

Ei puutu kuin putkoiset tekstitykset: Horst kuulee että Väyrynen putosi toiselta kierrokselta... Kivan kuuloinen tuo "normaali" r; etelässä ja Sveitsissäkö sitä käytetään?
~ "Per aspera ad hominem - vaikeuksien kautta henkilökohtaisuuksiin" ~

Y-DNA: N1c1-YP1143 (Olavi Häkkinen 1620 Kuhmo? >> Juhani Häkkinen 1816 Eno)
mtDNA: H5a1e (Elina Mäkilä 1757 Kittilä >> Riitta Sassali 1843 Sodankylä)
Avatar
Jaska
Ylihärmiö
Ylihärmiö
 
Viestit: 10969
Liittynyt: 14 Helmi 2011 04:02

ViestiKirjoittaja putkonen » 28 Huhti 2012 17:50

Jaska kirjoitti:Kivan kuuloinen tuo "normaali" r; etelässä ja Sveitsissäkö sitä käytetään?


Kylläpä vaan. Sveitsiläiset, Itävallan Vorarlbergiläiset (ihan lännessä Sveitsin rajalla), Hitlerin Aatu ja Putkoska käyttävät. Aatu käytti sitä varmaan sen takia, että sorina-ärrällä saa mukavaa potkua ja pontevuutta puheeseen, kurkku-ärrällä paatoksellinen melskaus olisi varmaankin vähemmän vakuuttavaa. Putkoska käyttää "normaalia suomalaisärrää" silkasta tottumuksesta ja mukavuudenhalusta, toisaalta siitä on tainnut tulla jonkinlainen "brändi". Baijerilaiset ja muut Itävaltalaiset korauttavat kurkkuärrän. :arpoo:
Avatar
putkonen
SuuBaltti
SuuBaltti
 
Viestit: 1764
Liittynyt: 06 Heinä 2011 17:46

ViestiKirjoittaja putkonen » 16 Elo 2012 17:17

Baabelin kungstooli


Howdy! Tääl mää ny istuskelen, kungstoolis, verannal ja kattelen maailman meno ja vastakkaist mäntymettä. Eilen mää poikkesin konttuuris ja siäl mää kuulin ensmäsen kerran mun elämäsän meän kiält. Mää sain tiättä tornionjokilaaksolaiselt, ett kuivat hevoseliha on suurt herkku. Konttuuris käytettin muitakin kiäli kon meän kiält. Siäl praatattin pääasias savon ja karjalan murret. Savon murret käyt muunmuuas yks intialainen Nandy. Nandy tul sin huanessen, misä mää istuskelin ja rupes paasaman. Mää ihmettelin, et kui mää ny hindi taik urdu taik jottan muut Intian kiält ymmärrän. Onk ny helluntai taik jottan? Aivojen ylikuumentuminenki kiälten sekamelskan taki kävei mun miälesän, mut sit mää kuulin, ko Nandy sanoi selväl Savon murttel, et hän on Savonlinnast. Huh! Mää olin helpottunnu, aivo oliva kunnos!

Hei, tosa paseeraa nätinnäkönen pystykorva. Mää moikkan sitä ja sen emänttä. Howdy! Emännä sarinhelma vaan liahu, kon se pyyhälttä ohitte. Mäntymettäst kuulu kauhia krohina. Jaa, sirka siäl taas kuherteleva.

Mäntymettäst, suamenkiälest, pystykorvist ja kungstoolist hualimat mää en keinuttel ja kudo tillukkai Suames enkä Keski-Euroopasakan. Mun hyyrykungstoolin keikku Amerikan syväs eteläs, Georgian osavaltios, Coca-Colan krannis, lähel Atlantta.

Jaa, taas mene naapurei ohitte. Howdy! Vanh kiinalainen pariskunta klampsuttele perätoukuri, isänt edel ja emänt peräs. Ne voiva kyl ol korealaissiki, mää en vaan erot kiinalaist korealaisest. Tämä taloki, mikä me ollan hyyrat, kuuluu taiwanilaisil. Täsä meijä asuntoalueel väki on suurin piirtein kolmasosa intialaissi, kolmasosa itä-Aasialaissi ja lopu eurooppalaisen näkössi. Mustahilvassiki löyty, mut niit on tosi harvas täl aluel, vähä kon kryytpepparei klimppisopas.

Howdy tikutaku!

Take care! By the way your hair looks really gorgeous!


See you later alligators
Putkonegger
Viimeksi muokannut putkonen päivämäärä 25 Loka 2012 18:09, muokattu yhteensä 1 kerran
Avatar
putkonen
SuuBaltti
SuuBaltti
 
Viestit: 1764
Liittynyt: 06 Heinä 2011 17:46

EdellinenSeuraava

Paluu Sekalainen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 16 vierailijaa