Mies kuoli syötyään liikaa lakritsia

Terveysaiheinen keskustelu

Mies kuoli syötyään liikaa lakritsia

ViestiKirjoittaja Jaska » 24 Syys 2020 20:13

54-VUOTIAS yhdysvaltalaismies kuoli syötyään liikaa lakritsia. Asiasta uutisoi muun muassa Washington Post.

Rakennusmies oli mutustellut puolitoista pussia lakritsia muutaman viikon ajan, kunnes hänen sydämensä yllättäen pysähtyi kesken lounashetken.

Ensihoitajat elvyttivät miestä, mutta tämä menehtyi seuraavana päivänä.

– Pienikin määrä lakritsia saattaa nostaa verenpainetta jonkin verran, Neel Butala, Massachuttesin sairaalan lääkäri selitti lakritsista johtuvaa kuolemaa Washington Postin mukaan.

Ongelmana on glykyrritsiinihappo, joka on lakritsijuuresta johdettu makeutusaine. Glykyrritsiini voi aiheuttaa kehon kaliumpitoisuuden laskua, mikä puolestaan saattaa johtaa sydämen rytmihäiriöihin, korkeaan verenpaineeseen, turvotukseen ja sydämen vajaatoimintaan.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006647242.html

Oletan, että jutussa tarkoitetaan:
"Rakennusmies oli mutustellut puolitoista pussia lakritsia päivässä muutaman viikon ajan" - muutenhan tässä kaikki leikittäisiin hengillämme...
~ "Per aspera ad hominem - vaikeuksien kautta henkilökohtaisuuksiin" ~

Y-DNA: N1c1-YP1143 (Olavi Häkkinen 1620 Kuhmo? >> Juhani Häkkinen 1816 Eno)
mtDNA: H5a1e (Elina Mäkilä 1757 Kittilä >> Riitta Sassali 1843 Sodankylä)
Avatar
Jaska
Ylihärmiö
Ylihärmiö
 
Viestit: 10956
Liittynyt: 14 Helmi 2011 04:02

Paluu Terveys

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa