Nimimerkit ja sukupuoli (PUTKOSKAN PLOK!)

Tänne kaikki mikä ei muualle sovi.

ViestiKirjoittaja putkonen » 10 Helmi 2013 18:33

Mikko kirjoitti:Putkoselle tervehdys ja kiitos murrejutuista, niitä on ilo lukea. Vanttuut ja tillukkaat ovat näin talvella tarpeen.


Eipä kestä, Mikko! Mukava kuulla, että porilaistakin korvaa tämä 1500-vuotinen karvan verran eteläisempi murre ilahduttaa.

Yllytyshullua ei muuten saisi yllyttää...


...misä ruaho on vihriämppä

Elämä maistui alushousun knapilt. Mitä jos vaik vaatekaapist löydyis jottan piristyst. Yläritiläl ol viikattun punasinivalkoraitanen golfpait, misä ol lumivalkonen kaulus. Kaik muu paida ol musti. No ei ol ihme, jos on suus alushousun knapin maku, kon kaik roiti ova näi synkki, mää ajattelin. Mää vedin golfpaidan päällen, kirkkaimma suka, mitä kaapist löydyi, räikyvän sinise, mut kaik verkkari, mitä mää siält hyllylt sain kaivettu, oliva yht mustanpuhuvi kon mun miälialan. Ulkon puhals jääkylmä nuurdkanttne tuul ja mun nokkahan lens välittömäst jääkarhun karva suaran Hudson Baylt ja mun ol pakko aivasta. Onneks mun vihriäs jääkiakkotakisan, se ol aikonas ollu Kanadan tuliainen, ol huppu ja mää vedin sen nyäril niin tiukal kii, et vaa silmä ja nokanpää näykyivä. Sit mää lähdin köppien kans tarpoman päin sitä jääkarhun hajust viima. Kyl määkin hullu olen, kon kahden piänen färituubin taki teen ittellen tämmösen vaivan. Viimäsest kuvast nimittän ol tullu susi. Mää olin käyttänny melkken vallan maavärei ja niil saa helpost tuhrattu kuvan kon kuvan. Mul ei ollu puhtan oranssi eikä violetti färi. Niit täyty saad kaupast, mut milläs mene kauppan, kon ei ol autto. Jalkasten. Mut matka sin on kuus ja pual kilometri ja takasinkin tarttis viäl tul. Siin mää sit vaa lompssin köppien kans. Hai veil. Färikauppan. Punanen reppu seljäs.

Piänen matkan pääs mun edesän lonksuttel vaivaloisest vanh intialainen muar harmaa huivi tiukasten pää ympär kiärrettyn. Mää en ollu viäl koskan nähny McGinnis Ferry Roadil toist jalankulkijaa, kon mää ite eikä ittiäs oikkiastas nää, vaik kui koettais. Mää koetin ryki, kon mää lähestyin muari takka, etei se peljästyis ja sais halskramppi taik järslaaki. Mää huikkasin (Leipä-Lapin murttel): ...ekskjyys mii..., mut mummu ei kuullu muu ja se hyppäs säikähdyksest korkkial ilman, kon mää olin se kohdal. Ilmeisest sekän ei ollu koskan viäl nähny toist jalankulkija sil tiäl ja mää yllätin sen perinpohjin. Mää sanoin muaril , et Ai äm veri sori, thät Ai skeörd juu sou madsh... Mummu naurat.

Kon aja autol, ei huama yhtän mitä jännittävä tiä viärest löyty. Ny mää huamasin ensmäse kerran, et McGinnisin Lossitiän varrel on Country Club. Mun ol iha pakko pysähty sen kohdal ja hiukan tuijotta. Sillal kon lehm pruukka tuijotta uut navetta. Country Clubi on tääl nimitys alueel, misä on golfkenttä ja sen kyljes asuntoalue. Jäsenyys maksa kymmeni tuhanssi dollarei vuades ja jos siält viäl hankki pirtin, tulee plakkarin muutaman miljoonan dollarin kolo. Clubin porttirakennus ol jäljitelmä ranskalaist renesanssilinna ja sen edes ol valtavan suur kukkapenkki täyn kellassi ja violetinsinissi orvokei ja makkianpunassi leijonankitoi. Meksikolainen puutarhur krapsut niitten kimpus. Kullavärisil kirjaimil ol tiilimuurin kirjottettu St. Marlo Country Club ja nime al pulput kolm vesipatsast. Vähä väli porttivahti avas puami ja toinen toistas prameemp kiiltäväks vahat Mersu taik Audi pullaht puamin takka Lossitiäl. Suure Jeepikkin tunnui olevan golffinpelaajien suasios. Ja matala urheiluauto. Jääkarhun hajun sekottui dollarin tuaksu.

Kaupast löydyi färituubi ja ne olivakkin sananmukasest sen päivän ainoa färipilku. Niitten hintakin ol lasket pualel ja se lohdut edes hiukan. Mää istuin viäl piänen hetken McDonaldsil leputtamas väsynei koippi ja ryyppäsin siin samal piparminttukaffet, misä ol viäl kräämikiakura pääl. Kaiuttimist tulv klassist musiikki, Bachi ja Rimski-Korsakovin Kimalaisen lentto. Kaffe ol tulikuuma ja mun ol pakko juad sitä hittasten. Siin mää sit ehdin fundeerat maailma meno. Mää hoksasin, et meijän kaupunkin, Jussin Puron (Johns Creek) nimi on suarastan barokki, jos sen suaran käänttä saksan kiälel: JohanS Bach! Barok vaihdui Straussin Tonava kaunoisen ja mul tul miälen mun ruusun koton Keski-Euroopas. Voi voi! Millal niitten ny käy, kon niit ei kukkan ol hoivamas. Mää olin kesäl kaivanu kaks syvä monttu kahdel köynnösruusul, pinkil Lagunal ja hailakanpunasel ja violettipilkkusel Kir Royalil ja siäl ne ny sit töröttivä kahdestan talven pakkasten ehdoil eikä kukkan ollu vetämäs peitto niitten pääl eikä antamas niil vet. Viluse ja janose kukkapara! Voi voi!

Mää läksin McDonaldsilt ja marssin myätätuules kottippäin. Loppumatkast golfsukka ol jo ihan mykkyräl lenkkitossus, mut mää en enää jaksan pysähty ja suarista sitä. Kotopihan ruskia ja röpöliäine nurmikko häämöt jo ja mää ajattelin, et ei sen tart ol vihriä niinkon Country Clubin nurmikenttä eikä golffin pelaminen ja Mersu takapualen al tee muu yhtän sen onnellisemmaks. On mul ainaskin golfpaita ja -suka ja koton Keski-Euroopas muu odotta mun rakas vanha polkupyärän. Aurink pyräht synkänsinisen pilven takka ja loimot kellasenas eikä jääkarhun märjän turkinkan sualast haju enää tuntunnu mun nokasan...

http://www.youtube.com/watch?v=mm1uqjqQG84

P.S. Mikko! "Sarkastiseksi satakuntalaiseksi" pääsee heti halutessaan, kun vain pyytää Jaskalta.
Avatar
putkonen
SuuBaltti
SuuBaltti
 
Viestit: 1764
Liittynyt: 06 Heinä 2011 17:46

ViestiKirjoittaja Taavetti » 10 Helmi 2013 20:33

putkonen kirjoitti:P.S. Mikko! "Sarkastiseksi satakuntalaiseksi" pääsee heti halutessaan, kun vain pyytää Jaskalta.

Mutta ne kallojen päivitykset taitaa joutua pyytämään erikseen, ellei Jaska muuten huomaa. Täytyypä vilkaista, ovatko putkosen kallot nyt kohdallaan.

Salapoliisityönä sain lopulta selville, että putkoselle kuuluisi yksi valkea kallo enemmän, hän on tänään ylittänyt 200 viestin rajan,
Arvosta ja tutki vanhaa, niin voit ymmärtää uuttakin.
Avatar
Taavetti
Sutki savolainen
Sutki savolainen
 
Viestit: 645
Liittynyt: 16 Helmi 2011 14:42
Paikkakunta: puttaalainen

ViestiKirjoittaja putkonen » 11 Helmi 2013 15:40

Taavetti kirjoitti:Täytyypä vilkaista, ovatko putkosen kallot nyt kohdallaan.


Tätä samaa asiaa olen usein itsekin miettinyt, mutta vähän eri yhteydessä ja liittyen vain siihen yhteen kalloon :leiju:

Totta tosiaan. Kolmas kallo puuttuu. :nyyh:
Avatar
putkonen
SuuBaltti
SuuBaltti
 
Viestit: 1764
Liittynyt: 06 Heinä 2011 17:46

ViestiKirjoittaja putkonen » 09 Maalis 2013 17:16

Reklaamei



Mää olin kippeenklonkku ja makasin petis. Kaik paika oliva kippiöi ja mittän ei jaksan tehd, ei edes lukke eikä seilat netis. Mää tuikkasin kaukosäätimel telkkarin suunttan ja rupesin tuijottaman sääkanava, kaik muu prokrammi tunnui liian rasittavilt. Alvariis tul vaan reklaamei ja niitten lomas kerrottin hiukan säästäkin. Lumimyräk toisens peräst vyäryi Keski-Lännen maajussien niskahan ja tännekkin luvattin rujuilma.

Troppimainoksi.

Vanhemmal väel jelppi suihkus käymisen.

Testosteronimainos.

Jääsadet.

ANDRO-GEL-testosteroni

Pyärremyrskyi Mississipis.

Iso laatikollinen kaikemaailma troppi elukoil.

Testosteronireklaam.

Viagra eläkeläisil.

Testosteronireklaam, misä varotettin antamast sitä vaimol ja kakaroil. Niist voi tul liika karvassi, jos ne erehty dödöpurkist. Se testosteroni nimittän on ihan samanlaises pömpelis, kon deodorant ja unenpöppörös voi aamusten helposten hiaro väärä ainet kainalohon. Siin voi tul tunku kylpyhuanesen, kon huushollin naisväki seiso rivis kylpyhuanes raakamas isännän kans partta. Kilpailevan firman testosteroni ol voitten ja sitä hivelttin hellästen käsvartten. Ei muijal ja mukulil, siin varotettin. Eikä koiral! Tääl Amerikas on koira tavattoman tärkkiöi kapistuksi ja melkken joka mainokses on koira joko pää- tai sivuosas ja kaukan tulevaisuudes ei ol varmasten sekän aika, kon koiraosan esittäjil annetan tääl oma Oscari. Melkken jokases autoreklaamis on koira ja ussen se on saföörin. Karamellimainokses suur koiranront auton etupenkil tyäntä pään sijast takapualens autonklasist pihal ja takapenkil istuva miäs syä karamelli ja sano, et sun koiras on merkiline ja kuski vasta, et ei se mikkän kummalinen ol, se on innovatiivinen. Valitettavast jostan syyst karamelli ja autoi ei mainostet aamupäivästen, vaan ny muu tosiankin pommit troppireklaami.

Sit tul hiuka vaihtelu. Ruuttun ilmestyi karvanpoistokone nimeltäns no!no! (no hair!no pain!). No!no!l vaa hivele rintta muutaman kerran ja karvoi ei näy viikkokaupal. Yht miäst iha itket, kon se ennesvanhan koet reppi vahal niit rintakarvojas, mut sit se löys no!no!n ja arvakkas kui se iloit. Emäntäki sitä voi käyttä karvojen ja parran poiston, jos on sitä ennen vaik vahinkos käyttän isännän Ikuisesti-Uros-nimist testosteronidödö. Näi mää ainakin olettaisin. Näil kahdel, no!no!l ja Ikuisesti-Uros-dödöl on taatusten jottan kiärä yhteispeli, vähä tälläi: Aiheut sää ensin karvankasvu, nii mää poistan sit niit karvoi ja me molemma tianatan kauhiasten dollarei.

Mul tul miälen tiävarren reklaami meijän Kalkkunanpäivän lomareissult Floridaan. Floridast mul ol ain tul miälen aurinkonpaiste, hiakkaranna ja palmu ja suuhun tul makkia ananaksen maku, kon vaa kuul sanan 'Florida'. Kon me ajettin sin, mää odotin koko ajan, et kosk näkyy ensmäne palmu mäyntyjen ja reklaamkylttien joukos tiäreunas. Palmu tunnui jotenkin fiinilt ja eksoottiselt ja mää ajattelin, et sit ko mää semmosen näen, niin mää olen ihan paratiisis, olo tuntu lämpöselt ja ihanalt. Mut tiävarres firahtiva vaa männy ja mainokse. Mänty, mänty, mänty, pecanpähkinämainos, mänty, maapähkinäplantaasi-huvipuistomainos, 20.000 mänty..., mut sit rupes tuleman piänt vaihtelu: 300 mänty, pumpuspelto tupsui valkosenas, 4000 mänty, pumpuspelto... Sit näkyi jo mangrove, mist roikui jottan naavannäköst ja lopultakkin piän palmunrääpäl kitui tiänviäres. Mää olin hiukan pettynny, olo tunnui ihan samanlaiselt kon aikasemminkin ja mittän paratiisitunnelma ei päässy syntymän. Kovin kauas Floridan me ei jakset ajja, mut yhdel hiakkarannal me käyttin äkkisten upottamas varppa hiakkan. Rannal ol kalsset eikä viäläkän tullu ananaksen maku suuhun. Mee lähdettin ajaman takasin kottin. Palmu, mangrove, suur reklaam korkkian raakan pääs: TUAREI APPELSIINEI, mangrove, mäynty, mangrove, mänty, mänty, mainos, 20000 mänty, mangrove, mainos. Olttin viäläkin Floridan pualel. 500 Mangrovet, 3000 mänty, mainos, mangrove, mänty, mangrove, mainos:

ALLIGAATTORIN LIHA! EDULISEST!

Seuraavas kyltis luk VASECTOMY.

Mää heräsin horroksest ja vilkasin sitä jättimäist mainoskyltti raakan nokas vähän tarkemmin.

VASECTOMY. EASY. FAST. PAINLESS.

Parin puuvillaplantaasin jälkken tul taas reklaam: REKKAKUSKIYSTÄVÄLLIST JAPANILAISHIARONTTA. Pöökätyi kimonopukussi hiarojaflikoi kurtiseeras kuvas. Nämä luultavasten fikuleeras yhden asianajajan kans, seuraavan raakan pääs nimittän luk:

DIVORCE! ONLY $199!


http://www.youtube.com/watch?v=i7u949E_IAQ
Avatar
putkonen
SuuBaltti
SuuBaltti
 
Viestit: 1764
Liittynyt: 06 Heinä 2011 17:46

ViestiKirjoittaja Jaska » 11 Maalis 2013 06:26

Melkoinen naurujoogi olet kyllä! :lol:
Ei suinkaan klonkku ole oikea sana teillä päin?! :shock:

J.K. Muutin kallomääräsi siamilaiseksi kolmoseksi, meni jotenkin ohi koko juttu - ilmeisesti tuolloin vain vilkaisin ketjua kiireessä tai aamutokkurassa.

J.J.K. Tarkensin ketjun nimeä - menig tua ny traumlaisitten? :wink:
~ "Per aspera ad hominem - vaikeuksien kautta henkilökohtaisuuksiin" ~

Y-DNA: N1c1-YP1143 (Olavi Häkkinen 1620 Kuhmo? >> Juhani Häkkinen 1816 Eno)
mtDNA: H5a1e (Elina Mäkilä 1757 Kittilä >> Riitta Sassali 1843 Sodankylä)
Avatar
Jaska
Ylihärmiö
Ylihärmiö
 
Viestit: 10974
Liittynyt: 14 Helmi 2011 04:02

ViestiKirjoittaja putkonen » 11 Maalis 2013 14:28

Floridassa sain trauman, kun hukkasin vihkisormukseni ja klonkkasin rannalla sitä hakemassa. Arvaa, oliko ilo suuri, kun vihdoinkin löysin sen! Keski-Aasialainen ikuisti onnellisen hetken:

Kuva

'Putkosen plok' on hyvä! Siinä on jo vähän kalevalalaista potkua. 'Murren monologi' olisi ollut mahdollinen, jos et välillä antaisi kommentteja (onneksi!).
Avatar
putkonen
SuuBaltti
SuuBaltti
 
Viestit: 1764
Liittynyt: 06 Heinä 2011 17:46

ViestiKirjoittaja putkonen » 12 Touko 2013 02:44

'NAMASTEE' ja 'NI HAO' AMERIIKAKS?


Jos snää halua kuul ja oppi ameriikan englantti, nii älä lähd ainakan Amerikkahan; täält ei nimittän tahd löyttä semmost henkilö, joka puhuis ameriikan murret äidinkiälenäs. Keski-Aasialainen, vanhemp poik ja mnää olttin lauantaiaamupäivästen komennet, todellisuudes pualiks pakotet, toimiman vapaaehtosen meijän hai-skuulin flikkojen Lacrosse*-ottelus. Tämä sosiaalinen pual on ameriikkalaisil kauhian tärkki asi ja sun täyty osallistu joka kissanristiäisen. Meit ohjas yhden Peggyn miäs ja se sama Peggy ol pommittan mnuu puhelinsoitoil ja tekstiviästeil ynnä sähköpostil jo kuukauskaupal ja sanonu, et meijän koko perhhen täyty osallistu concessionsihin. Mun kännykkän katko sen Peggyn puhet mont kertta ja mää en meinannu ensin ymmärttä, et mikä ihmen concessions meijän ny täyty tehd. ....junior varsity.... or girl Lacrosse Endgame...on Monday at fi....or...b....footb.....o....Sat....or...ease come ten-thi...o.k?, sanos Peggy Oh sure!, mää ähkäsin ja sanosin, et Hei Peggy, lähet mul textiviästi, mun kännykkän on taas iha hullumaisel pääl. Lauantaiaamupäiväl mee sit koko joukol marssittin hai-skuulin football-kentän kioskil ja siäl meijän kouluttaja, Peggyn egyptiläinen miäs Karim, opast meit hot-dogin ja hampurilaisen teos. Mee tehtin myäskin juustopurilaissi, jos joku halus ja kaupattin myäskin suklaapatukoi ja kirkkansinist, räikyvänpunast ja myrkynvihriä limssa, Coca-Cola ja vet potus. Pop Corni meinas unhottu. Karim ol neljän vanhan muuttan Kairost Amerikkan, mut sen suku ol tullu Kairohon muutama polv sit Armeniast ja nee on sen taki katolilaissi. Karim ol monen viikkohon mun ensmäne Konfederaatiolaine, joka puhui englantti ilman ulkomaalaist aksentti.

Maanantaist keskiviikkohon mää olin pyärin Tennesseen osavaltios Näshvilles ja tiistaiehtosten yks Bob ol kutsun muumuas meijä ja jonkun Richardin ja Karenin syämän yhten ravintolan. Mää olin innoisan: kerrankin mää voin rupatel kokonaisen ehton ihan aitojen amerikkalaisten kans ja hiukan hio mun oma ameriikan englannin kiälitaitto. Ei olis saanu nualast ennenkon tipahta. Bob osoittaudui skotlantilaiseks ja se asui ulkomail**; muu viara oliva Hong Kongilaissi Pohjois-Caroliinast. Ennen Pohjois-Caroliina nämä kiinamanni oliva asunee Alhaal*** ja sitä ennen Englannis. Bobki ol tullu Texasiin Maapallon Alapääst***. Viimäks mää olin keskustellu skotlantilaisen kans Indonesias ja mää muistan viäläki sen tuskanhien, mikä mul ol noussu ottal joka kerran, kon mää olin koettan saad sen puhest selvä. Bob puhui, luajan kiitos, Scottish for Foreigners, ja sitä ol helppo ymmärttä. Skotlanninkiälen aksentis on semmone luanikas potku ja ne vaikutta kaik kauhia sympaattisilt iha sen pelkän murtten taki. Skoteil on viäl lisäks hiukan suamalaisen olonen huumorintaju. Kauhian hyvä englantti nämä kiinamannikki puhuiva, mut niitten lupattelus ol selvä kiinalainen kolostus. Meijän naapulikki on tääl Ameliikas kiinamannei ja mää olen luvennu pikkuhilja pelkkämän, et pia minun talttuu niitten mulle. Ei vaiskan, mää luppen ny google mapist hakeman yhden intialaisen lavintolan osotet, niil kon on niin maan mahdottoman hyvä mulkina. Huamen on äiteinpäev ja äit on saanu valkat miäleisens lavintolan. Se on intialaisten naapulien suasittelema. Zai jian!




*Georgias tavattoman suasittu peli, mikä on aikoinas saatu paikalisilt intiaaneilt

**Kon amerikkalainen sano, et hän on käyny ulkomail, nii se tarkotta sitä, et se on ollu Texasis

***Down Under = Australia
Viimeksi muokannut putkonen päivämäärä 14 Touko 2013 16:34, muokattu yhteensä 1 kerran
Avatar
putkonen
SuuBaltti
SuuBaltti
 
Viestit: 1764
Liittynyt: 06 Heinä 2011 17:46

ViestiKirjoittaja Jaska » 12 Touko 2013 13:45

Hehe...
Sun olisi pitänyt varmaan muuttaa jonnekin sinne etelän Rednexvilleen että olisi vain amerikankielisiä naapureita.
~ "Per aspera ad hominem - vaikeuksien kautta henkilökohtaisuuksiin" ~

Y-DNA: N1c1-YP1143 (Olavi Häkkinen 1620 Kuhmo? >> Juhani Häkkinen 1816 Eno)
mtDNA: H5a1e (Elina Mäkilä 1757 Kittilä >> Riitta Sassali 1843 Sodankylä)
Avatar
Jaska
Ylihärmiö
Ylihärmiö
 
Viestit: 10974
Liittynyt: 14 Helmi 2011 04:02

ViestiKirjoittaja putkonen » 31 Touko 2013 16:22

Kuva


Kuva

...Korealainen meijän grannist pimput ehtool ovikello ja bokkas höövelisten. Se halus välttämät kutsu mun niil kylän. Mää sanoin, et tul sää ny meil! Lopult se suastui astuman sisäl ja sanoi, et ei hän oikkiastan vois, kon hän on vanhemp meist. Mun kuulu tul ensin heil; sillal pruukatan. Mee sovittin, et mää tulen niil lauantain lounaal ja ny me kuvitellan, et hän ei olekkan meil. Korealaist naurat ja se pist käde suu ette, etei hamppa näkyis ja hihit hilja. Siin mää, rakas päeväkirj, ensmäsen kerran huamasin, et Koreas ei naisen kuul naura hohotta suu auk, vaan täyty hihittä hillityst kämmenen takan, vaik kui naurattais...



Kuva

... Kello ol jo 10 ja mää miätein kuumeisest, et kosk mun sin Korealaisen tyä oikkiastan kuuluis men. Viralinen kutsu ol kello 11, mut kosk mun todelisuudes oletetan olevan siäl? Lounasajaks kello 11 ol aika aikasten ja mun miälestän siin ol ny koer haudattun.

Saksalaisist mää tiäsin, et jos sun on Saksas biudat kello 11, nii sun oletetan töröttävän ainakin jo kello 10:59 oven takan ja sorm ovikellon knapis odottamas, et sekuntviisar nouse knapin painamisen aikan ylös kahdentoist kohdal. Prrrrrr... 11:00:01AM.

Itävaltalaisil on jo hiukan lempsump balkanilainen mentaliteetti ja niil on käytös akateeminen vartti. Sun oletetan olevan ainakin 15 minuutti myähäs, mialumin eine verran enemän; muuten sää hoputa isäntväkke. Politiikast ei saa puhhu eikä siit, kuip pali joku tiana. Prrrrrr... 11:20AM.

Persialaisen miälest on iha kauhia epäkohteliast tul jämptisten sovittun aikkan. Iranis ei semmost raakalaismeinikki varman ol missän viäl edes koet, nii et mää en voi, rakas päeväkirj, edes kuvitel, mitä tapahtuis, jos viaras koputtais ovel 11:00:00AM! Sik toiseks persialainen ei ikän kutsuis suu päivänävöl syämän. Persialaisen kutsu olis 11:00PM ja sää voi pullahtaa paikal vaik keskiyäl. Etelämaalaisten yäpöllöjen sisänen säijär käy muutenkin ihan eri ajas kon pohjoismaalaisten leivosten kell. Hööveli on tul ainakin tunt tai kaks myähäs. Taik hiuka viäl enemä. Prrr...11:59PM.

Mul tul jo aikas prottomi, kon säijär löi jo 11 ja mää analysoin viäl koton korealaisten mentaliteetti. Korealaise ova ahkeri kon kusiliaise ja tehokkuus sekä tianamine ja säästämine ova keskustelus tärkkiöi aihei. Mää sovitin sen taki korealaise sakemannien lähel ja soitin ovikello: Prrrrrr... 11:07AM. Ajotus men varman aika knappin, kosk ruaka ol jo pöydäl taltriikil muu odottamas. Jääkylmä kokojyväspagetti ja oikken piäniks suikaleiks pilpotui muretterei ja kurkui taltriikin keskel. Lautasen reunal ol nätis rivis meloninfliitei. Köpeil otettin könsti spagetti ja vihanneksi ja kastettin ne liämen, misä ol soija, korealaissi löökei ja merilevä.

Emänt ol syäny jo oman taltriikins tyhjäks, mut mul ol viäl pual lautasellist spagetti jälel. Vatta ol jo niin täyn, et napa naukui. Mun ol pak lakat lounastamast ja taas mul ol ongelma: kosk mun oletetan lähtevän kottin? Emänt ol tiskan jo kaik astia, vaik mää viäl söin. Euroopas kaik nouse pöydäst yht aikka, mut täsä tunnui olevan vähä itämainen meininki. Ravintolaankin mennän Itämail vaan täyttämän mako ja välittömäst, kon viimänen lusikallinen on viäty suuhun, noustan pöydäst ja lähdetän kottin. Ei mittän venumist, smool tookki eikä päälisruakka. Yls ja uls. Jos on kutsut jonkun kottin, nii isäntväki lähte pöydäst pois heti ko ne on saanu taltriikins tyhjäks ja viaraa jäävä pöydä viäreen viäl syämän. Mää huamasin, et mun oletetan jo pikkuhilja lähtevän kottin. Mul avattin höövelisten ulko-ovi. 12:07AM...
Avatar
putkonen
SuuBaltti
SuuBaltti
 
Viestit: 1764
Liittynyt: 06 Heinä 2011 17:46

ViestiKirjoittaja Jaska » 31 Touko 2013 18:23

Uskomatonta, mutta murteesi tuntuu vain muuttuvan paksummaksi siellä ulkomaassa. :shock:
~ "Per aspera ad hominem - vaikeuksien kautta henkilökohtaisuuksiin" ~

Y-DNA: N1c1-YP1143 (Olavi Häkkinen 1620 Kuhmo? >> Juhani Häkkinen 1816 Eno)
mtDNA: H5a1e (Elina Mäkilä 1757 Kittilä >> Riitta Sassali 1843 Sodankylä)
Avatar
Jaska
Ylihärmiö
Ylihärmiö
 
Viestit: 10974
Liittynyt: 14 Helmi 2011 04:02

ViestiKirjoittaja putkonen » 31 Touko 2013 21:02

Jaska kirjoitti:Uskomatonta, mutta murteesi tuntuu vain muuttuvan paksummaksi siellä ulkomaassa.


Hihiii (käsi suun edessä)!...Fuskasin vähän. Juttu oli jo viikon lojunut läppärin pöytälaatikossa ja juuri ennen lähettämistä luin sen kerran läpi ja mietin kuumeisesti, missä luuraisi vielä kirjakielimörköjä. Niitä löytyi vielä monta ja niitä olisi todellisuudessa ollut varmastikin useampiakin, jollei 'äidinkieleni' olisi käyttämättömänä jo näin pahasti ruosteessa ja sanat eivät kerrassaan juolahda enää mieleen. Jätin muutamia kirjakielen ilmauksia kuitenkin selvyyden vuoksi paikoilleen.
Avatar
putkonen
SuuBaltti
SuuBaltti
 
Viestit: 1764
Liittynyt: 06 Heinä 2011 17:46

ViestiKirjoittaja Jaska » 01 Kesä 2013 11:43

putkonen kirjoitti:
Jaska kirjoitti:Uskomatonta, mutta murteesi tuntuu vain muuttuvan paksummaksi siellä ulkomaassa.


Hihiii (käsi suun edessä)!...Fuskasin vähän. Juttu oli jo viikon lojunut läppärin pöytälaatikossa ja juuri ennen lähettämistä luin sen kerran läpi ja mietin kuumeisesti, missä luuraisi vielä kirjakielimörköjä. Niitä löytyi vielä monta ja niitä olisi todellisuudessa ollut varmastikin useampiakin, jollei 'äidinkieleni' olisi käyttämättömänä jo näin pahasti ruosteessa ja sanat eivät kerrassaan juolahda enää mieleen. Jätin muutamia kirjakielen ilmauksia kuitenkin selvyyden vuoksi paikoilleen.

Ihan hyvä, nyt osaankin sanoa, etten ymmärtäisi paljaskielistä raumaa lainkaan... :)
~ "Per aspera ad hominem - vaikeuksien kautta henkilökohtaisuuksiin" ~

Y-DNA: N1c1-YP1143 (Olavi Häkkinen 1620 Kuhmo? >> Juhani Häkkinen 1816 Eno)
mtDNA: H5a1e (Elina Mäkilä 1757 Kittilä >> Riitta Sassali 1843 Sodankylä)
Avatar
Jaska
Ylihärmiö
Ylihärmiö
 
Viestit: 10974
Liittynyt: 14 Helmi 2011 04:02

ViestiKirjoittaja putkonen » 12 Kesä 2013 14:55

Politiikka

Tämä on oikkiastan vastaus Politiikka-osastol käyttyn keskustelun: Seksuaalirötösten tuamio puhuttava. Mul tul vaa miälen, et mitä te poja siin vänkkäät; Ameriikan Ulkomail on jo aja sit keksit yksinkertanen ratkasu teijän ongelmahan ja sen voi osta rautakaupast.

Saluunas nähdän! Siäl meit jo odottakin ainakin Danielsin Jack, Beamin Jim, Cuervon Jose ja luultavasten herra Smith ja Wessonkin.


http://www.youtube.com/watch?v=PdjA3iKYjk0
Avatar
putkonen
SuuBaltti
SuuBaltti
 
Viestit: 1764
Liittynyt: 06 Heinä 2011 17:46

ViestiKirjoittaja putkonen » 10 Elo 2013 19:00

Muinainen Suomi-Foorumin sivutuote
(meinasin laittaa tämän Foorumin uudelle Poro-osastolle, mutta menkööt nyt vaikka tänne Putkoskan Blogiin):


Kuva


Jos joku ihmettelee, että miten tämä elukka liittyy tähän Foorumiin, niin tässä selitys:

Jaska linkkasi joskus Tuusulan Sanomiin, jossa oli artikkeli Suomen paikannimistä. Selailin lehteä ja löysin jutun miehestä, jolla oli Aspergenin syndrooma. Tämä mies virkkasi harrastuksenaan amigurumeja, joista en ollut ikinä kuullut puhuttavankaan. Googlasin ja innostuin. Virkkaus piti opetella uudestaan, kun sitä oli viimeksi kansakoulussa tehnyt ja sen jälkeen virkkaaminen oli hirmuisen epäcoolia. Nyt se näyttää olevan taas trendikästä ja ilmeisesti löytyy virkkaavia miehiäkin. Kutovia olen nähnyt, mutta virkkaus oli ainakin ennesvanhaan "ämmämäistä" puuhaa. Poroja on näperretty jo useita, muitakin elukoita on yritetty. Tämä on täydellisen epätieteellistä puuhailua, mutta mahdottoman hauskaa. Kiitos Jaskalle mainiosta linkistä :hug:
Avatar
putkonen
SuuBaltti
SuuBaltti
 
Viestit: 1764
Liittynyt: 06 Heinä 2011 17:46

ViestiKirjoittaja Jaska » 10 Elo 2013 21:00

Sehän on Petteri!
Kuuluu jokaisen muinainensuomilaisen koristehyllyyn. Onko tuo muuten tunturiporo, metsäporo vai asfalttiporo? :wink:
~ "Per aspera ad hominem - vaikeuksien kautta henkilökohtaisuuksiin" ~

Y-DNA: N1c1-YP1143 (Olavi Häkkinen 1620 Kuhmo? >> Juhani Häkkinen 1816 Eno)
mtDNA: H5a1e (Elina Mäkilä 1757 Kittilä >> Riitta Sassali 1843 Sodankylä)
Avatar
Jaska
Ylihärmiö
Ylihärmiö
 
Viestit: 10974
Liittynyt: 14 Helmi 2011 04:02

ViestiKirjoittaja putkonen » 10 Elo 2013 22:59

Vähän epäilen tunturiporoksi: oleskelee mielellään korkeilla paikoilla kuten yöpöydillä ja on aika kesy ja rauhallinen veijari.

Seuraavassa kuvassa keikailee asfalttiporo, jonka perusominaisuus on uteliaisuus ja joka tulee killistelemään ikkunasta sisälle, jos huomaa, että joku sisällä huitoo ja heiluttaa.
Kuva
Avatar
putkonen
SuuBaltti
SuuBaltti
 
Viestit: 1764
Liittynyt: 06 Heinä 2011 17:46

ViestiKirjoittaja putkonen » 16 Elo 2013 16:31

Nimist 2.0

Joka paikas Konfederaatiolas sun täyty täyttä kauhia määrä lomakkei, on sit jossan virastos, lääkäril taik melkken misä vaa. Heti alkkun kysytän sun etunime, keskinime ja sukunime. Sit tule jännä kohta, mikä on mun lempikohtan: miks sää haluaisi ittiäs kutsuttavan? Ensin mää ajattelin, et tämä ny on kummallist, mutt pikkuhilja mää olen oppinu käsittämän, et asi ei olekkan nii yksinkertane, miks sitä ensin luulis: pistää vaa sen oman etunimens siihen kohttan. Kiinalaisist tääl mää sen hoksasin. Melkken kaikkien kiinalaisten miesten etunimi tääl on "Mike". Esimerkiks naapurin kiinalainen isänt on Mike ja tämän talon, misä me pidetän kortteeri, taiwanilainen omistajakin haluu ittiäs puhuteltavan Maikiks. Hyyryemänt on Jackie. Naapurin emänt on poikkeuksellisest pitän kii vanhast nimestäns ja se on Ping, mut se onkin helppo muista, varsinkin sen, ketä pelaa pöytätennist. Ping Pong! Flikal ne on antan nimen Hope eli Toivo, ja mää sanoin kerran Pingil, et meil on Suamesakin Toivo-nimi, mut sitä mää en viittin sanno, et se on siäl miähen nimi. Ja Uskokin. Lempi naisil. Usko, Toivo ja Rakkaus, mää meinasin ehdotta, mut naapuri ova buddhalaissi ja se ei olis ollu mult oikken soveliast. Jackie on muuten luterilaisen pastorin tytär ja ossa raamatun melkken ulkko, mää testasin sitä kerran. Mike käännyi aikoinas naimiskaupan yhteydes buddhalaisuudest luterilaiseks.

Liisal ja Leenal ol Itävallas aikonas harmei nimens kans. Ussen, ko nämä sanoiva nimens, nii ihmise hihkasiva, et "Joo, kyl me tiädetän. Tääl se on lehmän nimi!" Alma ol myäskin ussen lehmän nimen, mut suamalaist Alma mää en sattun tunteman yhtän. Ny pari vuaskymment myähemmin Lisa ja Lena ova pikkuflikoil varsinaissi muatinimei ja ehk joku kaunis päev Suamesakin flikkavauvoil tule Mansikki ja Mustikki muattin. Mansikki hiukan vaaliammil ruskian eri sävysil ja Mustikki tummemmil. Muurame vois ol blondin vauvan nimen, ja Urhoks vois nimittä vaik ne poikavauva, kenel ei ol hiuksi lainkkan, mut onk Urho lopultakkan mikkän perinteinen sonnin nimi. Mää en kyl sitä tiäd. Tiätäks kukkan muu, mitä ova vanha sonnin nime, vaik annettink niil mittä nime, astutussonnil olis voinu joku nimi ol, Vilpertti taik jottan sen tapast?

Kissan nimen maalaistalos meilppäin ol ain Mikko ja Pekka. Mikko (II) ja Pekka (II) sen jälkken, seuraava kolli oliva Mikko (III) ja Pekka (III), Mikko (CXV) ja nii edeles. Suurt vaihtelu ei niis kyl ollu ja pystykorva ol ain Penu, Penu XXII ja nii edeles. Mustei ja Mirrei ei niinkän pruukat. Saksas pruukatan Muschi-nime kissoil ja jokku käyttävä sitä lempinimen vaimostans. Siin on kyl jottan ihan kauhian nolostuttava, se sama Muschi-nimi on nimittäin lempinimi naisten sil yhdel paikal, sil hiukan karvasemmal kohdal. Baierin osavaltion CSU:n (Christlich-Soziale Union) puolueenjohtaja puhui ussen telkkaris vaimostans Muschin ja ihmisil ol hauska. Se pöhkö ei sitä ilmeisest huamannu taik tulik se vaa ain vahinkos, kon vaimost se ol iä ja aja ain vaa käyttäny tätä kaksmiälist nime. Mää odotin ain uutisten aikkan kon kuut nouseva, et kosk Stoiber ilmesty ruuttuhun. Kerran kaupungil mää oli jalkasten kauppareissul ja mun viären liikennevalois pysäs komias hoppianvärinen kiiltävä iso Mersu, misä ol Baierin rekkari. Mää vilkasin auton sisäl ja siin istui, ihan tot, Muschin miäs, Edmund. Muu rupes naurattaman ja tylsä päivä ol pelastettu!

Mää en ol viäläkä päättänny, mink nimen mää seuravas lomakkeks pistän kutsumanimeksen. Ehdokkai olis jo: "Cool" olis aika kiva tai "Smart", mut Edmund Stoiberin kunniaks mää taidan kraapustaa seuraavan lomakkeesen "Sexy".
Viimeksi muokannut putkonen päivämäärä 21 Elo 2013 18:31, muokattu yhteensä 1 kerran
Avatar
putkonen
SuuBaltti
SuuBaltti
 
Viestit: 1764
Liittynyt: 06 Heinä 2011 17:46

ViestiKirjoittaja Jaska » 17 Elo 2013 06:11

Aina jaksaa naurattaa raumlane ulgomail. :) Voisit sanoittaa Stingin "Turkulainen Helsingis" -kappaleen uusiksi.
~ "Per aspera ad hominem - vaikeuksien kautta henkilökohtaisuuksiin" ~

Y-DNA: N1c1-YP1143 (Olavi Häkkinen 1620 Kuhmo? >> Juhani Häkkinen 1816 Eno)
mtDNA: H5a1e (Elina Mäkilä 1757 Kittilä >> Riitta Sassali 1843 Sodankylä)
Avatar
Jaska
Ylihärmiö
Ylihärmiö
 
Viestit: 10974
Liittynyt: 14 Helmi 2011 04:02

ViestiKirjoittaja putkonen » 17 Elo 2013 18:32

Kiva kuulla, että nauratti! Itse nauran kamalan mielelläni, kun vaan joku vain viitsii naurattaa. Tämä naurupuoli on kyllä ihan uusi löytö itsessäni, jota en luullut olevan olemassakaan. Sivupersoonani putkosen sivupersoona Putkoska tuntuu olevan aika tärähtänyt tapaus ja nyt se on korvatraumansa (tapahtui pitkällä lennolla) kanssa sairastunut vieläkin pahempaan kirjoitusripuliin, kun yöt kuluvat nukkumatta. Tekstistä voi sen takia tulla liiankin hulvatonta. Rimaa tuli jo hipaistua...

Sigfridin allekirjoitusta väärentäen:
"Jo tulla kellettellee taas tuoreita lastuja jokkee pitki alas, mutta veistelköön kuki halunsa mukkaa, kyllä jokkee lastuja mahtuu". Tälle foorumille tuntuu myöskin monenlaisia lastuja mahtuvan. Kiva juttu!

...ai äm öön iingliishmään in Nyyy Jooook....aaa-a aim ön eiliön, illiigal eiliön...
Avatar
putkonen
SuuBaltti
SuuBaltti
 
Viestit: 1764
Liittynyt: 06 Heinä 2011 17:46

ViestiKirjoittaja putkonen » 11 Loka 2013 16:18

Tyypillissi vanhan ämmän juttui eli tarinoi lääkäril käymisest
feat. Mr. Bean and Michael Mittermaier

Taas kerran mää makasin hammaslääkärin tualis seljällän kon avuton auton tuuppama kilpikon meijän kadul ja kattelin katos oleva telkkari. Hammasjuurispesialist kilistel pelottavasten vehkeitäns ja lykkäs mikroskoopin mun nokkan etten. Telkkaris pelottavan näkönen bitbulli hyäkkäs juur jonkun kimppun ja asiantuntija keskusteliva vaarallisten koerien pidost. Koer irvist ja nii määkin. Lääkär puhel rauhottavasten ja rassas hamppanjuurt piikeiläns. Lopult se hinas mun ylös toolist ja kääns ympärsten, ihan kon kampaaja tääl kääntävä sun peili päin tyän lopus, ja näyt mul taideteostas. Siin se ol, mu poskihamppan ja näyt kuvas iha mustekalalt kiamuraisin lonkeroinens.

Viikon pääst mää marssein mun varsinaisel hammaslääkärillen ja se ihail röntgenkuvas sitä mustekalataideteost, mink se kollega ol väkertän. "Good job, good job!" se sanoi ja huikkas samal assistentilens, et ottais kuvan hänen omast hamppastans, siin kon kuulem on kariest. Tohtor alkoi kertto omast hammassärystäns ja siit, et on kuulemma kauhian perso makkial: kakuil ja jäätelöl. Parast jäätelö on kuulem Cold Stone Creameryl ja siäl hän on kanta-asiakkan. Joku potilas ol kerran kysynny, et poraak hän omi hamppaitas, kon niihin tulee reikä. "Sillai kon Mr. Bean!", mää sanosin ja sitä rupes kauhiasten naurattaman, kon se ajattel sitä sketsi. Lääkär hytkyi hervottomasten pora kädes ja mää suarastan ulvoin naurust.

Meijän hommast ei meinan tul yhtikäs mittän ja me siirryttin keskustelus vakavamppin aiheissin kuten kiältenopiskelun. "Nii, te puhut sit koton saksaa...", lääkär sanoi. Mmmph mphfmmm..., vastasin mää suu tolloi täyn. "Mää ossan espanja", se lisäs ja mun tul heti miälen, et lääkäril on Ameriikas heti paljon suuremma tiänesti, jos se hallitte espanjan kiälen. Sillo vuas sit, kon se ol ensmäse kerran vilkas mun purukalusto, se ol taastusten pistän heti tilauksen uudel Bentleyl tai ehk jollekkin kallil osal sen lentokones (sen harrastus on lentämine omal koneel, Alaskas ja sillai...) vähän niinkon kromatu pölykapseli autos, kromat potkur tai spoiler täsä tapaukses. Pumpustollo poistettin ja mää pystyin taas puhuman. "Saksa kuulostaa korvan kauhian kovalt", tohtor meinas ja sanoi jonkun esimerkin. "Ei se mikkän kovalt kuulostav sana viäl ol", mää vastasin ja opetin sil uuden: vasemman käden etu-ja keskisormi pistetään ylähuulen pääl pystysuaran ja oikkia käsi vinosten ottal. Sit täräytetän suust kauhial voimal ärri sorauttaen :"SCHMETTERLING*" (Michael Mittermaier demonstroi käsien asentto)


*"zerschmettern" tarkoittaa saksaksi "murskaamista". Outo nimi eteeriselle olennolle kuten perhonen! Tekijän huomautus.


edit. Ny tul kyl keksitty uus koerrotu: bitbulli. Se on kyl pitbulli, mut kon meil lounais-suamalisil tuppa tuleman ne pehmose konsonanti gee, bee ja dee joka paikkahan.
Viimeksi muokannut putkonen päivämäärä 12 Loka 2013 04:09, muokattu yhteensä 1 kerran
Avatar
putkonen
SuuBaltti
SuuBaltti
 
Viestit: 1764
Liittynyt: 06 Heinä 2011 17:46

EdellinenSeuraava

Paluu Sekalainen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa